Mijn favoriete kledingwinkel maakt tegenwoordig video

Gisteren was ik in mijn favoriete kledingwinkeltje. Het is er niet groot, maar ik ga bijna altijd met meer naar huis dan ik van tevoren bedacht had. En dat zegt wat, in mijn geval. De eigenaar van mijn favoriete kledingwinkel maakt tegenwoordig video’s die hij op Facebook zet. Daarmee is hij begonnen tijdens de lockdown, maar ook sinds de winkels weer open zijn, gaat hij ermee door. Ik zie elke week minstens één nieuwe video voorbijkomen.

Geen geboren presentator
Ik vind zijn video’s altijd aandoenlijk. Hij komt een beetje schutterig over – live, en dus ook op video. Hij doet totaal geen poging om iemand anders te zijn dan wie hij is. Hij maakt wel eens een foutje, hij vraagt tijdens een video-opname iets aan de medewerkers als hij het zelf even niet weet, en je ziet aan alles dat hij geen geboren presentator is.

Puur waar het om gaat
De video’s zelf zijn ook allesbehalve gelikt. Ze zijn heel simpel opgenomen door een van zijn personeelsleden terwijl hij kleding laat zien die net is binnengekomen, of die is afgeprijsd. Niets ingewikkelds, geen ondertiteling, geen muziekjes of andere toevoegingen – gewoon alleen puur waar het om gaat. Ze worden niet ingekort, ze worden niet opnieuw gedaan; de video’s gaan online zoals ze zijn en niets meer dan dat. En dat maakt het heerlijk eerlijk.

Wat je in de video’s ziet, is dat hij hart heeft voor zijn zaak. Voor de kleding, voor zijn klanten. Hij is zo’n beetje het verst verwijderd van het standaardbeeld dat mensen van verkopers hebben als je maar kunt bedenken. Hij laat alle vrijheid om iets te beslissen aan zijn klanten. Hij laat zien wat er is en dat is het dan. Kijk zelf maar wat je leuk vindt.

Hij blijft in contact
In lockdown-tijd fietste hij zelf de bestellingen rond – wat hem een enorme schare aan fans heeft opgeleverd. En door video’s te blijven maken, blijft hij contact houden met die enthousiaste fans. Ze zouden hem niet vergeten, maar die video’s maken dat hij telkens weer even in beeld is met nog meer leuke kleding. Dus als je dan in de stad bent, loop je ook sneller weer even naar binnen. Of je denkt direct bij een video: die jurk is voor mij!

Persoonlijke marketing
Dat is nou persoonlijke marketing waardoor ik geraakt word. Ik vind het niet alleen ontzettend leuk om te zien; het ontroert me ook. Het is aan alle kanten oprecht en puur en het laat precies de reden zien waarom zoveel mensen helemaal weg zijn van deze winkel.

Toen ik er gisteren was, vertelde de verkoopster dat ze inmiddels klanten uit heel Nederland hebben. En dat de kleding die ze in de video’s laten zien binnen no time verkocht is.

De krachtigste en leukste manier om klanten te krijgen
Jezelf laten zien, zoals je bent, in alle eenvoud. Het is de krachtigste en leukste manier om klanten te krijgen. Maar het is niet altijd makkelijk. Soms zijn er van die periodes dat je het liefst onder een dekentje zou willen kruipen en helemaal niet zichtbaar zijn. Wat doe je dan? Neem contact met mij op, ik help je graag op weg.

0 thoughts on “Mijn favoriete kledingwinkel maakt tegenwoordig video”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: