Hoe gedateerd is jouw website?

Ik kom het vaak tegen; zzp’ers die in den beginne een website hebben laten bouwen, of zelf hebben gefröbeld, en er met de tijd niet meer naar omkijken. Daarmee bedoel ik websites van vóór 2015/2016. Dat is toch nog niet zo oud? Jawel, in dit technologische tijdperk is dat oud. En er kleven allerlei nadelen aan.

De ontwikkelingen in websiteland gaan zo ontzettend hard, dat is haast niet bij te benen, dat begrijp ik. Toch ben jij de directeur van je eigen bedrijf en dus ben je zelf verantwoordelijk voor updates, beveiliging, je actuele aanbod van producten of diensten en de nieuwste functionaliteiten. Anders loop je het risico dat je gehackt wordt, niet gevonden wordt of dat je veel nieuwe klanten misloopt.

Ellenlange sales pagina’s
Wat inmiddels echt achterhaald is, zijn de ellenlange sales pagina’s, waarbij je een half uur naar beneden moet scholen om te weten wat het je gaat kosten. Lange lappen tekst om jou als bezoeker maar te overtuigen, en te overtuigen, en te overtuigen dat je deze dienst nodig hebt. Hierdoor haken tegenwoordig veel bezoekers af.

Wat te denken van je beveiliging?
Heb je een SSL-certificaat geïnstalleerd (het bekende slotje)? Ben je beveiligd tegen hackers? En als je tóch gehacked bent, heb je nog ergens een bruikbare back-up? En wie gaat die back-up voor je restoren en zorgen dat dit in de toekomst niet meer voorkomt?

Ook belangrijk: je email
Je stuurt vast wel eens een e-mail. Hoe zeker weet jij dat die e-mail niet onderschept wordt? Heb je daarvoor een MD5-challenge-response of TLS op je uitgaande mailserver ingesteld? En hoe zit het met de performance van je website? Gaat een bezoeker een half uur zitten wachten totdat hij pas je website ziet of klikt hij na 3 seconden al weg?

Zelf verantwoordelijk
Vraagstukken waar jij je niet druk over wilt maken, dus laat dat lekker aan een professional over. Wees er wel bewust van hoe belangrijk dit is; jij bent er als ondernemer verantwoordelijk voor om het te (laten) regelen.

Doelgericht op het web
We raken allemaal steeds meer bedreven in het zoeken op het world wide web. Iedereen, zelfs mijn moeder van 83, weet Google te vinden. We scannen een website als de wiedeweerga om zo snel mogelijk de informatie te vinden die we nodig hebben. Heel doelgericht dus. We lezen ook steeds minder, helaas. Want we zijn verwend met video’s, dankzij YouTube en vlogs met ondertiteling.

Wat is nu ‘hot’?
Daarom is het op dit moment hot om video te integreren in je website, om foto’s te laten knallen, zodat je verleidt met beeld. Ondersteund door korte tekstblokken en soms zelfs alleen maar quotes. En als je op een pagina komt waar een product of dienst wordt aangeboden, wil je direct weten wat het kost. Dus geen aparte tarievenpagina of zoiets en al helemaal niet: neem contact met me op voor de prijs… Dan ben je ze meteen kwijt. En je wilt je direct kunnen aanmelden via één knop (een button); niet door weer een losse mail te moeten sturen.

Sneller, beter, veiliger
Wist je dat PHP 7.4, de engine onder de motorkap van je website, binnenkort uitkomt? Dit zorgt weer voor sneller, beter, veiliger. Wie regelt dat jouw website op deze nieuwste versie gaat draaien en dat het werkt? Informeer ernaar bij je websitebeheerder.

Opfrisbeurt
Kortom, wil je nieuwe klanten naar je toe blijven trekken? Wil je een professionele indruk maken? En wil je zekerheid dat jouw website optimaal werkt en blijft werken? Zorg er dan voor dat je minimaal een keer per jaar kritisch je website onder de loep neemt en hem een APK geeft. Of besteed het uit, zodat het continu vóór je wordt gedaan. Wij zijn je graag van dienst: Purewebsites.nl.

2 thoughts on “Hoe gedateerd is jouw website?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: