Geraakt door InnSaei – the Power of Intuition

De wereld van nu is vol mogelijkheden. Het lijkt allemaal prachtig en vrij, maar heeft ook nadelen. Kun jij moeiteloos keuzes maken, zonder al te lang na te denken? Er zijn vaak zo veel opties – met allemaal andere gevolgen – soms om gek van te worden. Je probeert het goede te kiezen, maar dat lukt niet altijd, of het pakt niet uit zoals je had gehoopt… Elke keuze is op dat moment de beste keuze, in het licht van wat je op dat moment weet, voelt, zoekt en durft.  Je kunt kiezen op basis van rationele modellen, feiten, mening van anderen, aannames en verwachtingen, of de stand van de maan – of op gevoel. Hoe doe jij dat?

Ik ben geen ster in keuzes maken, nooit geweest. Kiezen is vaak een uitdaging, zeker wanneer het gaat om mijn eigen wensen of prioriteiten, dromen of investeren in mezelf. Het leidt in het ergste geval tot uitstelgedrag en vaak onnodige stresspieken. Soms kan ik twijfelen tot ik een ons weeg, en ik kan me er echt aan ergeren – bijna boos worden op mezelf (en dan ben ik weer verder van huis…). En soms voel ik gelijk wat het wordt, zonder na te hoeven denken. Hoe dan? Intuïtief.

Ons onderbuikgevoel
Intuïtie is iets mysterieus, onverklaarbaar, bijna spiritueel. En toch kennen en hebben we het allemaal: ons onderbuikgevoel. Iedere dag maak je, naast al je automatische gewoontes en reflexen, keuzes op basis van je intuïtie. Meestal ben je daar niet eens bewust van, of kun je je keuze niet goed verklaren.

Mijn intuïtief weten
Als ik in de natuur op een onbekend pad loop, voel ik intuïtief heel snel als we niet op het goede pad zijn. Naast mijn ingebouwde GPS lijkt het alsof ik er ook een zesde zintuig voor heb… Het is mijn intuïtief weten dat me dan waarschuwt – het voelt gewoon niet juist. En negen van de tien keer klopt het: we moeten omdraaien en het juiste pad zien te hervinden. Ook als zorgprofessional, trainer en coach is mijn intuïtie een onmisbare tool.

Het rationele gebabbel van je ego even aan de kant schuiven
Intuïtie is je innerlijke weten, het weten van binnenuit in plaats van op basis van feiten en de tastbare, externe wereld. Intuïtie kan je helpen keuzes te maken als je het rationele gebabbel van je ego even aan de kant schuift en in stilte kunt luisteren naar jezelf. Stilte vinden is een uitdaging in de wereld vol drukte, lawaai, prikkels en ruis. Maar als je stilte in jezelf kunt bereiken, kom je bij je intuïtie.

Gefascineerd door IJsland
Met mijn Noordse DNA voel ik me thuis in de Scandinavische landen. Vorig jaar was ik voor het eerst in IJsland voor een trektocht in de hooglanden en raakte gefascineerd door de ruigheid en de prachtige, woeste natuur van het land, met haar mystieke verhalen…

Een paar weken geleden heb ik samen met mijn man een IJslandse documentaire gezien, die al sinds 2019 op mijn lijst stond: InnSaei – the Power of Intuition. InnSaei betekent in het IJslands:
– the sea within (de zee aan wijsheid in ons)
– to see within (kunnen zien in onszelf)
– to see from the inside out (om van binnenuit te kunnen zien)

“…The sea within (you) cannot be put into boxes, because it would cease to flow”
En dat is precies het probleem van deze tijd. Wij vertrouwen onze eigen innerlijke wijsheid niet meer, vertroebeld door de ruis en het hokjes-denken, rationele theorieën en continue prikkels van de wereld om ons heen. We willen alles met ons hoofd, brein en denken kunnen oplossen, wat niet mogelijk is.

Het innerlijk weten
De documentaire – over intuïtie en mindfulness, natuur, wijsheid en onze ware, pure aard – raakte ons beiden; we waren stil en ontroerd. Hoe krachtig en natuurlijk en zo binnen ons bereik is onze kern, het innerlijk weten, ons vermogen om te voelen wat (niet) goed voelt en waar we voor willen kiezen. Waardoor we betere mensen worden – voor onszelf, elkaar en voor de Aarde.

Meditatie in stilte
Mindfulness is een sterk innerlijk kompas in mijn leven, dat mij helpt om aanwezig te zijn en te navigeren in de continu veranderende, veeleisende wereld. Iedere dag voed ik mijn InnSaei met meditatie in stilte en zo vaak mogelijk door in de natuur te zijn. Vaak komen de antwoorden daar vanzelf boven, zonder hard te werken of te puzzelen… gewoon in stil zijn. 

Kan ik je helpen?
Waar komt jouw ruis vandaan en hoe zou jij de ruis kunnen verminderen? Hoe zou het voor jou zijn om beter te leren waarnemen, luisteren en observeren wat je intuïtie jou te vertellen heeft? Hoe zou je leven er over 5 jaar uit kunnen zien als je vanaf nu mindfulness ruimte geeft in je leven en je Innsaei iedere dag steeds beter durft te vertrouwen? Ik help je graag, maak hier een afspraak om samen te sparren en kijken hoe je verder kunt.

1 thought on “Geraakt door InnSaei – the Power of Intuition”
  1. Oeh wat heerlijk om even een stukje over de innerlijke wijsheid te lezen en natuurlijk mijn mystieke spirituele roots terug te lezen in jouw blog. Verbaasd mij niets dat je IJsland mooi vond. De eerste keer dat ik Noorwegen door reisde…(was ik 17) vroeg ik mij serieus af…Is IJsland nog wel net zo intrigerend of is het nog wel meer betoverend dan Noorwegen? Kennelijk was dat voor mij destijds belangrijk. Het heeft veel raakvlakken met elkaar…ik weet nog goed dat ik opgelucht ademhaalde toen ik de IJslandse lucht weer opsnoof….roots zijn onoverwinnelijk al was Noorwegen een absolute close call hahahaha (Schotland komt trouwens ook wel in de buurt). Mooi blog…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: