Welke kleur is de rode draad in je leven?

Het ruwe werk is gedaan! De pijnlijke stukken, als knoesten in de bodem van mijn bestaan, de weg van het harde werken naar lichter leven. We hebben allemaal de hobbels te nemen. Het zit niet in me om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik voel altijd die drive om door te gaan omdat ik van nature de neiging heb de dingen lichter te maken. 

Het huiswerk
En die weg overpeins ik hier op het balkon met een veel te bruine kop thee als basis voor mijn huiswerk. Huiswerk voor mijn  eigen training. Misschien vind je dat gek, en ikzelf eigenlijk ook wel, maar het is te leuk! Te helpend, helend en te magisch om het niet te doen. Steeds roep ik: “Goh, ik wou dat iemand mijn training geeft dan ga ik hem gelijk volgen!” En deze zomer denk ik: “Dan ga ik het toch gewoon doen!” Het is online, ik krijg elke week een mooie brief op mijn digitale deurmat, elke week een bijzondere manier om mijn creativiteit te vergroten en mijn zelfkennis op te waarderen. Ik leer alles over de betekenissen van kleur en geniet.

Terrasjes zijn fantastisch om te lezen en te schrijven. Dus heb ik elke week een mooie opdracht deze zomer en ook straks in de herfst als mooie bonus. Meditaties, webinar en een mooie community als traktatie. Lekker B(l)oeiend! Ik zeg doen.

De vintage koffer
Zittend op het balkon aan de rand van mijn witte houten vloer vol met van die knoesten in het hout als kleine reminders van die pittige momenten. De katoenen bijna transparante gordijnen laten zich in beweging brengen door de wind en die neemt op haar beurt de resten van het verleden mee. De witte linnen lakens op het bed dragen het verlangen naar mogelijkheden en dromen vol kansen. En naast het donker houten bed staat mijn vintage bruin leren koffer als enig gezelschap. Ik geniet van de eenvoud van deze kamer. Ik zie de basis en de structuren van het verleden in het bruin en de witte frisheid van de toekomst. Thats it! 

De natuurlijke materialen lijken mijn natuur te ondersteunen, denk ik, terwijl ik de vraag overpeins: Welke kleur is de rode draad in je leven?

Elke 7 jaar een nieuw begin
Natuurlijk ken ik de vraag, maar hem zelf beantwoorden is weer wat anders en vraagt wat tijd. De rode draad in mijn leven is eigenlijk mijn 7 jaren cyclus. Om de 7 jaar gebeuren er ingrijpende dingen in mijn leven. Mooie dingen en ook heftige dingen die mijn leven een draai geven waar ik niet altijd op zit te wachten, maar die me wel helpen met groeien, met wijzer worden. Elke 7 jaar life events, ze zijn als een rode draad in de reis van mijn leven. Mijn levensweg, mijn route en bij een reis hoort natuurlijk een koffer. En eigenlijk is de kleur van die koffer wel de werkelijke rode draad in mijn leven realiseer ik me nu. Daar gaat het over! Diep donker bruin versleten en gebutst, vintage en op mijn fotos vaak te zien. Niet altijd even handig of comfortabel, maar zo van mij. Gekocht toen ik stapte uit het leven dat me niet meer diende en ik koos voor kleurrijk als innerlijke tomtom. Niet altijd even licht, maar o zo trouw en altijd aanwezig. Een bruine bff.

Reistas met paspoort
En mijn reistas! Die reistas heb ik ingewijd door er mijn paspoort in te stoppen nog voor de dame het prijskaartje eraf kon knippen. Ik wist het al toen ik je in de etalage zag en dacht: ‘Jij bent de reisgenoot voor de rest van mijn leven.’ Je geeft me de mogelijkheid en de ruimte dat mee te nemen wat van waarde is voor mij. Ruimte voor slechts een paar items. Die eenvoud van dat wat goed is en niet meer nodig hebben dan dat. Keuzes maken wat je meeneemt. Travel light!

Ouderwetse schrijfmap met een nieuwe bestemming
En over reizen gesproken… de laptopsleeve van Bali mag niet ontbreken. Als ik eraan denk word ik al warm. Ik zag hem liggen in de kleur van 100% chocolade. Verstoft en beduimeld in een hoekje, maar stiekem sterk genoeg om te lonken, te flirten met mijn verlangen. Ik weet nog dat ik wegkeek. Te duur, te oubollig van kleur en ach ik heb toch dat plastic ding om mijn werkplek in te stoppen? Maar toch, als ik dan van mijn scooter stapte bij het winkeltje naast de rijstvelden bleef het donkerbruin knipogen, echt! De sleef is eigenlijk niet eens officieel een laptoptas, maar zo’n ouderwetse schrijfmap voor je briefpapier, enveloppe en een mooie pen. Op het moment dat ik in gedachten begon te bedenken of de laptop erin paste, wist ik dat ik verloren was. Wat mooi is voor pen en papier is prachtig voor mijn digitale woorden.

Prada met een beetje paars
En dan die veel te grote zonnebril, bordeaux bruin en van Prada. Een heerlijke nepperd! Ik kan er verder mee kijken dan de meeste mensen kunnen zien door het vleugje paars in het montuur. Het voelt altijd als een soort signature. Ik voel me af met dat ding. Gek hè?

Een handgemaakte leren notebook
En als laatste mijn handgemaakte notebook. Cadeautje voor mezelf en samengesteld met Jorik de maker. Prachtig leer, met leeslint en navulbaar. En het ruikt zo lekker! Toen mijn boek Kleuren van Geluk uitkwam, ging er een boek dicht. Er brak een nieuw hoofdstuk aan en dat wilde ik vieren en bezegelen met dit geschenk. Mijn naam mocht erop en natuurlijk Bloei! en een fijne quote. Ik ben namelijk dol op quotes, maar deze keer wilde de juiste niet tevoorschijn komen, zo raar.  Totdat ik een voorstel van Jorik ontving in de vorm van een digitale sample. Ik was direct verliefd! Lekker B(l)oeiend stond er groot in mijn favoriete lettertype. Slimme vent!

Nog een reden, misschien wel een signaal om mijn eigen training te gaan volgen. Hier aan het begin van een nieuwe 7 jaar cyclus. Niet om het oude los te laten, maar te wortelen in het nieuwe stuk van mijn leven dat voor me ligt, het nieuwe schone stuk. Na het harde werken.

Bruin
Bruin als antwoord op de vraag ‘welke kleur is de rode draad in je leven?’ Bruin: kleur van eenvoud, basis, aards, structuur, houvast en je veilig voelen. Zo niet sexy of frivool, zo niet lichtzinnig. Maar ach, bruin is een ode aan jou, want wat ben ik je dankbaar dat je steeds mijn waardevolle spullen en talenten voor me bewaart, me stevigheid geeft en uitnodigt een basis te voelen en te gaan staan voor wie ik ben. Tijd om mijn eigen wijsheid, mijn FUNdament als basis te bestendigen. Met het zicht op de toekomst en mijn voeten op de grond, wortelen, thuiskomen.

En soms als ik mezelf niet kan vinden in de vrijheid, dan geeft deze kleur (deze draad) me houvast om toch te bewegen naar daar waar mijn weg wijst. Wat een mooie opdracht vind ik zelf.

Wat is jouw rode draad?
En hoe is het bij jou? Wat is jouw rode draad? En welke kant reis jij eigenlijk op? Wat mag het zijn als je zou durven? Check vandaag nog bij me in, zodat ook jij de reis van je leven bewust maakt. Het leven is geen bewaardoosje en zeker geen koffer om te laten verstoffen: Incheckbali

6 thoughts on “Welke kleur is de rode draad in je leven?”
 1. Heerlijk blog weer! Ik kan zo genieten van je woordkeuze, genietend van jouw bewuste keuzes bij aanschaf van mooie items. Jezelf belonend met kiezen in de kleur die lonkt of tot je spreekt. Zo is jouw boek voor mij een uniek stuk van het geluk wat voor iedereen tastbaar en mogelijk is.

  Liefs xxx

  1. Mooi Mo! Dat is misschien wel de reden van Kleuren van Geluk! een uniek stuk wat voor iedereen tastbaar en mogelijk is. Het helpt met mijn missie. Dankbaar voor een ambassadeur in kleur zoals jij

   Met Lie(f)s

 2. Mooi Anne-Lies! Bijzonder dat een kleur zo onopvallend toch een hele belangrijke blijkt te zijn… Voor mij lijkt er nog niet echt een rode draad kleur te zijn… Denk ik? Of misschien wordt dat over een tijdje toch ineens duidelijk en zie ik dat nu nog niet ?

  1. Ik vind het een hele mooie uitdaging om op onderzoek uit te gaan. We kunnen een doorbraaksessie doen maar volgens mij zou er eentje op dit moment kunnen ontstaan. Ik vind geel heel boeiend bij jou maar het zou zomaar iets heel anders kunnen zijn omdat je zoveel inzichten hebt op je groei. Dat doe je overigens prachtig

 3. Wauw Anne-Lies wat is deze blog fijn. Het gaat zoooooooo over jou en daar hou ik van. Heerlijke zelfreflectie en weten dat je niet alles weet en toch ook weer wel maar dat nog niet weet… ?

  1. Ik vind het een hele mooie uitdaging om op onderzoek uit te gaan. We kunnen een doorbraaksessie doen maar volgens mij zou er eentje op dit moment kunnen ontstaan. Ik vind geel heel boeiend bij jou maar het zou zomaar iets heel anders kunnen zijn omdat je zoveel inzichten hebt op je groei. Dat doe je overigens prachtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: