Trigger video maken voor je blog

Tegenwoordig is het behoorlijk druk op de tijdlijn van je volgers en zie dan maar eens aandacht te krijgen voor je blog. Je hebt met heel veel zorg een blog geschreven en in de eerste weken na publicatie wordt je blog regelmatig gelezen. Super is dat, maar je blog is na een paar weken of misschien wel maanden nog steeds actueel. Ook dan wil je graag dat je nieuwe lezers krijgt voor je blog.

Maak een trigger video van je blog
Uit onderzoek is gebleken dat video’s veel beter scoren op een tijdlijn dan een blog of afbeelding. In de eerste weken na publicatie lukt het je wel om aandacht te krijgen voor je blog, maar na een paar weken verwatert dat. Door een trigger video te maken van je blog kun je jouw blog opnieuw onder de aandacht brengen. 

Wat is een trigger video eigenlijk?
Een trigger video is een korte video waarin je aandacht vraagt voor je product, dienst of in dit geval je blog. Het enige dat de video doet, is de aandacht van je kijker trekken en vervolgens aansporen om op de link te klikken bij de video.

Hoe maak je een trigger video?
Er zijn veel tools online te vinden, waarmee je een trigger video kunt maken. Ik schreef er al een keer eerder over hier op Blogzinnig: Animaties maken met Canva. Maar je kunt ook met Adobe Spark en Vimeo Create een trigger video maken. Echter missen zij een heel belangrijk wapen, dat Lumen5 wel heeft. Je kunt namelijk met Lumen5 je blogartikel laten analyseren en vervolgens je video laten converteren. Dat scheelt je heel veel tijd.

In onderstaande video laat ik je precies zien hoe je met Lumen5 zo’n trigger video kunt maken voor je blog. 

3 thoughts on “Trigger video maken voor je blog”
  1. Super leuk Aletta! Ik heb er gisteren gelijk mee gestoeid en vandaag gedeeld. Leuk ook om mee bezig te zijn! Dank je wel voor deze tip!🙏💖

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: