Welke kleur is helpend deze zomer?

Genieten doe je op je eigen manier, je eigen wijze. Zo kiest de een voor een luie vakantie met hopelijk heerlijk weer, veel relaxen, langer uitslapen, lekker lezen en af en toe een dagje weg. En houd je juist van veel mensen bij elkaar, meerdere feestjes, drukke badplaatsen, gezellige terrassen? Dan weet je gewoon dat het deze zomer door het coronavirus compleet anders is. 

Je sprankelende zelf zijn
Het verlangen naar een fijne vakantie is ieder jaar wel aan de orde; de dagen worden langer, het is zo heerlijk licht waardoor je merkt echt behoefte te hebben aan een welverdiende vakantie. Deze zomer weet je al dat je het vooral creatief en met de nodige tolerantie moet indelen. De afgelopen maanden waren pittig en je voelt dat iedereen in het gezin zo toe is aan tijd en ruimte voor zichzelf.

Zomer 2020, inclusief pandemie
Dit jaar is het een zomer waar je volledig je geplande vakantie of gezamenlijke uitstapjes anders hebt vorm te geven. Waar je misschien in januari nog zwijmelde bij drie opties van welverdiende, verre vakanties, beperk je je nu tot de keuze die voor jou en je gezin het beste past. Er is in zeer korte tijd zoveel veranderd in onze wereld en zo ook in jouw wereld, in jouw leven. Alles wat voor jou logisch was, is nu aangepast. Je merkt dat je constant rekening moet houden, volledig flexibel reageren en net als ieder ander ben je het gewoon zo zat dat er een pandemie heerst en zou je willen dat alles weer als vanouds zou zijn. 

Versoepeling in vrijheid
Naast mijn kleurcoaching verzorg ik de inkoop voor mijn gezellige modeboetiek in Strijen. Wekelijks koop ik de collectie in en stel ik de kleurthema’s samen. Door de versoepeling van de RIVM-richtlijnen zijn er de laatste vijf weken meer bezoekers en zo ook kopende klanten. Veel dames genieten van de vrijheid en kopen veelal op het gevoel. De kleur die je nu helpt te genieten is 100% turquoise , de groen blauwige kleur is in deze periode de meest geliefde kleur. 

Het mag allemaal wat losser
Turquoise is in de zomer altijd een graag geziene kleur; veel dames leven wat luchtiger in de zomer, de kinderen zijn vrij, ze eten vaker buiten, genieten van bbq’s en komen bijvoorbeeld later met het gezin van een dagje strand of pretpark. Het mag allemaal wat losser en juist daar hebben we zo behoefte aan. 

Turquoise ook in sieraden
In zomerse sieraden worden vaak edelstenen gebruikt. Turquoise is een edelsteen met een kalmerende werking die brengt evenwicht en zorgt voor innerlijke rust. Het helpt je bij creatieve oplossingen, bij empathie en affectie, de turquoise edelsteen heeft een helende werking en helpt bij de opname van voedingstoffen, het immuunsysteem en virusinfecties.

Kleur en positieve eigenschappen
Door voor deze sprekende kleur te kiezen, dit doe je vaker onbewust dan bewust, heb je vooral behoefte aan evenwicht, de balans opmaken. Waar doe je voor jouw gevoel goed aan? Je kiest een alternatief omdat je verre reis is geannuleerd en je vertrouwt erop dat er wellicht genoeg vertier en avontuur in Nederland is.

De kleur die je draagt zegt zoveel over jouw emoties. Door deze zomer turquoise vaker te dragen, maak je het voor jezelf veel mooier, spontaner, evenwichtiger. En je kiest met name voor vertrouwen op je intuïtie, zodat je op je gevoel kan intunen om te weten waar je goed aan doet. 

Ik wens je een vrije zomer.

4 thoughts on “Welke kleur is helpend deze zomer?”
  1. Mooi, Monique! Turquoize, de kleur van de Middellandse zee??
    Afgelopen weekend op een terras gegeten, zo heerlijk dat dat weer kan! En omdat het wat fris was droeg ik de turquoize colbert die ik bij jou uitgezocht had!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: