Wil jij je partner opnieuw ontdekken?

Bij het geven van een massage zorg je er altijd voor dat het veilig is, voor jezelf en voor de ander. Zodat hij of zij zich kan overgeven aan het ontvangen van de massage, dat is belangrijk om te kunnen ontspannen. In de 13 jaar dat ik masseer heb ik antennes ontwikkeld om de signalen van veilig gevoel op te vangen. De omgeving speelt een rol, die moet veilig, rustig, schoon, warm en overzichtelijk zijn. 

Waar is de verbinding?
Het is alweer wat jaren geleden dat ik een massagesalon naar binnen stapte zonder afspraak. In de ontvangsthal zaten 3 mensen luid pratend te eten, de geur van hun maaltijd was sterk waarneembaar. De radio stond luid. Toch draaide ik me niet om en liet ik me begeleiden naar de massagekamer.

Ze zei dat ik mocht gaan liggen en ze zou zo weer terugkomen. Ik deed het braaf en toen ze er even later weer was, begon ze meteen zonder enig contact te masseren. Ze vroeg niet wat ik wilde of waar ik behoefte aan had. De muziek bleef luid, op mijn verzoek zette ze het wel iets zachter, maar het bleef te hard.

Ik hoorde veel geluiden, gepraat en was niet op mijn gemak. Van overgave en ontspanning kwam weinig terecht. Bovendien had ik op geen enkele manier het gevoel dat de masseur met mij bezig was. Ze gaf soms zelfs antwoord over het schot dat dienst deed als muur. Het was een ervaring waar ik vooral van heb geleerd hoe belangrijk de verbinding en  omgeving is.

Hoe dichtbij?
Iemand masseren is fijn en het is verschillend hoe dichtbij je bij de gemasseerde komt. Is het iemand die je niet goed kent, dan blijf je vanzelf iets op afstand. Als het iemand is die je goed kent, kom je iets dichterbij. Masseer je je partner, dan zoek je de intimiteit op en versterk je de verbinding met elkaar.

Singles
Tijdens de zomerweken bij VakantieAnders geef ik workshops waar zowel singles als koppels aan meedoen. Deze zomer was er een workshop waar drie koppels aan meededen en zes singels. Het verschil was groot, de afstand tot elkaar was zichtbaar anders. Ik stemde de hele workshop af op de singles en dat ging heel goed. 

Koppels
Na afloop stelde ik de koppels voor om een vervolgworkshop voor alleen koppels te doen. Om iets intiemer en dichterbij elkaar te masseren, meer lichaamscontact. Het werd enthousiast ontvangen en er sloten ook nog andere koppels aan. Het was een supermooie middag waarop de stellen elkaar op een andere manier ontdekten en aanraakten, andere massagegrepen waarbij en meer contact is. Naast het masseren met de handen masseerden we ook met de armen. Het is heel bijzonder en fijn. Elk stel verliet zacht en ontspannen de massagetent.

Massageworkshop voor koppels 
Deze workshop geef ik nu ook bij Mazzaze. Verbinding met je partner en extra kunt genieten met en van elkaar. Samen ontspannen, een mooie aanvulling in je relatie. Tijdens de massages heb je fysiek contact in aandacht en met respect voor elkaar. Als je dicht bij je partner bent en hem of haar liefdevol aanraakt, komt het zogenaamde knuffelhormoon oxytocine vrij. Dat activeert de beloningscentra in je brein waardoor er bijvoorbeeld de chemische stof dopamine vrijkomt die voor rust en een geluksgevoel zorgt en die het stresshormoon cortisol uitschakelt. Dit maakt dat samen masseren ook je emotionele verbinding verstevigt.

Wil jij dat ook ervaren samen met je partner? Dat kan. Lees er alles over https://mazzaze.nl/massage-workshop-voor-koppels/

0 thoughts on “Wil jij je partner opnieuw ontdekken?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: