Naar welk land stuur jij je flessenpost?

Was je deze zomer op vakantie in een land of bepaalde plaats waar je nu al heimwee naar hebt? Ik was deze zomer gewoon in Nederland omdat we zijn verhuisd. Daardoor moest ik even teren op de facebookherinneringen. En ja, dan voel ik regelmatig een verlangen in mijn hart of een kriebel in mijn buik. Als een soort verliefdheid. Herken je dat?

Ergens in Frankrijk
Een herinnering van 10 jaar geleden (zat ik toen al op facebook?)… Het is een filmpje van onze jongste twee kinderen die gillend van de glijbaan afzoeven. Ik weet ineens weer waar het was: Les Landes. Een saai vakantiepark waar voor de kinderen niets te doen was, maar waar we in de omgeving heerlijke stranden en meertjes ontdekten.

Vier dagen later een facebookherinnering (foto) dat de vier kinderen in een rijtje op een hele hoge duikplank staan om in een meer te springen. Deze vakantie was twee jaar later. Waar was het dan? Ik weet het niet meer. Ook Frankrijk denk ik.

Spanje
En dan een facebookherinnering van 5 jaar geleden. Ja, daar is hij, de kriebel in mijn buik. Wat een prachtige reis maakten we toen door Spanje. Waar manlief en ik verliefd werden op Costa de la Luz en Cádiz. En waar onze kinderen verliefd werden op Valencia én op de twee honden in de B&B in La Zubia, Sierra Nevada.

Het was augustus 2017 en nog nooit hadden we het zó warm meegemaakt in Granada. We hadden echt geen keuze: overdag in het zwembad plonsen, spelletjes doen in de schaduw en een boek lezen bij de airco. Dan gingen we pas op z’n vroegst om 18 uur Granada in om de stad te verkennen en al het moois te bezichtigen. Toen begrepen we pas goed waarom de Andalusiërs pas om 22 uur gaan eten. We haakten goed aan op dit andere, subtropische levensritme.

Onze droomplek
De vakanties daarna waren allemaal naar Spanje. We richtten een blogplatform op – spanjeliefhebbers.nl – bouwden een netwerk en wonnen heel veel informatie in om ons pad naar onze droom te verwezenlijken. Komende maand gaan we zonder kinderen naar Sevilla en Costa de la Luz om te oriënteren op huizen; goed kijken of we daar willen wonen en welke plaatsen we dan wel/niet aansprekend vinden.

Mijn flessenpost schrijf ik dus pas na de volgende reis, maar het zal ongetwijfeld een liefdesbrief worden naar een Andalusische stad of regio.

Jouw flessenpost
En naar welk land of welke plaats gaat jouw brief? Deel het hieronder, daar worden we blij van. Maar voordat je dat doet, geef ik je nog wat fijne tips:

  • Leuke flessenpost met briefpapier om gewoon thuis neer te zetten, kun je kopen bij de Hema en de Action.
  • Voor mijn workshops bestel ik de echte flessenpost altijd bij messageinabottle.eu. Je vindt daar alle soorten en maten flesjes en kunt echt originele cadeau-ideeën opdoen.
  • Wil je het helemaal in stijl doen door je brief te schrijven op zee-strand-briefpapier? Dat is wel gaaf. Ik slaag altijd bij meerleuks.nl.

Ik wens je heel veel briefschrijfplezier!

2 thoughts on “Naar welk land stuur jij je flessenpost?”
  1. Ik hou zo van de het idee alleen al.
    Dit is een van de woorden waar je verder niets hoeft te doen dan enkel roepen en er gaan als vanzelf inspiratiebronnen open

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: