Bezieling voelen

Ooit wilde ik naar Noorwegen. Ik studeerde Noors in Amsterdam en deed mijn derde studiejaar aan de Universiteit van Bergen in Noorwegen. Daar pas voelde ik hoe onrustig ik altijd was in Nederland. Altijd moest alles snel, gejaagd, direct resultaat hebben. In hartje Amsterdam (ik woonde in de Warmoesstraat) was altijd alles in beweging. Altijd overal mensen, dicht op elkaar. Onrust, overal.

In Noorwegen ontdekte ik een andere kant van mezelf. Ik voelde me daar zoveel meer thuis dan in Nederland. Dat heeft met het land te maken, met de taal, met de rust, de ruimte en de ruige natuur. Maar ook met het levensritme. Allemaal net even een tandje minder hectisch dan hier.

Er zoveel meer dan actie en resultaat
In Noorwegen ben ik meer bewust van klein genot, zoals een grote pot thee bij een houtkachel, terwijl de regen in stromen neervalt en de bergbeken en watervallen doet klateren. De natuur is zo overweldigend dat je er nederig en stil van wordt. Het doet je beseffen dat er zoveel meer is dan actie en resultaat. Er is stilte, ruimte en rust om dat te ervaren en op je in te laten werken.

Hard doorgewerkt
In augustus was ik weer in Noorwegen en kwam ik opnieuw tot rust. En dat wilde ik ook meer in mijn bedrijf brengen. Uit de hectiek stappen en veel meer met rust en ruimte in mijn bedrijf zijn. Want de afgelopen jaren waren hectisch, zowel privé als in mijn bedrijf. Ik heb hard gewerkt, doorgewerkt, een enorm hoog tempo gehad omdat het moest.

Geen gejakker meer
Nu mag en kan het anders. Gestaag werken in plaats van jakkeren. Genieten van het werk dat onder je handen ontstaat en daar diepte in aanbrengen. Bezieling voelen, verbinding voelen en verdiepen. Daar is is rust voor nodig en aanwezigheid. En dan ontstaan er wondermooie dingen. 

Zichtbaarheid in het nieuwe jaar
Daarover gaat ook mijn Lunch & Learn op 3 januari. Zichtbaarheid in het nieuwe jaar. Hoe wil je het? Wat past bij jou? Hoe kun je zichtbaar zijn zonder dat het vluchtig en oppervlakkig voelt? Ik vind het super als je erbij bent, wees welkom! En ken je ondernemers die mooie dingen doen; stuur dit blog gerust door. Wie weet kunnen er prachtige verbindingen ontstaan.

De Visiegraaf
Ik ben Esther van Berk, de Visiegraaf. Ik maak socialmediavideo’s met ondernemers die de wereld een beetje beter en mooier willen maken. Korte, krachtige kennisvideo’s waarin jij als ondernemer anderen inspireert, motiveert en adviseert. Elke eerste maandag van de maand geef ik van 12.30 tot 13.00 uur een gratis online Lunch & Learn sessie onder de noemer: Laat zien waar je voor staat! Je bent van harte welkom om aan te sluiten.

0 thoughts on “Bezieling voelen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: