Hij is weg

Hij is naar de andere wereld, hij is dood. Ik voelde dit al langer aan, maar heb het weggedrukt. Wilde het niet accepteren. Nu kan ik er niet meer omheen, hij heeft het bevestigd in mijn droom. Lieve pap, de cirkel is rond. Of ik het nu wil of niet. Ik kan je nooit meer in mijn armen sluiten.

Dood is niet dood
Iedere ziel blijft eeuwig bestaan. Wij bestaan uit energie die verschillende vormen kan aannemen. In ons aardse bestaan hebben wij de menselijke vorm aangenomen. We hebben een jas genomen die ons het beste past, die ons beschermt. In de loop van ons leven verandert onze jas regelmatig: wat dikker, wat dunner, een ander kleurtje wellicht. Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteit en is uniek. Er is geen tweede jij. Wanneer we naar de aarde komen maken we een keuze. Wat wil je komen doen, wat wil je leren, of veranderen? Dan maken we weer een keuze. Wat voor plek heb je nodig om dit te doen? Welke ouders, welke omstandigheden passen het best bij datgene wat jij te doen hebt?

Onzin
Ik was 31 en las ergens dat je zelf je ouders uitkiest. Wat een onzin. Wanneer dat zo is, dan zou ik het anders hebben gedaan. Ik had nooit gekozen voor deze ouders en omstandigheden. Ik ging op onderzoek uit en besloot een opleiding astrologie te doen. Van kinds af aan kijk ik gebiologeerd naar de sterren en planeten. Ik vind het heerlijk om hoog in de lucht te zijn, het lijkt niets met mijn persoontje te maken te hebben. Ze staan tenslotte ver weg.

Bedrogen
Ik kwam bedrogen uit, het bleek wel degelijk te kloppen en te horen bij mijn levenspad. Ik ging nog even in verweer; wie ben jij om mij te zeggen dat dit klopt? Maskers vielen in stukken, mijn oorspronkelijke ik (die ik diep had weggestopt) kwam naar voren. Mijn dagelijkse leven, het zorgen voor mijn kinderen, mijn man en mijn werk hielden me in een trendmolen. Doorgaan en niet te veel stilstaan bij het verleden.

Voorspellende dromen
Ik heb al heel lang voorspellende dromen. Een thema hierin is de dood, wanneer iemand overgaat en hoe. Of dit nu gaat over een ouder iemand of een ongeboren kind, leeftijd speelt hierin geen rol. Confronterend, in mijn jonge jaren stopte ik het vaak weg, ik ontkende het. Later bleek het te kloppen. Vaak voelde ik me schuldig, had ik hier iets aan kunnen doen? Waarom komen deze dromen in mijn bewustzijn? Het antwoord kwam vanzelf, ik mag hierin een stuk begeleiden. De voorbereiding op het sterven, het bewust maken van andere dimensies.

Dood is taboe
Op de dood ligt een groot taboe. Er wordt nauwelijks over gesproken. Het raakt wellicht een eigen stuk van sterfelijkheid. We weten allemaal zeker dat er een moment komt dat Magere Hein voor de deur staat. Doen we dan open of gaan we ons verstoppen en vergrendelen we de deur en denken we ‘ga maar een deurtje verder’? We ontkomen er niet aan. 

De manier waarop we sterven is belangrijk
Sterven we bewust of onbewust? Dit laatste gebeurt vaak na medicatie. Wanneer je onbewust sterft, kan het zijn dat een deel van de energie aanwezig blijft. Het blijft dan bij diegene waar iemand nog iets mee heeft uit te wisselen. In de praktijk kom ik dit vaak tegen. Het is dankbaar werk om ook deze gestorvene nog een stukje te begeleiden, zodat er alsnog losgelaten kan worden in liefde. Ook voor diegene die achterblijft is dit belangrijk. In een volgend blog ga ik hier dieper op in. 

Wat zeker belangrijk is: Heb je gedaan wat je wilde doen? Is er vrede in je hart? Kun je jezelf accepteren zoals je bent? Kun je van jezelf houden met alles erop en eraan?

Ze is de enige vrouw waar ik mam tegen zeg 
Gisteren zat ik aan het bed van mijn schoonmoeder. Ik ging 9 jaar geleden weg bij haar zoon; ik ken haar sinds mijn 16e. Ze is de enige vrouw waar ik mam tegen zeg. Ze vond het moeilijk dat ik wegging bij haar geliefde zoon. Hiervoor heb ik alle begrip, het kon niet anders. Wanneer je een deur dichtdoet gaat er weer een nieuwe deur open. Dit kun je achteraf pas vaststellen; in het moment zit veel pijn en verdriet. 

Ze gaat de laatste fase in van haar leven. Ik pak haar hand en streel haar arm, vraag wat ze nodig heeft. Ze geeft aan dat ze graag een lijst wil maken van haar spullen, naar wie wat gaat. Ik help haar door het op te schrijven en de betreffende naam erbij te benoemen. Dit geeft haar rust. En dit is waarom ik het doe. Ik vraag haar hoe het is om te weten dat het leven niet lang meer zal duren. Ze heeft haar vader verloren toen ze 3 jaar was in een onstabiele tijd. Haar moeder moest hard werken om het hoofd boven water te houden. Ze is zo benieuwd of ze haar vader zal ontmoeten in de andere wereld, ze is nieuwsgierig naar hem. 

Ze wil graag naar huis
Ik vertel haar dat energie nooit verloren gaat. Ze gaat het zelf ontdekken op haar moment. Ik vraag haar wel om me nog even een seintje te geven. We lachen samen, dan pak ik haar rimpelige handen tussen de mijne. Ze wil graag dat ik met haar bid. Dit doe ik op mijn eigen manier. Ik voel me verbonden met een liefdevolle bron. Ze wil graag naar huis, het is goed geweest. Ze wordt weer als een vlinder die ontpopt uit de cocon. Het werk op de aarde is gedaan en het wordt tijd voor de vrijheid zonder zorgen, zonder pijn mag ze terug naar de bron. Dankbaar ben ik om dit samen te delen.

Lieve pap
Dit had ik zo graag met jou gedeeld. Ik voel een liefde die verder gaat dan het aardse bestaan. Een liefde zonder oordeel. Graag had ik aan je bed gezeten en je hand vastgehouden. Je voorgesteld aan mijn beide zonen waar ik zo trots op ben. Het troost me dat je voortleeft in mij en hen. Zelfs in mijn prachtige kleindochter. Papa, dank je wel dat je er bent geweest. Ik wens je vrede en alle goeds.

Nu kunnen we eindelijk contact hebben, in mijn dromen kan ik je omhelzen en bedanken.

5 thoughts on “Hij is weg”
  1. Stil van jouw prachtige en ontroerende blog, lieve Anna! Ik herken je boosheid over het zinnetje dat je zelf je ouders uitkiest. Wat verdrietig dat jij je vader nooit meer kan vasthouden en wat laat je hem liefdevol los.

      1. Dank je Elma, het is het volgen van de cirkel van het leven. Voelt ook kwetsbaar maar des al niet te min, het is een verhaal zoals er vele verhalen zijn.

    1. Dank je lieve Susan, jij kent als geen ander dat verdriet. Fijn om dit samen te delen met een open hart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: