Verloren tweelinghelft

Het verrast me elke keer weer wat een verstrekkende gevolgen het kan hebben wanneer je verlaten bent door je tweelinghelft. Moeilijk contact maken en angst voor nabijheid zijn veel gehoorde problemen. Terwijl er ook een intens verlangen is naar verbinding.

Het begint vaak met een grote, allesbepalende verliefdheid. Na verloop van tijd maakt dit plaats voor een leeg en eenzaam gevoel. Zo komt Marlies bij me in de praktijk. Ze is verliefd geworden op een andere man. Ze is 8 jaar getrouwd met Bart, ze leven steeds meer langs elkaar heen. Seks hebben ze nauwelijks. Wanneer ze op een feest Henk ontmoet, weet ze niet wat er gebeurt. Ze wordt als een magneet naar hem toegetrokken. De innerlijke verbondenheid die ze onmiddellijk voelt, geeft haar vleugels. Haar lijf tintelt en ze is nog nooit zo verbonden geweest met zichzelf en tegelijkertijd met hem.

In iedere relatie zoek je onbewust je tweelinghelft
Met het ontmoeten van Henk is er een diep verlangen omhoog gekomen om zich helemaal één te voelen. Ze wil constant in zijn nabijheid zijn. Hoe moeilijk ze het ook vindt, ze gaat bij Bart weg. Ze laat haar vertrouwde leven los, het gemis is te groot. Bij Bart voelt ze alsof ze maar half leeft. Ze heeft vaak dromen gehad dat ze aan het zoeken is. Eindeloos loopt ze op het strand en zoekt en zoekt. Ze heeft dit nooit begrepen. Voordat ze Bart ontmoette, had ze wat kortstondige relaties. Geen van de partners kon voldoen aan haar diepe verlangen naar verbondenheid.

Hij kan geen kant op
Bij Henk voelt ze diepgang, ze kunnen overal over praten. Inmiddels zijn ze een jaar samen en voelt ze weer een soort leegte in zich opkomen. Het lijkt net alsof ze onbewust afstand neemt van hem. Ze wil zich heel graag verbinden, maar lijkt op slot te gaan. Henk voelt dit als een afwijzing en sluit zich vervolgens ook meer en meer af. Marlies heeft geen zin meer in seks, daarentegen vindt ze het heerlijk om tegen elkaar aan te liggen en te knuffelen. Het is zelfs zo dat wanneer ze een stressvolle dag heeft gehad, ze zich onbewust als een aapje om Henk heen klemt wanneer ze in slaap valt. Henk kan dan geen kant op, al haar spieren staan strak en gespannen. Ze omklemt hem volledig alsof ze bang is dat hij vertrekt. De volgende dag wordt ze doodmoe en onverklaarbaar verdrietig wakker.

Haar lichaamsbewustzijn
Ik neem Marlies mee in een visualisatie naar een moment dat ze uit verbinding gaat. Haar lichaamsbewustzijn reageert onmiddellijk. Ze kruipt in elkaar en maakt zich zo klein mogelijk. Dit gaat totaal buiten haar denken om. Op mijn vraag waar ze zich bevindt, benoemt ze onmiddellijk dat ze in de buik van haar moeder zit. Ik begeleid haar door te vragen wat ze daar ervaart, beetje bij beetje ontvouwt zich het verhaal. Soms neemt ze afstand van de ervaring en voelt ze niets meer.

Ze zit niet alleen in de baarmoeder
Ik breng haar weer terug bij het gevoel en het wordt duidelijk dat ze niet alleen in de baarmoeder zit. Ik moedig haar aan om er meer en meer contact mee te maken. Ze voelt zich helemaal versmelten met haar tweelingbroer. Er is geen afscheiding tussen hem en haar. Ze voelt zich helemaal warm en verbonden. Tot het moment dat de energie verandert en alles donker lijkt te worden. Op mijn vraag wat er gebeurt, zegt ze vertwijfeld dat het koud wordt en hij niet meer reageert. Er lijkt geen verbinding meer te zijn.

Zoek je een partner of je verloren tweelinghelft?
Deze gebeurtenis heeft zoveel impact op Marlies dat ze de rest van haar leven aan het zoeken is naar dit diepe gevoel van verbinding. Ze is onbewust op zoek gegaan naar dit tweede deel van zichzelf. In haar huwelijk met Bart is ze afgehaakt van het gevoel en is ze min of meer haar eigen leven gaan leiden binnen de relatie. Ze is in de overlevingsmode gestapt. Door de ontmoeting met Henk is er een herinnering boven komen drijven. Deze verbinding geeft haar enige tijd het gevoel van eenheid. Toch komt er ook in deze relatie een aantal barsten. Henk kan niet voldoen aan haar verwachting, ze omklemt hem omdat ze bang is om hem kwijt te raken. Ze realiseert zich niet dat ze zichzelf afsluit voor Henk. We bespreken dit uitvoerig en er gaan steeds meer kwartjes vallen bij Marlies.

Na heling ging het pas over
We maken een vervolgafspraak, voor nu is het genoeg. Er is bewustzijn gekomen op datgene wat ze diep van binnen heeft weggestopt. Zelf ben ik er ook één van twee. Dit heeft voor mij veel impact gehad in mijn leven. Bestaansrecht heb ik hervonden, schuldgevoel heb ik los kunnen laten. Mijn zoektocht in dromen is gestopt. Mijn rechterbeen wilde niet meer meedoen. Ik kon er nauwelijks op staan van de pijn. Sinds het moment dat ik heb ervaren dat ik niet alleen in de buik heb gezeten en hier heling op heb gekregen, is dit volledig overgegaan. Ik hervond mijn balans en kon eindelijk met beide benen op de grond staan zonder pijn te voelen.

Ik ben de andere jij
In mijn praktijk herken ik het onmiddellijk wanneer iemand één van twee of meer is. Mijn helder voelende vermogen is me hierin dienstbaar. En er is een herkenning, ik ben de andere jij.

Wil je meer weten of raakt dit verhaal je, neem dan gerust contact met me op. Samen onderzoeken we de oorsprong. Pak je kans, inmiddels heb ik een wachtlijst, dus wacht niet langer. Ik bied je een gratis Skypegesprek aan van 30 minuten.

0 thoughts on “Verloren tweelinghelft”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: