Waarom maakt het droombord mij zo blij?

Ik merk dat ik aan het einde van dit roerige jaar (met veel veranderingen, tegenslagen en aanpassingen) heel veel behoefte heb aan een dag voor mezelf. De workshop ‘Maak je eigen droombord voor 2021’ komt als geroepen. Ik meld me aan en ga er met veel zin naartoe; lekker om creatief bezig te gaan. Als ik de workshopruimte binnenstap, zie ik een tafel vol knutselspullen, gekleurd papier, stapels tijdschriften, lijm, verf, kwasten, veertjes, stickers en heel veel stiften. Ik krijg zin om meteen te beginnen. 

In een kleine rustige groep gaan we aan de slag. Eerst wat reflectievragen over het bijna voorbije jaar, we wisselen uit wat het voor ieder van ons is. Dan de overstap naar waarden die belangrijk zijn en meegaan naar het nieuwe jaar. Welke zijn dat, waarom juist deze? Goed om bezig te zijn met wat er speelt en te voelen wat belangrijk is om mee te nemen.

Affirmatie als een kapstok
In deze tijd met krachtige energie is het goed om dat wat ik wil te overdenken. Concreet formuleren van acties die erbij horen en deze hardop uitspreken is de volgende stap. Ik geloof erin dat het hardop uitspreken helpt om te realiseren wat je wilt en om je te laten ondersteunen. De kracht van woorden en gedachten zijn sterk. Ik kom tot de intentie voor het nieuwe jaar. Het is een affirmatie die als een kapstok voor het nieuwe jaar dient.

In een sluier van rust
En dan eindelijk mag ik aan de slag met het creatieve deel.
Nogmaals kijk ik eens goed naar alle spullen en verzamel wat me aanspreekt. Ik scheur teksten en plaatjes uit de tijdschriften. Ik voel een diepe rust over mij heenkomen, een sluier die mij alleen met mezelf laat zijn. Er staat een lekker muziekje op en we praten niet met elkaar. Ieder is op zichzelf. Het maakt het intens.

Een vel met veren
Gedachten komen en gaan, mijn intentie zingt door mijn hoofd. Ik ben daar waar ik aan het einde van het volgende jaar wil zijn. Ik voel me sterk. Ik scheur, knip en plak verder. Het zijn luchtballonnen, vlinders, tenten en tipi’s. En massageolie, handen en pennen. En schapen! Daar heb ik een haat-liefde-verhouding mee. Maar het plaatje moet ook op het bord. Een vel met veren blijft geduldig naast me wachten tot ik het oppak, want de veerkracht moet er natuurlijk ook op na dit bewogen jaar.

In verbinding
Na bijna twee uur is alles opgeplakt, met een groot hart in het midden. Want daar gaat het toch om, dat het klopt wat ik doe, dat ik mijn hart volg of er minstens naar luister. We zetten de borden rechtop naast elkaar op een rij. Als ik van een afstandje naar mijn droombord kijk, voel ik een blije tinteling in mijn lichaam. Het is een vol bord met veel symboliek. Veel ruimte en toch is alles verbonden met elkaar. Grappig, want verbinding is voor mij een belangrijke waarde die meegaat naar 2021. Het bord is een verzameling van onderwerpen, activiteiten en verlangens die passen bij de intentie, die ruimte geven en een kapstok zijn. 

Ik neem het blij mee naar huis om het droombord een mooie plaats te geven. En ik ga rustig het nieuwe jaar in, vol vertrouwen in wat er komen gaat.

1 thought on “Waarom maakt het droombord mij zo blij?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: