‘Een mooier cadeau had ik mijzelf niet kunnen geven’

‘Een mooier cadeau had ik mijzelf niet kunnen geven, wat een fijne week!’ Met deze woorden vertrekt Stella terug naar huis. Met een lach en een traan op haar gezicht start ze haar auto en rijdt weg. ‘Ik kom gauw weer terug hoor’ roept ze nog na door haar open autoraam. En dan rijdt ze de bocht om.

Stella heeft een fijne week gehad met leuke gelijkgestemde mensen . Ze is single en haar kinderen zijn met hun vader op vakantie. Dat vindt ze heel lastig want het confronteert haar met de scheiding die pijnlijk en onvermijdelijk was. Om niet alleen thuis te zijn, kiest ze voor een week bij VakantieAnders omdat ze daar gelijkgestemden zal ontmoeten.

Vriendschappen die mee naar huis gaan
Ook al weet ze niet  zo goed wat ze zich er precies bij  moet voorstellen, ze wordt enthousiast als ze leest over de setting , de sfeer en ontmoet-jezelf-en- anderen. Dat prikkelt, maakt haar nieuwsgierig en daagt haar uit. ‘De vriendschappen die soms mee naar huis gaan’ is ook een zin die in haar hoofd blijft rondtollen. Ze is wel toe aan het ontmoeten van nieuwe mensen. Ze wil wel eens de ervaringen van anderen horen. Hoe zij met scheiding en andere lastige dingen omgaan. En die workshops, dat prikkelt ook. Ze wil nieuwe dingen ontdekken andere ervaringen opdoen en misschien wel een nieuw spoor vinden. 

Wat zal ik kiezen?
Ze waagt de stap en boekt een zomerweek. Bij aankomst op zaterdagmiddag voelt ze zich eerst wat onwennig, maar toch ook al snel op haar gemak. In het openingsprogramma op die avond heeft ze al snel een leuke klik met Ines. Ze hoort meer over de workshops en haar enthousiasme groeit. ‘Wat een keuze zeg’ roept ze uit. ‘Wat zal ik nu toch kiezen, er is zoveel leuks’.  
De volgende ochtend kiest ze voor de cursus theatersport, daar gaat ze de hele week elke ochtend aan meedoen. Het is onbekend terrein voor haar. Ze gaat daarmee uit haar comfortzone en de uitdaging met zichzelf aan; ze wil immers nieuwe ervaringen opdoen. Voor de middagen belooft ze zichzelf rust en bekende dingen. Die vrijheid en afwisseling maken haar blij en rustig tegelijk.

Een andere puzzel
In de cursus theatersport ontmoet ze zichzelf echt goed, ze krijgt feedback op het spel en op haar functioneren. En dat kan ze naast haar manier van omgaan met moeilijke situaties leggen. Puzzelstukjes vallen in elkaar. De puzzel ziet er aan het eind van de week heel anders uit, lichter, met wat humor en een sausje aardig zijn voor zichzelf. Dat is lekker! Ze ziet dat accepteren haar beter helpt dan strijden tegen het lastige. Wat een inzicht. Eigenlijk is het niet nieuw, ze weet het wel. Deze week heeft ze zich ervoor opengesteld om het anders te bekijken. Ze hoefde niet te zorgen, niet voor haar kinderen, niet voor haar boodschappen, het eten of het huis . En geen collega’s om mee te overleggen. Helemaal niks, alleen zichzelf. 

Zorgeloos genieten
Dat geeft ruimte om stil te zijn , om alleen met jezelf te zijn. Om gedachten vrij spel te geven. Om te praten met anderen. En om te ontdekken dat het mag en te ervaren dat het goed is. En ruimte om te lachen en te dansen en zorgeloos te genieten, samen met andere volwassenen. Mensen die ook hun  obstakels en kwaliteiten hebben. De heerlijke avonden bij het vuur in de tipi, de verrassende godinnenavond en het lekkere eten dat elke dag voor haar klaarstaat zijn haar hoogtepunten van de week. 

De afspraak staat
Nu rijdt ze weg, ze is de bocht om. In haar gele bolide gaat ze naar huis. ‘Om thuis alles te laten zakken en heel lang na te genieten en mijn leven wat anders in te gaan richten.’ En de afspraak met Ines staat. Ze gaan elkaar opzoeken en wie weet is dit het begin van een lange nieuwe vriendschap waarin ze samen terug kunnen kijken op deze unieke week.

Wil jij ook een zomerweek bij VakantieAnders?
Wil jij ook een heerlijke vakantieweek, helemaal voor jezelf samen met andere leuke mensen? Kom dan meedoen aan een zomerweek van VakantieAnders. En ook jij ervaart nieuwe ontdekkingen en ontmoetingen bij het dagelijkse kampvuur.

1 thought on “‘Een mooier cadeau had ik mijzelf niet kunnen geven’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: