Een vergeten brief met kleurinzicht

Met een grote glimlach op mijn gezicht kijk ik naar de met zorg bewaarde blauwe enveloppen. In sierlijke handschriften staan de adressen er duidelijk op, ze zijn goed gesloten, zelfs verzegeld met een hartvormige sticker. Pas vandaag plak ik de verzendcodes erop. Met een liefdevolle intentie lees ik nog een keer de namen, ik zie ze voor me, die getalenteerde dames, hoe zou het inmiddels met ieder van het team gaan?

Deze week ontvangen zij kleurenpost op de deurmat. Alle teamleden van Love-li lingerie die de workshop ‘Talent met kleur’ hebben ervaren, ontvangen nu een zelf geschreven brief met verrassende kleurinzichten en persoonlijke gedachtes van ruim een half jaar geleden.

Teamworkshop
Nog net in die spannende dagen voor de landelijke lock-down verzorgde ik een op maat gemaakte workshop in opdracht van de eigenaresse van mijn favoriete lingeriewinkel. De uitdaging was hoe ieder teamlid meer kleurinzicht zou krijgen op verborgen of onbewuste talenten, wat een positieve bijdrage kon leveren aan de teamprestatie. Het was net voor de feestdagen een mooie gelegenheid om met het team samen te zijn, onder het genot van een hapje en een drankje, in afwachting van de nieuwsberichten rondom de corona-maatregelen.

Na een interactieve en nog wat spannende dag, was dit de eindopdracht: een persoonlijke brief aan zichzelf. Een brief waarbij zij de gewenste veranderingen of doelen die zij nastreven mochten omschrijven, zodat ze met de uitdagende kleur patronen konden doorbreken. Wellicht komt de vergeten brief nu binnen met kleurinzicht. 

Schrijven lucht op
Het schrijven naar jezelf in de toekomst is een krachtige tool om helder te omschrijven wat je graag wilt manifesteren, welke persoonlijke groei je doormaakt en hoe jij jouw toekomst ziet. Op het moment dat je de brief weer leest, kan je trots zijn op jezelf dat je je koers hebt bijgesteld of dat je beter voor jezelf bent gaan zorgen. Schrijven op zich is absoluut een methode om je gevoelens te uiten; je kan onbevangen je gedachten uit je pen laten glijden, vergelijkbaar met een ventiel opendraaien en wat druk verminderen als je daar behoefte aan hebt. 

Positief met kleur
Vanaf het moment dat ik na mijn ongeval de dagen veelal huilend en depressief doormaakte, ben ik steeds vaker mijn gevoelens gaan uiten op papier. Zonder rem mezelf uiten lucht enorm op. Pas later na een workshop aan zee met Schrijfzin ben ik voorzichtig met bloggen gestart. Stap voor stap een weg naar positieve verbetering, naar nieuwe inzichten en vooral weer ontdekken waar ik plezier of waarde aan hecht, zodat ik meer focus kreeg om betere keuzes te maken. Terwijl mijn fysieke beperking blijvend is, kan ik toch opnieuw gelukkig zijn met de invulling van mijn leven. Daar heeft de taal van kleur mij zo mee verrijkt; met inzicht en actie ben ik in ontwikkeling en transformeer ik nog steeds. Veranderingen in je gezondheid of plotselinge stilstand hebben enorme impact op je leven en hoe je daarmee om kan gaan. Er is geen handleiding voor.

Coaching op maat
Met het aanbod in kleurcoaching kijk ik samen met jou wat er nodig is. Wat sluit het beste aan bij de fase waarin je nu bent? Wil je meer of vaker een korte doorbraaksessie, zodat je meteen doorpakt met kleine veranderingen? Of kies jij voor een all-in coachtraject? Om zo op lange termijn je onbewuste blokkades voorgoed bij te sturen en te voorkomen dat je het oude patroon weer volgt, omdat je dat gewend bent. Met kleur help ik jou het nieuwe gewenste gedrag te conditioneren, zodat je met zelfvertrouwen kan groeien naar hoe jij je leven graag invulling geeft. Nieuwsgierig naar mijn aanbod? Stuur een mail naar contact.inmocasa@gmail.com dan beantwoord ik jouw vragen.

5 thoughts on “Een vergeten brief met kleurinzicht”
  1. Dank je Roos, ja de brief is een fijne tool. Het geeft de persoon zoveel inzicht in het proces, omdat de minst favoriete kleur helpt bij veranderingen doorvoeren. Zo mooi hoe Ingrid het van haar kant beschrijft. Mijn motto is dan ook verander je kleuren en je leven verandert mee.

  2. Lieve zus , ik ben zo ontzettend trots op jou ♡
    Kleur coach dat ben jij in wezen altijd al geweest …. met het begin een kleine winkel , jou kleurrijke winkel later uitgebreid, heel veel lieve leuke dames gestyled en met jou persoonlijke touch…noem het bezieling, ja en na zoveel ervaring ben je nu al een tijdje helemaal gericht op kleur coach , life changing COACH noem ik het ….jou hart maakt een sprongetje en je ogen sprankelen , wanneer je vertelt wat kleuren van je kleding kunnen veranderen , ik voel dat je er klaar voor bent !!
    Liefs Miran xxx

  3. Super lief, fijne zus! Ja kleur en gevoel voor styling zijn absoluut belangrijke passies in mijn leven. Daarnaast ook de contacten, het ‘ mensenmens ‘ om iedereen blij en happy te maken. Nu kies ik om mijn ervaring van de koers veranderen, met kleur zichtbaar te maken zodat ik andere mag helpen waar zij vast lopen of nog niet weten hoe te veranderen. Kleur geeft het inzicht wat al diep in diegene ‘onbewust’ aanwezig is.

    Mooi he hoe we mogen reizen? ♡

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: