Hoe is het met de levensenergie in jouw huis?

Wat is het toch fijn om mensen te kunnen helpen om het huis weer vitaal en energiek te laten worden. Laatst was ik bij een Nel en Saar. Ze hebben al verschillende mensen over de vloer gehad, maar het voelt nog steeds niet oké in hun huis. Ze hebben problemen met de buren, ze voelen af en toe een rare koude wind door de woonkamer en het geld vloeit maar weg uit hun handen. De gezondheid van de katten is ineens heel slecht, terwijl de dierenarts geen verklaring kan geven. Ze zijn niet blij met het huis. Helaas hebben ze op dit moment niet de mogelijkheid om te verhuizen.

De voorbereiding 
Vooraf heb ik de plattegrond ontvangen en de geboortedatum van beide. Als voor bereiding reken ik de trigram uit per persoon, zodat ik precies weet welke delen van het huis goed zijn voor hen. Dit is vooral belangrijk voor de plek van je bed en waar je bureau het beste kan staan. Ook kijk ik hoe de levensenergie het huis binnenkomt en waar het stokt of waar het niet naartoe kan stromen. 

Het bezoek
Als ik bij Nel en Saar aankom, kijk ik hoe de straat eruitziet, hoe de entree is en voordat ik naar binnen ga, stem ik me af op de energie van het huis. Ik leg tijdens het bezoek precies uit wat ik doe en hoe het gaat, zodat ze er later zelf mee aan de slag kunnen en ook begrijpen wat en hoe ik het doe. Met een aantal remedies, zoals kristallen, windgongen en de flower of life zorgen we ervoor dat de levensenergie in het huis weer lekker gaat stromen. 

De offerplaats
Er zit een scheur in muur van de woonkamer, een scheur met een rare vorm. Het huis is van 2013, dus dat is vreemd. Nel vertelt dat verderop, aan de rand van de wijk, vroeger een offerplaats heeft gelegen en dat hier in het verre verleden veel rituelen hebben plaatsgevonden. Als ik met mijn biotensor meet, is dat precies in de lijn waar die rare scheur zit. Ik adviseer om er een piramide neer te zetten. Meteen is ook het koude wind-gevoel weg.

De elementen
Ik werk voornamelijk met de Chinese 5 elementen en leg uit hoe ze elkaar kunnen versterken of kunnen verzwakken en ook hoe je het kan inzetten voor de inrichting. Met deze kennis gaan we het huis door. Ik geef aan wat er veranderd kan worden en welke kleur het beste op de muur is. Mocht bijvoorbeeld het bed niet goed staan, dan kijk ik of het mogelijk is om het bed anders neer te zetten. Lukt dit niet, dan adviseer ik wat er kan gebeuren. Vaak zie ik dat mensen al intuïtief heel veel dingen goed hebben gedaan, zo ook bij Nel en Saar.

De kat van het huis
Het verrast me elke keer weer hoe huisdieren reageren als ik kom. Ook in het huis van Nel en Saar. Een van de twee katten loopt mee het hele huis door. Elke keer wacht hij voor de deur van een kamer voordat ik naar binnen ga. Als we klaar zijn in de ene kamer loopt de kat als eerste door naar de volgende kamer en wacht daar weer op ons. Als we alles goed hebben doorgesproken en alvast een aantal zaken hebben veranderd, gaat de kat op mijn spullen liggen en kijkt me aan met een blik: ‘Fijn dat je er bent en ik vind het jammer dat je zo weggaat.’ 

De andere kat is heel erg mensenschuw en bekijkt alles vanuit een hoekje. Op een gegeven moment komt hij naar me toe en ik mag hem aaien en hij gaat rustig op de poef liggen slapen. Nel en Saar zijn verrast, normaal doet hij dat niet als er bezoek is. 

Verschil tussen kat en hond
Katten neutraliseren de negatieve energie van een plek. Ze transformeren deze energie. Het is daarom niet aan te raden om je bank of stoel neer te zetten waar de kat veel ligt. Als de negatieve energie te hoog is en de kat kan dat niet neutraliseren, kan de kat ziek worden of erg onrustig zijn. Ik merkte bij deze twee katten dat er meer rust is gekomen voor hen.
Honden liggen juist op plekken waar de energie goed is, dus zet je bank of stoel neer waar de hond graag ligt.

Fijne energie
Na het bezoek heb ik nog contact met Nel om nog een aantal dingen te finetunen en om vragen te beantwoorden. Op een gegeven moment krijg ik een bericht van Nel dat ze bezoek hebben gehad en dat die mensen heel spontaan zeiden: ‘Oh wat voelt dit huis fijn aan, wat een fijne energie hier.’ Wat ben ik altijd blij om dit te horen. Ook Nel en Saar voelen zich beter in huis.

Hoe is het met de levensenergie in jouw huis?
Mocht jij vragen hebben over de levensenergie van je huis, dan bied ik een gratis telefonisch gesprek aan van een half uur om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

1 thought on “Hoe is het met de levensenergie in jouw huis?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: