Ondernemen vanuit je gelebalgevoel

Mensen aansteken met mijn gelebalgevoel, op welke manier dan ook. Hoe ongelofelijk leuk als ik zie dat mensen het plotseling begrijpen, dat ze voelen wat ik bedoel. En niet alleen dat, maar ook hoe ze dit mee kunnen nemen in het nemen van beslissingen in hun leven of voor hun bedrijf.

Herkenbare basis
Afgelopen week mocht ik gastspreker zijn bij een training voor startende ondernemers. Deze groep ondernemers is net begonnen en onzeker over wat ze hun klanten kunnen bieden. Is het waardevol genoeg, zitten de mensen wel op mij te wachten? Dat soort vragen kwamen diverse keren naar boven.

Net zoals deze groep heb ik deze onzekerheden zelf ook regelmatig gevoeld en me afgevraagd of ik wel verder zou moeten gaan. Ik promoot gele ballen en ik weet 100% zeker dat niemand op mij zit te wachten. Toch weet ik ook 100% zeker dat ik anderen verder kan helpen en dat mijn gele ballen een positieve bijdrage kunnen zijn. Het is fijn als je anderen vanuit een herkenbare basis verder kunt helpen. Het start tenslotte met de geruststelling dat ze niet de enige zijn die zich dit afvragen. Iedereen heeft in meer of mindere mate een gevoel van onzekerheid en dat is helemaal oké.  

In je eigen kracht
Goed, terug naar de workshop. De avond ging over het vinden van de rust in jezelf om daar vanuit actie ondernemen. Vervolgens heb ik ze met mijn expertise nog een stapje verder mogen helpen. Ik heb ze begeleid om in deze rust naar hun eigen gelebalgevoel te gaan en vanuit dat punt de obstakels te bekijken waar ze op dat moment tegenaan liepen. Zodra je in je eigen kracht staat, bekijk je de wereld om je heen heel anders. Dan worden de obstakels in plaats van hoge bergen gewoon drempels waar je overheen kunt stappen. Ze gaan niet weg, ik heb tenslotte geen toverstafje. Wel worden ze behapbaar, inzichtelijk en gemakkelijker te overwinnen.

Geïnspireerd naar huis
De deelnemers gingen allemaal geïnspireerd naar huis en lieten me stuk voor stuk weten dat ze ontzettend blij waren met mijn gelebalgevoel. Eén van hen vertelde me zelfs dat ze mijn visitekaartje, een gele pingpong bal, op haar nachtkastje ging leggen, zodat ze elke avond herinnerd wordt aan haar eigen kracht en haar eigen gelebalgevoel.

En ik? Ik voel me enorm dankbaar dat ik de kans heb gekregen om met deze mooie groep te mogen werken.

Ben je nieuwsgierig hoe het gelebalgevoel jou kan inspireren? Neem dan een kijkje op mijn website: www.gelebalgevoel.nl

0 thoughts on “Ondernemen vanuit je gelebalgevoel”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: