Haak jij aan deze zomer?

Sinds vorig jaar ben ik de trotse en blije bezitter van een gravelbike. Een gravelbike is een sportieve fiets met het stuur van een racefiets en bredere banden, zodat je ook off road kan fietsen. Dat maakt het mogelijk om de mooiste fietsroutes te fietsen, zonder kritisch te zijn over het type pad. Door het stuur krijg je een sportieve zit en kun je veel harder dan dat je op een normale tourfiets kan. Voor mij voorlopig nog geen elektrische fiets, maar lekker actief op eigen kracht de paden op. 

Aanhaken, want anders mis je de aansluiting
Mijn man heeft ook een gravelbike en wat ik beschouw als een gezellig rondje fietsen, zit er meestal niet in. Regelmatig fietst hij zo’n 100 meter voor mij uit en lijkt het of hij op zijn dooie gemakje de route aflegt. Ik daarentegen hang met mijn kin op het stuur, tegen de wind in, met een hartslag in trainingszone 4. Gelukkig stopt hij zo af en toe om wat te drinken en kan ik weer op adem komen. Ik fiets ook vaak alleen, want met (lees: tegen) mijn man fietsen is een behoorlijke uitputtingsslag. 

Afgelopen week reed ik alleen en mijn tweede beste gemiddelde snelheid. Op dat moment realiseerde ik mij dat, als ik met mijn man fiets, ik vooral bezig ben met hem bijhouden. Dat kost enorm veel energie en uiteindelijk ga ik dat ook niet winnen. Iedere keer dat ik weer aanhaak gaat hij onbewust weer sneller fietsen, waardoor ik alsnog de aansluiting mis.

Dat is ook niet zo gek, want hij is een stuk groter en sterker dan dat ik ben. Ook al train ik mij het leplazerus, dan nog blijft hij mij de baas.

Erken je meerdere
Gisteren fietste ik weer een rondje met mijn man en ook nu fietste hij 100 meter voor mij. Maar nu was er een verschil in mijn eigen fysieke en vooral mentale inspanning. Ondanks dat hij daar voor mij uit reed, fietste ik in mijn eigen tempo door. Op sommige stukken wist ik hem weer bij te halen. Dat voelde als een succesmomentje en daar genoot ik dan ook volop van. Het hoeft niet snel te gaan, maar vooral goed.

Bij online video’s maken gebruik je dezelfde strategie
Je kunt kijken naar hoe anderen het doen en je afvragen of het wel zin heeft om eraan te beginnen. Dat denken en dachten heel veel andere ondernemers ook over video. Toch vinden veel ondernemers nu de aansluiting online. Zij bereiken hun ideale klant met het maken van de juiste video’s. Voor de ondernemer, die dat nog steeds denkt, is het nog niet te laat om te beginnen met het maken van video’s. Erken dat er mensen zijn, die het beter kunnen en een groot bereik hebben met hun video’s. Om zelf succesvol te zijn is het belangrijk om niet te veel te letten op wat anderen doen, maar je focus te houden op je eigen mogelijkheden. Weet ook dat de succesvolle YouTubers ook met niets zijn begonnen. Door het te doen, zijn ze nu zo ver gekomen en dat kan jij ook bereiken. 

Kan jij wel wat hulp gebruiken?
Weet dat Slim Online Video er is voor ondernemers zoals jij. Met een online leeromgeving en het Slim Online Video Boost Programma kan ook jij succesvol worden online. Wat denk je ervan: Haak jij aan deze zomer?

0 thoughts on “Haak jij aan deze zomer?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: