Welke boeken lazen de auteurs van Blogzinnig deze zomer?

Er ligt al een hele stapel boeken klaar voor mijn vakantie. Variërend van reisboeken tot vakliteratuur en van die zalige romans. Gelukkig ga ik met de auto, dus ik hoef geen strenge selectie te maken van mijn vakantieboeken. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar de boeken die mijn bloggers hebben gelezen deze zomer. Daar kunnen jij en ik vast en zeker door geïnspireerd worden, toch? In dit blog pik ik er een paar boekentips uit.

 

 

Natasia de Ridder las De terugkeer van Merlijn en zegt erover: “Vandaag uitgelezen en een aanrader vind ik. Over Merlijn maar zo anders dan je zou verwachten. Zet je aan het denken en heel spannend.”

Waar gaat het boek over?
Engelse politie-agenten en schoolkinderen raken verstrikt in een moordzaak als een scheur in het web van de tijd opnieuw de kwaadaardige zoon van koning Arthur, Mordred, naar de jaren negentig brengt.

 

 

Laura Hamer raadt Grand Hotel Europa aan. “Het boek gaat over massatoerisme in Italië – ik was in Italië, dus dat is leuk lezen. Maar het gaat natuurlijk ook over liefde, sex en intriges 🙂 #aanrader”

Waar gaat het boek over?
De schrijver neemt zijn intrek in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio, op wie hij in Genua verliefd is geworden en met wie hij in Venetië is gaan wonen. Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme, van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio. 

Susan van der Beek raadt deze twee boeken aan: Feel the fear and do it anyway en Dogistief. “Ik lees altijd veel door elkaar ‘s zomers. Vaak overigens wel vakgerelateerd.”

Feel The Fear And Do It Anyway®
Hoe overwin je je angsten en doe je toch wat je wilt doen? Susan Jeffers geeft in de klassieker Feel The Fear And Do It Anyway® tijdloze adviezen om twijfel om te zetten in energie en actie.

Waar gaat Dogistief over?
Hoogsensitieve honden bestaan. Echt. Hoogsensitieve honden komen in allerlei vormen, maar hebben één ding gemeen: conditionering zoals gehoorzaamheidstraining en klassieke gedragstherapie bieden weinig inzicht of hulp op lange termijn. Dit boek neemt je bij de hand doorheen praktijkvoorbeelden en hedendaagse wetenschappelijke kennis over deze populaire, maar vaak verkeerd begrepen karaktereigenschap, zodat jij straks jouw hoogsensitieve hond beter kan begrijpen en begeleiden.

“Ik heb opnieuw de eerste 4 delen van De zeven zussen gelezen, van Lucinda Riley” vertelt onze kersverse blogger Anita Udink. “De verhaallijnen van heden en verleden lopen door elkaar en ik vind het fantastisch een kijkje in de wereld van 100 jaar geleden te nemen. Naast de happy ending natuurlijk.”

Superleuk vind ik dat, want ik ben ook behoorlijk verslaafd aan de De zeven zussen serie. Ik schreef er al eerder deze blogs over:
Hoe ik ‘De zeven zussen’ boeken verslond tijdens de lockdown
Terwijl zij op haar sterfbed lag, las ik ‘De zevende zus’

Ik heb geen idee hoe, want ze verzorgde voor VakantieAnders twee maanden lang de Zomerweken, maar Carla Pleijers lukte het blijkbaar toch om Violeta te lezen van Isabel Allende. Dit boek staat ook heel hoog op mijn to read lijstje.

Waar gaat Violeta over?
Violeta del Valle komt ter wereld op een stormachtige dag in 1920, als eerste meisje in een gezin met vijf onstuimige broers. Haar leven wordt vanaf het begin gekenmerkt door buitengewone gebeurtenissen. De schokgolven van de Eerste Wereldoorlog zijn nog steeds voelbaar als de Spaanse griep de kusten van Zuid-Amerika bereikt, bijna precies op het moment van haar geboorte.

Dankzij de vooruitziende blik van haar vader zal het gezin ongeschonden uit deze crisis komen. Maar algauw volgen er nieuwe problemen. De Grote Depressie verstoort het luxueuze leven in de grote stad dat Violeta tot dan toe heeft gekend. Haar familie verliest alles en moet zich terugtrekken in een afgelegen deel van het land. Daar wordt Violeta volwassen en ontmoet ze haar eerste minnaar…

In een brief aan iemand van wie ze zielsveel houdt, schrijft Violeta over de armoede en voorspoed, de verliezen en vreugdes, en over de grote liefdes van haar leven en het verwoestende liefdesverdriet dat daarna kwam. Belangrijke ontwikkelingen in de geschiedenis hebben haar turbulente leven bepaald: de strijd voor vrouwenrechten, de opkomst en ondergang van tirannen en uiteindelijk niet een, maar twee pandemieën.

En ik? Na mijn vakantie zal ik je verklappen welke boeken ik heb gelezen en jou aanraadt. Daar zitten in ieder geval een paar boeken tussen van mijn klanten. Zoek jij ook nog een eindredacteur voor je manuscript? Neem dan contact met mij op, dan lever ik een prijsopgaaf aan de hand van het aantal woorden: marije@schrijfzin.com.

0 thoughts on “Welke boeken lazen de auteurs van Blogzinnig deze zomer?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: