Meer bewustwording door de Nieuwe Maan in Weegschaal op 25 september 2022

De maan begint haar nieuwe ronde op 25 september. De zon en maan staan altijd samen aan het begin van deze cyclus. Vaak zijn er enkele planeten en hemellichamen met elkaar verbonden op het moment dat het nieuwe maan is, maar zoals ze nu in verbinding staan met elkaar, gebeurt niet vaak. Alles lijkt samen te staan, te spannen en te hangen. Er is no return en het moet en zal een bepaalde kant opgaan. Het lijkt of ‘het universum zich inspant om dit te realiseren'(Paulo Coelho).

Mabon
De nieuwe maan in Weegschaal zet de tendens neer voor het nieuwe seizoen. Ze zit in het kielzog van Mabon. Astrologisch gezien valt dat dit jaar op 23 september en het wordt veelal gevierd op 21 september. Ze geeft de wisseling van zomer naar herfst aan. De dag is, heel even, net zo lang als de nacht. Waarna al snel de nachten langer worden de komende maanden. 

Verbinding aangaan met de zon en maan in Weegschaal
Vanuit de samenstand van de zon en maan in Weegschaal is er behoefte om op zoek te zijn naar balans tussen je geestelijk vermogen, je denken en logica. Uiteindelijk is er altijd ook het evenwicht en de balans die bereikt mag worden tussen wat goed is voor jou, je gevoelens en de ander. Verbinding aangaan is waar je met de zon en maan in Weegschaal meer behoefte aan hebt (wat ook het thema is van het nieuwe seizoen, dit jaar). De ander staat hier voor je familie, ouders, ouderlijk gezin, eigen gezin en voorouders.

Koudwatervrees voor heftige emoties
Emoties vragen je aandacht, er is ook zo veel te voelen en ervaren. Ze mogen je alleen niet helemaal  gaan beheersen, niet over de top gaan. Daar heeft de maan in  Weegschaal moeite mee. Net of er een soort koudwatervrees is voor emoties. Juist nu is je ratio degene die de overhand, probeert te houden. Als zon en maan samenwerken ontstaat er een evenwicht en wordt het beste van beide benut. Voor jou en de ander. 

Behoefte aan evenwicht en balans
De nieuwe maan laat nu vooral merken wat er al die tijd is geweest. Dit speelt zich af onder de oppervlakte, in het gebied van emoties en gevoelens. Het laat zich nu voelen en waarnemen, maar nog niet in de wereld om ons heen zichtbaar worden. Er is bewustwording op een lucht-/ Weegschaalwijze. Wat het gevoel een idee geeft dat er kwartjes vallen. Hierdoor wordt er helder wat dat eerst niet was. De behoefte om vanuit evenwicht en gevoel voor balans je sociaal te gedragen en rekening te houden met de ander is groot.

Jupiter verzet innerlijk werk
Tegenover zon en maan staat Jupiter. Deze maakt je bewust van de wereld en alles erin en omheen. Groei, bloei, je idealen en daarvoor gaan en staan. Ondanks dat deze retrograde loopt, is deze daar (doordat hij in het teken Ram staat) echt wel mee bezig. Op een wat minder zichtbare wijze, maar voelbaar en merkbaar. Innerlijk werk is de voorloper op het uitdragen van je idealen die helder mogen worden, en als de tijd rijp is zichtbaar. 

Bewustwording vindt plaats vanuit een lager tempo
De werking van alle retrograde planeten en hemellichamen bepalen nu sterk het tempo waarin er bewustwording plaatsvindt. Omdat bijna alles verinnerlijkt wordt, voor het naar buiten kan en mag, ligt het tempo een stuk lager. Dat er iets aan de hand is, wordt door alle aanhoudende onrust en veranderingen zeker duidelijk. Iets om te overdenken en bij stil te staan:

  • Heeft iedereen wel het beste met mij voor, of spelen er andere belangen een grotere rol? 
  • Is wat ik nu zie en hoor allemaal waar? 
  • Is dit goed voor mij?
  • Wordt er gehandeld in belang van iedereen?
  • Wie heeft hier voordeel van?

Weegschaal-energie inzetten in je eigen voordeel
Blijf dichtbij jezelf en waar jij je prettig bij voelt. Zet de Weegschaal-energie in je eigen voordeel in. Deze heeft de neiging om te zorgen dat je logisch blijft redeneren en blijft checken, vooral bij jezelf maar ook bij de ander, of het klopt en prettig voelt. Discussie, gesprek en uitwisseling is mogelijk. Pakt het te emotioneel ui,t dan is er de neiging om de innerlijke deuren te sluiten en het vooral heel erg op een afstand te houden. 

Puur Bewustzijn Festival
Ben je nieuwsgierig wat een astrologie consult voor jou oplevert? Heb je vragen waar je alleen niet uitkomt over onder andere werk, carrière, studie, relaties of dat je nu keer op keer tegen hetzelfde aanloopt en geen idee hebt waarom en waar het vandaan komt? Grijp dan nu je kans. Op 9 oktober 2022 tussen 10:00 uur en 16:00 uur sta ik op het Puur Bewustzijn Festival. Dan is het mogelijk om bij mij een kort astrologieconsult, van ongeveer 20 minuten, te laten doen. Zoek me op en kom langs of maak vooraf een afspraak via: kailosinzichten@gmail.com.

0 thoughts on “Meer bewustwording door de Nieuwe Maan in Weegschaal op 25 september 2022”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: