Gun jij jezelf wel kwispeltijd?

Ondernemer ben je 24/7, althans zo werkt dat voor mij. Op de meest bijzondere momenten ploppen er ideeën op, bijvoorbeeld als ik onkruid wied tussen het grind. Vandaag is het zondag en ik ben vroeg wakker. Ik vraag aan mijn lief of hij zin heeft om mee te gaan naar zee voor een ochtendduik. Mooi moment, de eerste dag van de meteorologische herfst.

De temperatuur van het water is volgens Omroep Zeeland nog 21 graden, boven water is het 17 graden. Een stuk frisser dan de afgelopen week. Ik heb mijn notebook meegenomen om te schrijven. Als we onze stoeltjes uitklappen zeg ik: “Eerst schrijven, daarna de ochtendduik. Anders is het straks waarschijnlijk te fris boven water.”

Another day at the office
Mijn lief pakt de zaterdagkrant en ik kijk nog even om me heen voor ik ga schrijven. “Another day at the office” zeg ik, en mijn lief moet erom lachen. Want wat een kantoor is dit! Voeten in het zand, de skyline van Vlissingen in de verte. Aan de overkant zie ik Breskens liggen. Er zijn geen zwemmers, alleen joggers en wandelaars met hun honden.

De zee is veel leuker
Zo grappig om te zien hoe mensen met hun honden omgaan. Of ze hen vrijlaten of juist niet. Overbeschermend zijn of de hond de hond laten. Eindeloos met balletjes gooien. De hond roepen die geen enkele aandrang heeft om te komen, want de zee is veel leuker. Er vaart een enorm containerschip langs. Fascinerend hoe dicht de vaargeul hier langs de kust loopt. Hij maakt flinke golven.

Kom hier!
‘Guusje kom hier’ klinkt het, met een hele lange uitgereikte ie-klank. Het commando wordt zeker vier keer herhaald. Maar Guusje heeft croquetten in haar oren. Ze rent naar ons toe en springt bijna op schoot. Wat als we hondenhaters zouden zijn? Of bang van honden? Van binnen moet ik om Guusje lachen, om haar eigengereidheid en haar vrolijkheid. Maar ze vertelt me ook dat zij de regels bepaalt en haar mensen goed heeft afgericht, want die komen haar halen. 

Door hondenogen bekeken
De afgelopen week ben ik alweer begonnen met de voorbereidingen voor mijn najaarsweekend ‘Door hondenogen bekeken.’ Vooral door me in te lezen. Stapels hondenboeken heb ik en er is bijna niets heerlijker dan met een boek op de bank. Er blijft altijd iets nieuws te ontdekken. Mijn dochter appte me een cartoon: At a certain age, women start to collect dogs. ’Dat valt bij mij nog reuze mee, ik heb er maar twee’ schrijf ik terug.

Mensen met honden uitnodigen is een mooi alternatief. Want wat is het mooi om te ervaren wat onze honden ons spiegelen.

De golven in
Ik berg mijn schrijfspullen op en loop de zee in. Dit voelt niet echt als 21 graden, het is tintelend fris. Even adem halen en moed verzamelen. Maar oh, wat is het daarna heerlijk om te dobberen en me met de stroom mee te laten drijven. Een verbaasde labrador komt even kijken ‘wat doe jij daar nou?’ Ik grinnik en geniet nog even van de zee en van het tijdloze niets.

Najaarsweekend voor honden en bazin
Vier plekken heb ik voor mijn najaarsweekend. Voor vier vrouwen, zodat er voor elke vrouw en haar hond een eigen slaapkamer beschikbaar is in ons vakantiehuis (slapeninzeeland.nl). Het is een weekend waarin we ontspannen leren en veel naar zee gaan. Speelse oefeningen doen en ervaringen delen. Heerlijk eten, omdat Sabroso Cooking voor ons alle maaltijden verzorgt.

Zeeuwse strandwandeling met je hond
Wil je weten of het weekend iets voor je is? Dan heb ik een mooi aanbod voor je. In oktober kun je met je hond een Zeeuwse strandwandeling boeken en ga je met mij op stap. Het kost je niets en je kunt kennismaken met mij en vragen stellen over je hond.  Het enige dat je hoeft te doen om deze wandeling te boeken is een mail sturen naar susan@susanvanderbeek.nl

4 thoughts on “Gun jij jezelf wel kwispeltijd?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: