Nu is het tijd om los te laten

Vrijdagmiddag ontvlucht ik mijn werkethiek, zo ook mijn dagelijkse dosis stress. Het altijd zo graag goed willen doen voor iedereen eist zijn tol. Zo ervaar ik onnodige spanning om alle klanten met bestellingen na onze eerste online sale en de nodige kopzorgen die opspelen rond het sluiten van mijn modebedrijf.

Mijn fantastische oproepkracht pakt het geheel nuchter op en verzorgt met gemak alle aanvragen en bijbehorende betalingen. Wat ben ik haar dankbaar.

Thuiskomen bij mijzelf
Mijn hartslag voelt hoger als ik eindelijk bepakt en bezakt in de auto zit. Ik rij naar het licht, onderweg zie ik de zon en blauwe luchten en ervaar dat ik langzaamaan rustiger wordt. Dit weekend heb ik afgesproken met mijn vriendin uit Zeeland. We gaan samen onze kennis en tools van de colour comfort methode verdiepen, zelf oefenen, elkaar ondersteunen met tafelopstellingen, in een prachtige blokhut in Sint-Annaland. Tevens is het een werkelijke mini-retreat met sauna, wandelen, yoga, schrijven, kleuren en bewuste keuzes in onze voeding.

Rust zo hard nodig
Op weg naar verbinding met mijn innerlijk, mijn liefste zelf, tot rust komen in de chaos van verplichtingen, financiële krampgedachtes en vooral die verantwoordelijke ik loslaten. Zodat de pijn die ik ervaar van de opgelegde lockdown en de bijbehorende beperkingen op een andere wijze zijn weg mag vinden. Mijn emoties vasthouden, sterke overtuigingen en scenario’s compleet bevrijden. Nu is het tijd om los te laten. 

Ontvangst en offline gaan
Ze komt mij tegemoet met glanzende pretogen van geluk. Zo blij elkaar te weerzien, elkaar te versterken en te spiegelen in ons pure zijn. De rollen die we aannemen, het geconditioneerde gedrag mag zakken, niets moet alles mag. Ze heeft de warme houtkachel al aangezet en maakt een vers geurende koffie met havermelk voor ons. De eerste uren ben ik nog online, ik ben nog bereikbaar voor mijn collega. Pas zodra zij afsluit en aangeeft dat alles in orde is, laat ik wat was en kom ik echt aan in de knusse blokhut.

De niet-wetende fase
Onderling vinden we het heerlijk om elkaars ervaringen te delen en zijn we puur en openhartig in hoe ons gevoel is. Al snel blijkt dat we in de niet-wetende fase zijn beland; een onbekend stuk waarin je hart en je hoofd discussies voeren over angst en vertrouwen in hoe het verder gaat. Kostbare relaties, eenzaamheid, werk, financiën en mijmeren over de mensheid. We zijn intens gevoelig en laten ongeremd tranen vloeien. 

Zo binnen zo buiten
Niets is meer hoe het was, onzekerheid maakt het zo moeilijk in onze gedachten. Onze toekomst ligt vrij en open. We herkennen elkaars angst en verdriet en geven het hier de ruimte, alsof we een terugkerende tekst ‘zo binnen zo buiten’ als thema hebben gekozen voor dit weekend. 

Bijsturen met inzicht
Persoonlijk heb ik genoeg te doen. Echter, als ik Inmocasa sluit, weet ik het even niet meer. Moe van alles, lichamelijk iedere keer weer opgebrand, een energielek omdat er ook zoveel tegenzit. 

Tafelopstelling
Er is hier ruimte voor bezinning. Met een tafelopstelling met gekleurde engelen-poppetjes krijg ik inzicht in mijn zware kijk op de komende periode. Afscheid nemen is nooit mijn sterke kant geweest en als je vijftien jaar lang een energiek bedrijf hebt gehad, dan is het nou eenmaal niet gemakkelijk.

Bordeaux en oranje
Accepteren en kijken hoe ik het beter kan organiseren is net zo belangrijk als een glansrijke opstart. De opstelling geeft mij nieuwe inzichten en zo zie dat ik kan bijsturen door meer los te laten. Het bordeaux geeft mij kennis op de waarde en met oranje krijg ik zoveel meer zin in de vrijheid, dat ik alles aandurf.

Communiceren met kleur
Wie mij al jaren kent, weet dat ik steeds meer van kleuren bent gaan houden. Om te dragen, maar ook uit te dragen dat je met kleur communiceert; eerst met jezelf, je eigen hart en altijd met je omgeving. Zo ben ik al jarenlang inkoper, stylist en koos ik de gewenste kleuren in de collecties. Qua kleding kies ik voor mooie items die met zorg bij elkaar passen waarin jij je vol zelfvertrouwen kan laten zien, stralen in je kracht. 

Coachen met kleur
Nu sta ik aan de vooravond om mijn opgedane coachkennis met kleur te verspreiden. Waar het vooral gaat om je gevoel, een kleur omarmen en weten hoe deze jouw gevoel vertaalt, jezelf echt leren kennen omdat je inzicht krijgt in jouw leven. 

Leven zoals je het liefste wilt
Ik ben nu 52 jaar en ben door een auto-ongeval opnieuw gestart met leven. Vanuit een diep donker dal is er weer ruimte voor geluk. En met kleurcoaching help ik ook jou uit moeilijke periodes te groeien en te gaan geloven in wat je nog wel kan en hoe. Ik geef je tools en fijne opdrachten, zodat jouw zelfvertrouwen weer terugkomt en dat je leeft hoe jij het liefste wilt.

Waar je van droomt
Met workshops, retreat-reizen en één op één consulten wil ik dames helpen met persoonlijke ontwikkeling, nieuwe keuzes en keuzes die vanuit het hart zijn gaan borrelen. Waar je van droomt, maar toch niet doet, omdat het niet zou kunnen. Jezelf ontdekken, vanuit pure liefde weten welke talenten je hebt en wat je er tot nu toe mee doet. Hoe komt het toch dat je stilstaat of dat je alles hebt, maar zo niet gelukkig bent? Kortom, nieuwsgierig zijn naar kansen, uitdagingen, weer creëren en doen waar je echt intens gelukkig van wordt.

Een gekleurd aanbod
In de fase van het niet weten heb je behoefte aan inzicht, vaak als je tot rust komt, komen er nieuwe inzichten. Voor de nabije toekomst bied ik je graag fijne reizen met gelijkgestemden waarin je heerlijk kan ontdekken wie je bent, wat je wilt doen en hoe je dat kan ontdekken met meer kleur in je leven. Met kompas in kleur zie ik een mooie toekomst tegemoet en zie ik uit jou te ontmoeten, ben je nu nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan doen, mail gerust naar contact.inmocasa@gmail.com.

11 thoughts on “Nu is het tijd om los te laten”
 1. Mooi en lief kleurrijk mens. Vanuit de stilte ontstaan nieuwe dingen. Met jouw grote kleurrijke hart ga jij nog veel meer mensen gelukkig maken met zichzelf.

 2. Monique weer een prachtig blog geschreven zo uit je hart .ik weet wat je meegemaakt hebt en dat je er telkens weer boven op komt dat is jou kracht!ook nu weer sta je aan het begin van een nieuw tijdperk ,wat zal het toch moeilijk voor je zijn om los te laten waar je altijd zo van gehouden hebt maar ik geloof dat jij met behulp van de kleuren therapie je leven weer een neuwe wending gaat geven en daar ook weer gelukkig van zal worden ,ja dat is mijn grote wens voor jou!!Liefs mama xxxxx

 3. Lieve Monique , lieve mooie krachtige inspirerende kanjer ben je …..
  Ik weet zeker dat je er weer een prachtig kleurrijk inspirerend geheel van gaat maken , maar ik gun je eerst een tijdje niks doen , jezelf laten verwennen en heerlijk genieten van het zonnetje en alle kleuren om je heen , heel veel succes met de laatste loodjes , en het afronden van je prachtige winkel xxxx
  Love u

  1. WAUW, ja dat lijkt mij heel erg fijn, niets overhaasten maar vanuit de innerlijke rust verder groeien en bloeien. Dank je voor je liefde en support en deze reactie, jij die mij in dit proces weer een zetje hebt gegeven. Zo binnen zo buiten xxx love you 2

 4. A “new beginning “means nothing
  if you are still in love with your comfort zone.
  Know this!
  Don’t leave the same day 30 000 times
  and call it a life.
  Growth begins now.
  at the end of your comfort zone.
  Dreams ,Attempt , Explore
  this moment can take you in any direction you want to go!
  ?❤️

 5. Ha Monique-ie,
  Heerlijk, zo’n weekeinde met een vertrouwde vriendin, dat heeft iederen wel eens nodig,
  Dank voor je openheid.
  Moedig en vol vertrouwen verder op reis.
  X Joop van Es

 6. Wat een prachtig blog Mo, ik voel jouw emotie en lees je vermoeidheid tussen de regels door. Wat doe je dit goed. Je pakt alles keer op keer beet. Inmocasa in de afsluitende fase en kleurcoaching volop in ontwikkeling! En ook nog een dosis selfcare! Goed bezig vrouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: