In een andere wereld… ga je mee?

Je bent single, hebt 3 kinderen en wilt graag op vakantie. Kamperen heeft je voorkeur omdat je dan lekker buiten bent en de kinderen ruimte hebben om te spelen. En al snel vriendjes maken. En als je kinderen het naar hun zin hebben, kun je zelf ook meer ontspannen. Zo is dat gewoon.

Je wilt naar een plek waar je je op je gemak voelt, waar je ook aanspraak hebt en waar je je niet het derde wiel aan de wagen voelt. Want jij bent alleen met je kids en je hebt er weinig behoefte aan dat je tussen allemaal gezinnen zit die vooral heel graag met elkaar willen zijn. Dan voelt het alleen zijn zwaarder. Dus je zoekt iets dat past en waar jij ook contact met andere volwassenen kunt maken. Gewoon voor de gezelligheid in je vakantie.

Social talk
En dat bestaat! Bij ons in de zomerweken is dat er allemaal. Na aankomst op zaterdagmiddag is er een kennismakingsprogramma en vervolgens gedurende de hele week veel verschillende workshops. Om aan mee te doen als je er zin in hebt, om samen met andere gasten iets te beleven, om mooie ontmoetingen en gesprekken te hebben. Social talk over zaken van het leven die er echt toe doen, over levensvraagstukken. En er is humor; lachen is heerlijk en dat doen we graag!

Verwennerij
In alle jaren dat ik betrokken ben bij VakantieAnders heb ik al heel veel mensen ontmoet. En gezien hoe veel gasten genieten van hun vakantie op deze manier. Ik geniet daar ook van. Ik werk in een vakantie-omgeving, en dat is fijn. Het is heel mooi om te zien hoe mensen opengaan, hoe ze genieten, dat ze zich op hun gemak en verwend voelen. Want wie houdt er niet van verwennerij, en zeker in je vakantie. Dat je niet hoeft te koken en toch lekkere gezonde maaltijden hebt, samen met anderen aan een tafel zit in de grote eettent of buiten. De kinderen hebben het altijd goed met elkaar, ze zijn de hele dag aan het spelen of chillen, het buiten zijn geeft een goede energie.

Kriebels in mijn buik
Mona heeft twee zonen, ze hebben het leuk met elkaar. Ze is erg betrokken bij haar kinderen en ze heeft de afgelopen maanden heel veel tijd met haar kinderen doorgebracht omdat ze vanwege corona niet of slechts deels op school waren. Haar eigen werk als zelfstandige kwam in het gedrang. Het leverde veel stress en onzekerheid op. Nu trekt het allemaal weer bij en heeft ze enorme behoefte aan een week voor zichzelf, om op te laden en haar eigen dingen te kunnen doen. Mona komt een zomerweek bij ons meedoen. Het maakt haar niet eens uit welke workshops er precies zijn, maar het idee dat ze gewoon er mag zijn, alleen voor zichzelf hoeft te zorgen, mee kan doen aan wat ze leuk vindt, maakt haar al blij. ‘Kriebels in mijn buik’ zei ze.

Weer nieuwe mensen leren kennen
Of Isolde, single zonder kinderen, ze is vorige zomer geweest en heeft het heerlijk gehad. Ze wil graag weer een week meedoen, maar ze is bang dat het niet meer zo leuk wordt als vorig jaar. Ze is verhalen op de site en social media gaan lezen. Ze ontdekte dat er veel mooie verhalen zijn, dat elke week zijn eigen sfeer en karakter heeft. Isolde heeft ook weer geboekt. En zegt nu dat ze het leuk vindt om weer nieuwe gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Ze kijkt er weer naar uit.

Blij van de zomerweken van VakantieAnders
Ik word blij van al deze verhalen, van mensen die er zin in hebben om erbij te zijn. Ik heb er ook zin in. Om buiten te lezen, te genieten van alles wat er is. Dichtbij de natuur, in een ‘andere wereld’ even los van alles. Ik ben bevoorrecht dat ik dit mag doen, dat ik er 5 weken bij mag zijn. Ook al is het werk, het is een fijne wereld om te zijn.

Wil jij ook een week, of meer, meedoen? Boek dan jouw zomerweek. We zijn er van 11 juli tot 15 augustus. In Zuid-Limburg, lekker weg in eigen land! 

0 thoughts on “In een andere wereld… ga je mee?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: