Tip 19: Observeer onbekenden en schrijf erover

Otterlo, dorpskern. Een restaurant dat op het terras weer eten mag serveren. Houten banken met kleurige kussens, zeildoeken gespannen aan houten palen. Palen met breisels in allerlei kleuren. Ik zie zelfs een gehaakte rozet zitten. Denk aan de bolletjes wol in regenboogkleuren die ik heb gekocht om een boombreisel te maken voor de knotwilg waarbij Seppe, onze poes, ligt begraven. Ik ben begonnen met paars en daarna is het mini-project gestrand. Zoals zoveel projecten het afgelopen coronajaar.

De grijze golf overspoelt de terrassen
Terug naar het terras. Er zitten vooral senioren met regenjacks en wandelschoenen. Tussen alle grijze koppies en kale hoofden zie ik één vrouw met een weelderige bos hennakrullen. Met haar lief. Eerste lief of tweede lief? Het is niet te zien. Zij drinkt gemberthee uit een groot glas, hij drinkt cappuccino. Ze lachen wat, ze praten wat. Er vallen stiltes, maar geen onplezierige.

Het wil nog niet zomeren
Er gaat een andere man bij hen in de buurt zitten. Knikt vriendelijk, vraagt of het oké is. “Tuurlijk!” zegt het stel. Het klinkt oprecht. De man heeft zijn Russische bontmuts inmiddels afgezet. Oké, het is fris voor de tijd van het jaar, maar een bontmuts? Effe serieus! De man gaat zitten dommelen. Schrikt wakker als de serveerster vraagt of hij nog iets wil drinken. Hè? Wablief? Oh sorry, ja graag! Als de serveerster wegloopt steekt hij zijn pijp aan. De zoete tabakslucht drijft mijn kant uit. Ik herken de geur van vroeger, van één van mijn ooms. Ik groet hem in gedachten.

Verderop staan de jongste bedienden van de snacktent afval in grote containers te stoppen. Ze maken geintjes en zwaaien naar vrienden die langsfietsen. Hun mondkapjes hangen op half zeven. Wanneer zullen wij van dit nieuwe kledingstuk zijn verlost?

De vrouw met de hennakrullen staat op en loopt van het terras af. Van dichtbij ziet ze er een stuk ouder uit dan van veraf. Hoewel ze sportief gekleed is, loopt ze wat moeizaam. Misschien heeft ze al een heleboel kilometers in de benen vandaag. Ze kijkt langs me heen, haar gedachten zijn ver weg.

Ik ga op reis en ik neem mee
Het is mijn eerste uitje na corona, een nachtje logeren in een trekkershut in Otterlo. In mijn koffer het boek ‘Blog Zinnig & Zuiver’ van Marije van den Bovenkamp. Omdat ik mijn wekelijkse blog nog op mijn to do list heb staan en dit boek zo boordevol schrijftips staat. Het is een heerlijk boek voor zowel beginnende als meer ervaren bloggers. Ik heb het al twee keer gelezen en elke keer ontdek ik weer nieuwe dingen.

Wil jij (meer) gaan bloggen? 
Ik geef je twee tips: koop het boek Blog Zinnig & Zuiver hier: Boekwinkel – Schrijfzin en volg daarna de training Story & Blog van Marije. Daarna kun je namelijk mijn collega-blogger worden op Blogzinnig. De wereld kan nog wel wat mooie verhalen gebruiken. Waar wacht je op?

0 thoughts on “Tip 19: Observeer onbekenden en schrijf erover”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: