Ze vliegt mee naar een kleurrijke week in Zuid-Spanje

In alle vroegte op het vliegveld zwaaien haar jongste dochter en haar oudste kleinkind haar uit. Echter, niet alleen de coronaregels geven de stemming een ietwat gespannen lading, ook het feit dat zij nooit eerder een reis voor zichzelf heeft gekozen. Hoe ontzettend lief dat ook haar kleinkind vroeg is opgestaan om haar oma uit te zwaaien. Het enorme houden van haar kleinkinderen maakt haar juist op dit moment ook emotioneel; door de lach heen rolt er een traan over haar gezicht. Met een kleurrijke tekening, foto’s en lieve teksten blijven ze tot aan de deuren en de zone van mondkapjes zwaaien.

Vaste patronen loslaten
Na 27 jaar samenzijn met een vaste partner is ze sinds deze maand alleen verder gegaan. Ze heeft gebroken met iets dat al gebroken was. Voor haar is het nu niet moeilijk, ze was al zo lang alleen. Het leven met zoveel ups en downs maken haar niet anders dan ze van nature is. Ze leeft voor haar kinderen. Altijd gedaan, zorgen voor de ander, zorgen dat er genoeg geld is, hard werken, zodat er nooit problemen hoeven te zijn. Zij is degene die alles regelt: boodschappen, de was, huis aan kant, gezellig maken en iedere week koopt ze een verse fleurige bos bloemen voor op haar salontafel.

Ze brak met haar relatie omdat het al zo lang niet meer fijn voelde. Of ze nog wel gelukkig waren samen, daaraan twijfelde zij al lange tijd. Ondanks haar nuchtere mentaliteit vroeg ze zich met regelmaat af: Hoe ga ik het de komende jaren doen?

Ze kiest nu zelf
De antwoorden voelde ze al langer, in haar hele lijf ervoer ze negativiteit. Niet van haarzelf, maar van de ander. Ze sjouwde het ongemerkt mee, iedere dag weer. Jarenlang speelden rugklachten haar parten, van het vele werken, het doorgaan omdat ze de lasten droeg. Diep in haar hart wilde ze het leven graag anders, meer vrije tijd, meer loon.

En nu zet ze stappen, ze kiest voor zichzelf. Ze vliegt mee naar een heerlijke kleurrijke week in Zuid-Spanje, bestemming Málaga in het zonovergoten Andalusië.

Alles met een lach
De villa ademt ruimte en rust. De warmte en haar lege agenda dragen bij aan haar totale ontspanning. In deze nieuwe, maar o zo fijne rustige sfeer staat zij open voor diepgaande gesprekken. Ze ervaart dat er vooral ruimte en aandacht is voor de gemaakte keuzes tot nu toe. De 1-op-1 coaching zorgt dat ze zich vooral op haar gemak voelt, zodat ze steeds een stukje verder in het verleden zakt. Haar jonge jaren, haar eerste vaste baan, het vroege overlijden van haar vader. Ze krijgt inzicht in gewoontes en vaste patronen en ook in die van haar dochters. Hoe ervoer ze het leven tot nu toe? Zo terugkijkend beseft ze dat het altijd wel een beetje gek is gegaan. Met gek bedoelt ze anders dan bij andere gezinnen of kennissen in haar omgeving. Zelf blijft ze altijd goedlachs, zeer geïnteresseerd in mensen, ongeacht afkomst, religie of uiterlijk. Ze geniet zo van ieder spontaan contact en met veel lol is er dan weer een klik met een totale vreemde.

Kleurcoaching
Vanaf nu wil ze goed voor zichzelf zorgen en vooral keuzes maken waar ze blij van wordt. En dat doet ze, ze is nu in Spanje en neemt deel aan een eerste ervaring met kleurcoaching. Met de 17 kleurkaarten kijken we samen naar een persoonlijke situatie door de kleur te associeren met een stemming, een gevoel dat bij haar naar boven komt. Ze is een krachtige besluitvaardige vrouw en laat de zachte vorm van coaching hier in de relaxte sfeer tot haar hart spreken. Er is de gehele week al zoveel kleur om haar heen en al is het nog wat onwennig, ze staat er open voor.

De ballast in haar rugzak
Met oog voor kleur op het strand, onderweg en met de diverse contacten ontdekt ze veel eigenschappen die tot haar karakter horen. Het geeft inzicht over haar sterke overlevingsmentaliteit, met als het tegenzit, gewoon de schouders eronder en hoppa, een handgebaar van gooi het over naar achter, en door. Zo komt er ongemerkt toch heel wat in de rugzak, de ballast die door erover te praten, diverse gebeurtenissen van meerdere kanten te bekijken, al wat lichter kan worden. Het is voor haar zoveel meer dan een week naar de zon en de helpende kleuren waar ze nu oog voor heeft. Het maakt haar nieuwsgierig naar nieuwe keuzes in haar leven.

Nieuwe aanpak met kompas
Als ik haar op de laatste dag vraag hoe ze zich werkelijk voelt, hoe haar ervaring is geweest, zie ik haar stralende glimlach. Bruine pretogen kijken wat ondeugend in de lens. Ze roept: ‘fantastisch, ik zou zo weer gaan!’

Wat een heerlijke week, een week waar kleur en invloeden ervoor zorgen dat ze met een andere kijk haar leven wil indelen. Dat ze een aanpak kiest hoe zij het zelf wil, met focus werken aan haar ideale leven. Waarin haar geluk, haar liefde voor haar kinderen en kleinkinderen, haar gezondheid , haar financiën centraal staan, zodat ze haar eigen verantwoording neemt voor de keuzes die zij vanaf nu zal maken. De kleurkennis zal haar versterken en ondersteunen, als een kompas geeft het richting aan haar mooiste leven. Buenos Vaja.

Hoe kan kleurkennis jou verder helpen?
Ben je nieuwsgierig naar hoe kleur en kleurkennis jou verder kan helpen met keuzes en richting in je leven? Start dan met kiezen voor jezelf en vraag jezelf de juiste vragen: hoe wil je dat je leven eruitziet en wat heb je nodig om het anders vorm te geven? Ik help je graag met kleur om de eerste stappen te maken naar wat voor jou belangrijk is. Kijk op de website en stuur een mail naar contact.inmocasa@gmail.com zodat we samen kijken welke workshop of coaching nu bij jou aansluit.

1 thought on “Ze vliegt mee naar een kleurrijke week in Zuid-Spanje”
  1. Sterke blog ! Opnieuw de beleving kunnen voelen van de vrouw in de hoofdrol , je kunt zo goed verbeelden met schrijven , top lieve zus ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: