Tijd voor een spuitje

Het is 24 december. Lieve schat, het gaat niet meer. Ik bel de dierenarts en de beslissing valt. Om 11.00 uur komt hij bij ons thuis in je vertrouwde omgeving. De jongens zijn erbij en ik heb mijn ex gebeld, zodat hij ook bij dit laatste intieme moment kan zijn. Je kop ligt op mijn schoot, je ademt zwaar, je kijkt me aan met lieve trouwe hondenogen, omhuld met grijze wimpertjes. We hebben intens contact.

Stoppen met ademen
De dierenarts is heel zorgvuldig, we kennen elkaar al zo lang. Ik ben zo gefocust op jou dat ik me niet bewust ben van het exacte moment. Je bent heel ontspannen. Terwijl je geaaid wordt, fluister ik zacht je naam. Lieve Walter, je mag gaan. Een laatste zucht en je adem stopt. Jouw lieve grote hart klopt niet meer. We leggen je in je vertrouwde mand op je schapenvacht. Onwerkelijk zit ik naast je, terwijl ik je vacht onder mijn vingers voel. Het is zo vertrouwd. Je geur neem ik nog tot me wanneer ik kusjes geef op je lieve kop. Mijn tranen vervloeien met jouw vacht.

Laatste rustplaats
Terwijl we de tuin inlopen en zoekend om ons heen kijken, zien we een ree opstaan bij de walnotenboom. Dit is de plek waar jij je rustplaats krijgt. De jongens graven een diep gat waar jij met schapenvacht en al ingelegd wordt. Een paar kristallen leg ik bij je en een takje van de hulst met rode bessen. Dit voor bescherming en als symbool voor trouwe liefde en eeuwige vriendschap. De aarde omhult jouw lichaam nu. Mijn hart huilt terwijl mijn ziel je de weg wijst.

Terugblik
De film over onze verbinding gaat draaien en ik laat mijn tranen rijkelijk vloeien. Het begint in 2005, jouw baasje kan niet goed voor je zorgen. Hij heeft niet genoeg tijd voor je. Ik bied hem aan dat jij bij ons mag komen logeren. Dit ontlast hem en bij ons krijg je de aandacht die je verdient. We hebben ook een andere hond, Fleur. Jullie kunnen het meteen heel goed vinden samen. Er wordt van je gehouden je hebt een plek in ons gezin. Jij en ik weten dat deze logeerpartij geen einddatum kent.

Samenwerking
Wanneer ik mensen krijg in mijn praktijk ben je er vaak bij. Zeker bij jongeren en kinderen. Jouw liefde en onvoorwaardelijkheid geeft hen vertrouwen en ontdooit vastgezette emoties. Processen verlopen hierdoor sneller. Je voelt precies aan wat nodig is. Ik neem je mee naar het opleidingscentrum waar ik les geef, waar jij veel harten opent. Je bent altijd in voor een wandeling met groepen door het bos. Veel lessen vinden in de natuur plaats. Je bent precies daar waar troost nodig is. En steeds loop je weer naast me.

Donkere tijd
Nadat ik het besluit heb genomen om bij mijn toenmalige man weg te gaan, ga ik door een diep dal. In het donkerst van de nacht, ben jij daar en lig je naast mijn bed. We woonden tijdelijk in een caravan. Uren zwerven we door het bos, doelloos maar ik moet in beweging blijven. Mijn tranen blijven maar stromen, het maakt jou niets uit. Je duwt steeds je snuit tegen mijn hand alsof je wil vertellen dat ik niet alleen ben. Een vriend uit duizenden, je waakt over me. Je zorgt ervoor dat ik focus houd om de lessen te geven en mensen te begeleiden. 

Geschiedenis
Samen hebben we een geschiedenis opgebouwd en hierdoor een diepe verbintenis. We zijn weer in het huis gaan wonen. Mijn ex woont op een andere plek. Alles krijgt langzaamaan een plekje en het leven gaat door.  Tot het moment dat het niet meer gaat. Je bent inmiddels 16 jaar geworden en steeds grijzer. Het opstaan valt je zwaar, je kijkt me hulpeloos aan. Je snapt het niet, maar wilt nog niet weg. Ik vertel je dat ik van je hou en dat het goed is zo. Het is genoeg, ik fluisterzacht je naam. Toe maar schat, je mag gaan. 24 December 2011, voor altijd verbonden, want liefde houdt nooit op te bestaan.

Het belang van dieren
Weet je dat het heel goed is om een hond te aaien wanneer je overprikkeld bent? De hond zorgt ervoor dat de stress afneemt. Een hond laat je zien waar prettige en minder prettige plekken in je huis zijn. Op een plek waar aardstralen zijn, gaat de hond niet liggen. Hij weet dat hij hier ziek van wordt. Een kat zoekt juist dit soort plekken op. Die kan hier prima mee omgaan. Zo heeft ieder dier zijn eigen kwaliteit. Een dier brengt je in het hier en nu, het kent immers niets anders.

Ben jij hoog gevoelig en weet je vaak het verschil niet meer tussen wat jijzelf voelt en de ander? Een dier helpt je om weer bij jezelf te komen. 

Dieren hebben toegevoegde waarden
Al de dieren hebben hun eigen toegevoegde waarden. Of het nu huisdieren zijn of dieren die in de natuur leven. Ze hebben allemaal een boodschap. De vraag is of je bereid bent om hiernaar te luisteren. Ik help je graag wanneer jij meer in contact wil komen met de boodschappen van dieren die op je pad komen. Er gaat een wereld voor je open wanneer je de taal van de dieren verstaat. 

Wist je dat kinderen hier ook heel veel aan kunnen hebben? Het brengt hen dichterbij zichzelf, ze staan hierdoor zelfverzekerder in het leven. Ik ken legio voorbeelden van ontroerende verhalen over de liefde tussen mens en dier, liefde zonder voorwaarden.

Energie gaat nooit verloren
Walter is nog regelmatig bij me, hij verschijnt in een droom. Ik voel hem met heel mijn wezen. Zijn energie gaat nooit verloren.

Wil je meer weten over wat dieren met je doen? Dan nodig ik je uit om contact met me op te nemen. De verborgen boodschappen van de natuur geven inzicht in jezelf.

5 thoughts on “Tijd voor een spuitje”
    1. Ach lieve Ellen, hij was zo lief voor iedereen. Vooral tijdens de processen van de opleiding. Een dier voelt haarfijn aan wat er gaande is.

      Fijn om dit samen te kunnen delen.

      Tijdens de lessen die ik heb gegeven was hij zo helpend. Ook een dierenziel heeft een missie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: