Hoe is het met jouw ritme?

Hier zit ik in mijn tuin met een kopje koffie en glas water. Het is tijd om mijn schrijfritme weer op te pakken, want wat is er veel gebeurd de afgelopen anderhalve maand. Door van alles is mijn schrijfritme, mijn eigen moment van reflectie, eventjes minder geworden. Gelukkig komt het ritme er nu weer in. Ben jij ook wel eens je (schrijf)ritme verloren?

Sinds afgelopen december blog ik zo gemiddeld één keer per twee weken bij Blogzinnig, dit is voor mij een mooi ritme. En soms is het ook één keer in de drie weken, alleen afgelopen tijd heb ik helemaal geen blogs geschreven. De wens om te schrijven was er wel, de mijzelf gegunde tijd en het vinden van de echte rust was er niet helemaal.

Nieuwe rol
Begin april ben ik op vrijwillige basis bij de Pluspunt (de welzijnsorganisatie in Zandvoort) mee gaan draaien en na afloop van deze periode heeft dit geresulteerd in een nieuwe rol die ik per 1 juli vervul, die van transitiemanager. Fantastisch hoe dit proces verlopen is en hoe welkom ik mij hier voel. Het is echt een cadeau dat dit allemaal zo is gelopen.

Afsluiting
Het maken van de afspraken rondom mijn arbeidsvoorwaarden deden behoorlijk wat met mij, ik werd er onrustig van. Deels komt dit doordat ik mijzelf niet zo graag op de voorgrond wil zetten én ik zou maar eens nee als antwoord krijgen… Wat dan? En ik zocht een referentiekader voor mijn arbeidsvoorwaarden en daarvoor kwam ik uit bij mijn laatste functie. Hiermee bezig zijn leek wel de laatste stap in de afsluiting van een hoofdstuk en dat hiermee mijn verbinding met deze organisatie er echt op zat.

Talenten combineren
En na het sluiten van dit hoofdstuk kreeg ik er naast mijn nieuwe baan ook nog een ontzettend leuke opdracht bij. Per september ga ik starten als projectleider van de Talent College Academy en ga ik het huidige trainingsmateriaal updaten, nieuw materiaal mede-ontwikkelen en de opleiding tot amplitiedeskundige volgen. Zo combineer ik wat ik leuk vind en goed kan, namelijk ontwikkeling, transities, met mensen werken, schrijven en mijn creativiteit inbrengen.

Nieuw schrijfritme
Het gebeurde allemaal tegelijkertijd én daarna gingen we op vakantie. Via de Eifel en het Zwarte Woud van Duitsland naar de Oostenrijkse bergen. Hier heb ik heerlijk gewandeld, gelummeld en gelezen en dus nauwelijks geschreven. Hoe het komt maakt niet meer uit, dat ik wil schrijven en bloggen is voor mij helder en ik gun mijzelf de tijd om weer in een nieuw schrijfritme te komen.

Ik ben op 1 juli gestart met mijn nieuwe baan en hier is alles in ontwikkeling. Ik neem de tijd om in mijn werkritme te komen en hierop te reflecteren en ook om mijn eigen tijd weer in het juiste ritme te laten komen.

Jouw ritme?
Hoe is jouw ritme als het gaat om tijd voor jezelf te nemen?
Heb je vaste momenten op de dag of in de week, of komt het zoals het komt?
Is het voor jou een bewust of meer een onbewust proces?
Hoe ziet tijd voor jezelf nemen er voor jou uit?

Wil je bewuster stilstaan bij je eigen ontwikkeling?
Meld je dan via contact@ynskelooije.nl aan voor een kennismakingsgesprek met mij. Lees ook mijn vorige blogs over mijn geleerde lessen en reflecties.

0 thoughts on “Hoe is het met jouw ritme?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: