Komt zijn droom uit over 1595 dagen?

Glunderend kijkt hij mij recht in de ogen aan. Nog 1595 dagen. Via de webcam zie ik zijn ogen naar boven kijken. Het staat op zijn whiteboard. “Over 1595 dagen dan moet het gebeurd zijn. Ik ben dan 67 jaar” zegt hij. Gaat hij dan stoppen? Welnee, hij begint pas (ook al bestaat het bedrijf bijna 20 jaar). Het is zijn levenswerk. Ook van haar. En hun zoon volgt. Waarom dan die 1595 dagen?

Hij wilt dan de schaapjes op het droge hebben. Dat het niet meer moet, maar mag. 

Tijd genoeg?
Als jij jong bent, dan denk je nog niet aan die 1595 dagen, toch? Je denkt nog tijd genoeg te hebben voor je dromen. Maar is dat echt wel zo?
Bizar genoeg ben ik aan het tellen gegaan, nog 1261 dagen en dan zal ik mijn droomleven leiden. Elke dag ben ik ermee bezig. Elke dag doe ik een stapje meer om het te bereiken. Langzaam dringt het tot mij door hoe ik er ga komen. 

Wat eerst een diepe zucht veroorzaakte, zorgt nu voor een glinstering in mijn ogen: oh ziet dat er zo uit? Ik voel me dankbaar voor de stappen die ik mag zetten. Elke dag weer, ook al zitten er zware dagen tussen; ik weet dat ik alleen die ene stap hoef te zetten. Elke dag een stap verder.

Over 1001 nachtjes
En jij? Waar sta jij over een tijdje? 
Laat ik specifiek zijn: over 1001 nachtjes? 
Het klinkt sprookjesachtig en toch is het ernst.
Waar sta jij over 1001 nachten? 

Weet je wat het is, die vele nachtjes kan je dromend doorbrengen, maar overdag kan je jezelf klein houden. Je leeft je leven, maar ben je werkelijk jezelf?!”Ik wil dat het beste uit me is gehaald door mijn werk” zegt mijn partner altijd. Verder is ze niet ambitieus. Een understatement, want dit is een prachtig streven waar te weinig mensen gehoor aan (kunnen) geven.

Elke dag 1% beter
Stel je eens voor hoe het zou zijn als je elke dag 1% van je leven verbetert? 
Yep, het klinkt abstract, dus ik haal een rekensom erbij. 

Stel dat je een ondernemer bent of het graag wilt zijn.
Je hebt dan met klanten te maken.
Ga elke dag 1% verbeteren waardoor je meer klanten beter helpt.
1% op een dag is te realiseren. Ja, toch? En een tweede dag ook, maar dan begint direct de opstapeling: verbetering na verbetering. 
Na 1 jaar heb je 37% groei.
En heb je een idee hoeveel het is na 1001 nachtjes?
Je vergist je, want het is echt veel: bijna 21000% groei.
Nee, geen nulletje te veel!

Doe je voordeel ermee. Voor mij is het nog 1261 nachtjes slapen. Voor hem 1595 dagen. En voor jou?

Nog in een elfje samengevat:

Dromen
Zijn onbereikbaar?
Verbeter vandaag 1%
Morgen opnieuw maakt sterren 
Tastbaar

10 thoughts on “Komt zijn droom uit over 1595 dagen?”
  1. Heerlijk hoe jij cijfers laat leven en verbindt met tastbaar maken van dromen. Je inspireert me om meer met dit soort cijfers en getallen te doen!

  2. Mooi om even bij stil te staan. De magie van getallen. Ik was bijna vergeten dat ook hier magie in vertegenwoordigd is. Dank je Elma.
    .

    1. Dag Susan, dank je. Puzzelen is goed, maar niet te veel. Je kunt 1% verbeteren over 1 (groots) ding, maar je kunt het ook toepassen op meerdere gebieden of doelen. Het gaat over het principe. Soms heel goed meetbaar als waardetoename in de vorm van geld of meer blije klanten. Maar ook toepasbaar op liefdevolle relaties ontwikkelen, wat minder meetbaar is.

      Over jouw vertwijfeling: Of meer genieten en groei samengaan? Voor mij wel, maar ook niet altijd op hetzelfde moment. Het is aan jou hoe jij daar invulling aan geeft. En dat is altijd goed;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: