Hoe mijn cadans mij braaf laat volgen…

Ik ren, hap naar lucht en zoek zo snel mogelijk naar ritme, naar mijn eigen ritme. Mijn ritme, mijn hartslag, mijn voeten die onder mij door gaan en mijn armen die heen en weer mij in de juiste cadans weten te brengen. Mijn cadans is wat ik wil voelen als ik twee keer per week mijn knaloranje hardloopschoenen aantrek, de veters superstrak vastmaak, mijn oortjes indoe en vertrek vanuit huis de omgeving in. Mijn eigen vertrouwde omgeving. Als ik hardloop dan voel ik me vrij.

Mijn hoofd leegmaken
Ik kan alleen zijn met mezelf en mijn gedachten. Het is een passie en een manier om mijn hoofd leeg te maken. Het leegmaken van mijn hoofd is vooral een noodzaak voor mij, voor iemand die teveel in haar hoofd zit. Het is essentieel voor mij een manier te hebben om die gedachten los te laten en mijn hoofd leeg te maken. Ook al is dit tijdelijk, dit helpt mij, en niet onbelangrijk, vooral ook mijn directe omgeving. 

In ‘mijn zone’ 
De eerste kilometers breng ik mijn ritme, mijn cadans, op gang en zoek ik om vervolgens vooral vast te blijven houden en rust te bewaren. Als dat gebeurt, voel ik mezelf in ‘mijn zone’ glijden. Mijn eigen plekje, in mijn eigen brein en ziel, waar ik me vrij voel. Waar ik gewoon ik ben. 

Super vrolijke muziek
De kilometers vliegen onder me door en hoor ik mezelf steeds zwaarder ademhalen. De muziek in mijn oren ondersteunt mij. Ik volg! Mijn cadans neemt het van me over. De muziek, die uit mijn oortjes komt, is zorgvuldig door mij gekozen met als selectievoorwaarde ‘super vrolijk’ en ondersteunt mij en mijn cadans. Geen love songs, geen mindfulness en vooral geen zware teksten. Gewoon van ‘links naar rechts’, van ‘9 to 5’ en ‘It’s raining man’. Luchtig, up tempo en vooral vrolijk. Muziek waar ik harder van wil gaan lopen!

Het typeert mij
Hardlopen is onderdeel van mijn leven en vooral onderdeel van mij als persoon. De vrijheid die ik zoek, de snelheid die ik heb in het leven en het altijd maar doorzetten wat mij typeert, komen samen in het hardlopen. Veel van mijn persoonlijkheid is te vertalen naar mijn twee wekelijkse loopje en dat is oké. 

Balans en cadans
In mijn leven, maar ook bij hardlopen, blijft het zoeken naar balans. Balans tussen lichaam en geest en balans in je lichaam. Blessures liggen altijd op de loer, zo ook bij mij. Echter, de cadans in mijn hardlopen is ook de cadans mijn leven. Een weerspiegeling van gevoelens, gebeurtenissen en karakter. De cadans waar ik me goed bij voel, waar ik mijn hoofd leegmaak en me vrijheid laat voelen! Me laten leiden door mijn cadans is essentieel, dus ik volg. Ik volg braaf. 

1 thought on “Hoe mijn cadans mij braaf laat volgen…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: