Luisteren kan zoveel zeggen

Het zijn tijden van angst, paniek, verlies, onrust, hamsteren, verwarring, maar ook van mooie initiatieven, rust op straat, creativiteit en nieuwe mogelijkheden. Ik heb tot nu toe ‘makkelijk praten’. Nog niemand in mijn omgeving is ernstig ziek. Er zijn wel zorgen.

Zorgen over mijn moeder van 88 die niet meer helemaal goed voor zichzelf kan zorgen. Zorgen om onze dochter in Australië, waar het virus ook snel om zich heen grijpt, maar waar de bewustwording nog ver weg lijkt. Haar luchtwegen zijn niet al te best en de dokter heeft haar verboden te gaan werken. Haar huisgenootje feest er nog lekker op los…..

Angst om te verliezen
Hoe is dat nu voor degenen die op dit moment mensen in hun naaste omgeving hebben die wel ernstig ziek zijn en die ze niet mogen bezoeken en vasthouden vanwege het besmettingsgevaar? Hoe is het als je kort geleden een dierbare hebt moeten verliezen en je ziet steeds die beelden van doodzieke mensen? Als je je zaak hebt moeten sluiten en er voor onbepaalde tijd geen cent verdiend wordt? Als je ontzettend bang bent omdat je partner, kind of ouder een zwakke gezondheid heeft en corona weleens fataal zou kunnen zijn? Als je in de zorg werkt en de hele dag geconfronteerd wordt met de gevolgen van dit virus?

Dan is het een heel ander verhaal. Dan is er angst om mensen te verliezen, je bedrijf te verliezen, je hoofd financieel niet boven water te kunnen houden, frustratie, verdriet, eenzaamheid en onzekerheid.

Meer rouw en eenzaamheid dan ooit
Ik ben rouw- en verliescoach en er is nu meer rouw en eenzaamheid dan ooit. Ik heb me de afgelopen dagen afgevraagd wat ik zou kunnen doen. Je verhaal vertellen aan iemand die niet persoonlijk betrokken is, maar die wel alle aandacht voor jou heeft, is fijn. En dat is wat ik kan doen. Naar jou luisteren en met je in gesprek gaan. Zolang het nodig en mogelijk is, bied ik elke dag (7 dagen per week) een gratis telefoon- of Skype)gesprek van een uur aan. Heb je belangstelling of ken je iemand die hier behoefte aan heeft? Laat het me dan weten via info@ellenvanleenen.nl of via het contactformulier op mijn website. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

0 thoughts on “Luisteren kan zoveel zeggen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: