Je bent een container van je verleden

Ons lichaam is als een antenne, je ontvangt signalen en zendt vervolgens signalen uit. In wezen ben je een grote zendmast. Rondom ons fysieke lichaam zit een energieveld, dit noemen ze ook wel aura. Door dit aura komt veel informatie binnen, meestal onbewust.

Wanneer je na een drukke werkdag thuiskomt en je partner heeft een rotdag op zijn werk gehad, dan voel je dit meteen aan. Zijn energie is naar het nulpunt gedaald. Hij vindt het fijn dat jij thuiskomt. Wat je jezelf niet realiseert is dat de ander, onbewust, zich oplaadt aan jouw energie. Dit kan irritatie opwekken, maar je kunt er ook ineens onverklaarbaar moe van worden met alle gevolgen van dien. Dan vraag je jezelf misschien wel eens af hoe dit toch kan. Je voelde je net nog kiplekker. Wat er gebeurt is dat jouw aura alle signalen ongefilterd oppikt en dus binnenkrijgt. Dit heeft onmiddellijk effect op hoe jij je voelt. 

Absorberen alsof het van jezelf is
Als je vroeger veel spanningen hebt ervaren in je nabije omgeving, heb je als het ware extra voelsprieten ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat je aura extra signalen oppikt. Het is een gewoonte geworden om te voelen hoe het met de ander is. Wanneer we geboren worden, is het enige dat je kunt, voelen. Je bent je niet bewust van het feit dat er energieën om je heen zijn die niet van jou zijn. Je absorbeert alles, dit is een heel natuurlijk overlevingssysteem. Die energie kan prettig en liefdevol zijn, maar het kan ook dat er omstandigheden zijn waardoor er verdriet, pijn teleurstelling of extreme vermoeidheid hangt. Deze energie komt bij je binnen en absorbeer je alsof het van jezelf is. Dit is een onbewust proces, maar kan gevolgen hebben in je verdere leven.

In de praktijk
Ik krijg dagelijks mensen in mijn praktijk die klachten hebben op fysiek, emotioneel, of mentaal niveau. Wanneer we gaan reizen in de biografie van hun leven kunnen ze patronen ontdekken. Het terugreizen in de tijd zorgt ervoor dat er oude energieën losgelaten kunnen worden. Alles begint met bewustwording. Dat de periode rondom de geboorte hier een grote rol in speelt, is voor de meeste mensen verbazingwekkend.

Spiertesten
Van de week is Mark, een jongen van 14 geweest.  Hij voelt veel verdriet en kan zich niet concentreren op school en voelt zich extreem moe. Door middel van spiertesten komt er naar boven dat de oorzaak van dit grote verdriet mede in een ver verleden ligt. De spiertesten gebruik ik om opgeslagen informatie uit het onderbewustzijn naar boven te halen d.m.v. toegepaste kinesiologie.  Zo kan Mark zelf ook voelen wat er gebeurt.

Naar een vorig leven
Ik vraag hem om even zijn ogen te sluiten, zodat hij zich goed kan concentreren op zijn gevoel. Hij sluit zijn ogen en er ontvouwt zich een heel verhaal. Hij is terug in de tijd. Hij krijgt een beeld van zichzelf als jongen van 14. Hij ziet er anders uit, heeft voor hem vreemde oude kleren en schoenen aan. Hij voelt verdriet en onzekerheid. Ik moedig hem aan om het verhaal zich verder te laten ontvouwen. Dit gaat in een razend tempo. Zijn onderbewuste lijkt geopend en zoekt de weg naar bewustwording. Hij loopt een meer in, voelt zich alleen en in de steek gelaten. Zijn vader en moeder hebben slaande ruzie en bekommeren zich niet om hem. Hij voelt het koude water en gaat koppie onder. Ineens doet hij zijn ogen open en neemt een slokje water. Even later sluit hij zijn ogen weer en zegt uit het water te komen. Ik vraag hoe hij zich voelt en wat er gebeurt. Hij zegt: “Ik heb het stervenskoud.” Vervolgens loopt hij op de oever. Hij voelt zich vreemd en ineens zegt hij: “Ik ben dood, maar ik weet het nog niet. Ik loop gewoon door maar de mensen zien mij niet.” Deze bewustwording is voor Mark genoeg. Hij neemt afscheid van dat leven en komt weer in het hier en nu.

Tijdreizen
Hij kijkt me verbaasd aan en het eerste wat hij zegt is: “We zijn eigenlijk allemaal tijdreizigers, wat cool is dit.” Wanneer ik doorvraag naar zijn ervaring weet hij het jaartal 1850 te noemen. Dit is niet zo belangrijk, maar voor Mark wel een bijzondere ervaring. Het verklaart zijn extreme verdriet en vermoeidheid in het hier en nu. Natuurlijk mag je verdrietig zijn wanneer je ouders gaan scheiden, maar in dit geval zat er nog een hele lading aan ervaringen onder. Dit werkt versterkend op dit moment. We hebben een gesprek over tijdreizen en de oneindigheid en de ongrijpbaarheid van heel veel dingen. Het is een wijze ziel die tegenover me zit.

We doen nog een spiertest of deze ervaring nu voldoende uit zijn systeem is. Dit blijkt zo te zijn. Hij kijkt helder en opgelucht uit zijn ogen.

De sleutel tot verandering
Je bent een container van je verleden. Waar zit de grootste pijn in jouw leven? Wat zegt deze pijn jou? Wanneer je hier bewustzijn op hebt, heb je de sleutel tot verandering in handen. Zo kun je komen van verdriet naar liefde, van woede naar kracht, van verwarring naar wijsheid. Jouw energieveld wordt opgeschoond, dit zorgt ervoor dat je niet meer reageert vanuit een ervaring in het verleden. Vaak is dit een reflex, nu kun je bewust kiezen om je energieveld meer bij jezelf te houden. Je voelsprieten kun je gebruiken als een antenne en intrekken wanneer je wilt.

Plamuren
Door beschadigingen te plamuren, lijkt het opgelost en strak. Na verloop van tijd komen de beschadigingen toch weer terug. Scheuren zijn weer zichtbaar. Zo is het ook met je ziel, een plamuurlaagje lijkt leuk, maar is niet duurzaam. Wil je werkelijk worden wie je wilt zijn? Dan nodig ik je van harte uit in mijn praktijk. Samen kunnen we kijken wat er nodig is voor jou. Ieder mens is tenslotte uniek. Herken de kracht van jezelf, ik gun het je zo.

2 thoughts on “Je bent een container van je verleden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: