I want to travel as far as I can go

I want to travel as far as I can go,
I want to reach the joy that’s in my soul,
And change the limitations that I know,
And feel my mind and spirit grow;
I want to live, exist, ‘to be’
And hear the truths inside of me.

– Doris Warshay –

Ik weet nog dat ik bovenstaand gedicht las. Het was op de achterkant van een auto geschreven in een prachtige groene kleur. Bali-groen noem ik het altijd. Helder, verfrissend, sappig groen zoals een van de deelnemers van Bali voorjaar 2019 het steeds noemt met een blije blik. De kleur van met je blote voeten op het gras en vooral van je hart achterna. Goed voelen, jezelf vrij geven en go girl!

Wat een reis was dat!
Ik ben achter de auto aangegaan als eerste zet, daarna gaan googlen om de tekst te vinden en uiteindelijk mijn eigen hart achterna gegaan omdat de vrijheid uit de eerste woorden me zo lonkte. Natuurlijk niet van de een op de andere dag, maar vanaf dat moment had ik taal bij mijn verlangen. Een verlangen dat diep verborgen zat en wilde leven, een vorm krijgen, voelbaar zijn. En vooral: het mocht er toe doen. En o jongens wat een reis was en is dat! Ik kan er een boek over schrijven en heb dat ook gedaan 😉

Deze innerlijke reis naar vrijheid
Ik nodig ik je uit om met me mee te reizen, want vanaf dag 1 wist ik: dit gaat niet alleen over mij, deze innerlijke reis naar vrijheid. Het is een uitdaging aan mij om anderen uit te nodigen op reis te gaan. Koffers pakken en de reis van je leven maken. Binnen of buiten de lijntjes kleuren van je comfortzone, de grens die goed voelt voor jou.

Het ultieme voor jezelf kiezen
Ik vroeg Paula hoe het voor haar was om uit haar comfortzone te stappen. Ze zei: “Het is het ultieme voor jezelf kiezen.” Vinden we dat eigenlijk niet allemaal spannend? Dat is voor mij de reden dat ik naar haar ervaring heb gevraagd en ik deel het graag met je.

Brief van Paula – De reis was al begonnen voordat ik in het vliegtuig zat 

Lieve Anne-Lies,

Dank voor het mogelijk maken van dit geweldige cadeau aan mezelf. De reis was al begonnen voordat ik in het vliegtuig zat. De weg ernaartoe, het ultieme voor mezelf kiezen, loslaten van mijn gezin die het steunde en ook moeilijk vond. De reis letterlijk maken, toestemming geven aan mezelf dat ik dit mag doen. En de reis naar binnen, daar waar je opnieuw mag inkleuren, waar alles mogelijk is, waar soms even geen taal of woorden nodig zijn…

Jij zegt precies hetgeen wat ik wel weet, maar nog niet de woorden voor kan vangen. Dat wat ik wel voel, maar nog niet aan durf toe te geven of net die onderliggende laag kan pakken waardoor dat wat nog verborgen zat, nu boven mag komen. 

Je blik, soms zonder woorden, ermee mogen zijn, zonder er gelijk wat mee te moeten, te mogen laten landen. 

Je creatieve brein die je net die andere insteek kan laten zien. De kleuren die jij laat spreken die je kunnen ondersteunen of juist niet, waarbij het over jou mag gaan in alles wat er is, zonder oordeel.

‘Moet je daarvoor nou helemaal naar Bali?’ werd mij gevraagd. Nee natuurlijk niet, maar oh jongens, wat helpt het je om die reis in alle facetten te mogen en kunnen maken! Uit je eigen omgeving en echt ultiem voor jezelf kiezen. De kleuren, geuren, gevoel van vrijheid op de scooter, zijn in het moment. En met dat wat er is, zonder afgeleid te worden van wat moet en ruimte te maken voor een reis naar binnen. Dat helpt echt!

Op zoek naar mijn ‘nieuwe’ identiteit na verkoop van mijn bedrijf na 18 jaar, dat wat ik hier te doen heb, mijn missie mag leven en opnieuw mag inkleuren hoe ik dat ga doen. Het vertrouwen dat ik van binnen al lang weet wat ik te doen heb en de vorm mag onderzoeken, dat alles er al is, het mag gaan wortelen en ik het alleen nog maar hoef te gaan doen vanuit rust en vertrouwen. 

Taal geven aan dat wat ik zo van nature doe en het moeilijk in woorden kan vangen… Omarmen dat ik een multi potential ben en hiervan mag genieten. 

ik ben een dankbaar mens en ik ben er klaar voor!

Ook toe aan echt tijd voor jezelf, opnieuw mogen inkleuren en het gevoel van ultiem voor jezelf kiezen vanuit vrijheid? Gun jezelf dit prachtige cadeau dan! Je bent het zo waard!

Dank Anne-Lies! Zo mooi.

Liefs van Paula

Vergroeien met dat wat je doet?
Wat een stoere vrouw hè? Zo afscheid nemen van haar bedrijf en wat soms zo onze identiteit kan worden. Herken je dat? Dat je soms zo kunt vergroeien met dat wat je doet? De brief van Paula zet je aan het denken, toch? Hoe is dat bij jou? Ben jij je bedrijf, je gezin of werk en kun je je loskoppelen?

Mee naar Bali?
Wil je dóór? Wil jij ook die innerlijke reis naar vrijheid? Meld je dan hier aan voor de Bali retreat.

2 thoughts on “I want to travel as far as I can go”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: