Genieten van een week in de wereld van Anders

Tijdens onze voorbereidingen van de zomerweken hebben we met veel mensen contact: telefonisch, via de mail, de app of social media. Dat is fijn. Ik vind de telefoongesprekken leuk, dan hoor je elkaar en is er vlotte communicatie. Het is meer dan de woorden alleen, het is ook de klank, het tempo, soms twijfels of zoeken naar woorden. En ook enthousiasme, hoe leuk is het om met iemand in gesprek te zijn die helemaal blij is over het onderwerp. Ik geniet daarvan en het geeft mij energie.

In mijn telefoongesprekken met onze gasten krijg ik ook steeds meer zin in de zomer die eraan zit te komen. Om lekker buiten te zijn en even los van je leven van alledag. Ook vind ik het leuk om weer nieuwe mensen te gaan ontmoeten en om bekenden weer terug te zien. Het zijn bijzondere weken die zomerweken. Ik ben dan namelijk aan het werk – en dat betekent heel veel uren maken – maar het is ook heel tof om in vakantiesfeer te werken.

Thuiskomen
Deze zomer zijn we weer in de heuvels van Zuid-Limburg. Dat is mijn geboortestreek, ik ben er opgegroeid. Vorig jaar waren we daar ook (na vele jaren in de Belgische Ardennen), het voelde als thuiskomen. Als een cirkel die rond werd, dat was heel fijn. Ik kijk ernaar uit om deze zomer ook weer wekenlang in het zuiden van het land te mogen zijn.

In het moment leven
Ik kijk uit naar lekker ‘zijn’, in het moment leven. Daar kom ik ook wel aan toe in die weken. Natuurlijk zijn we met de organisatie bezig en kijken we vooruit. Maar toch. We hebben een raamwerk dat de basis en structuur vormt voor die weken en ter plaatse vullen we de laatste dingen in. We passen de workshops aan op de groep, een deel staat vooraf vast en een ander deel vormt zich. Per dag maken we bekend bij de lunch welke workshop er die middag is. Om te voorkomen dat gasten hun planning achterna lopen en vergeten te voelen wat ze op het moment zelf nodig hebben. Dat gebeurt in het dagelijkse leven al zo vaak. Het late bekendmaken geeft ons ook ruimte om het programma goed afgestemd te laten zijn. Ik heb geen persoonlijke agenda nodig in die weken. Ik leef en voor een beetje word ik geleefd.

Godinnenavonden
Ik kijk ook uit naar de godinnenavonden. Veel vrouwen die er vaker zijn, hebben me al laten weten dat ze een speciale jurk voor die avond meenemen! Hoe tof is dat. Dat ze zich weken van tevoren al verheugen op die ene avond. Met vrouwen samen praten, zingen, dansen, lachen… het is gewoon heerlijk. Het lied ‘We are family’ van Sister Slegde is een vast onderdeel van deze avond, luidkeels wordt er meegezongen. Van vreugde, plezier en ontlading.

In de Anders familie
Het meeste kijk ik uit naar blije mensen, die zich verwend voelen, genieten van een week in de wereld van Anders. Om te genieten, te lachen, te ontdekken en zich thuis te voelen in de Anders familie van die week. Het is heerlijk met mensen te praten over wat hen bezighoudt wat ze drijft en waar ze naartoe willen met zichzelf, met hun leven en de keuzes die ze maken. Ik ben er trots op dat wij een plek bieden waar je op verschillende manieren bezig bent met jezelf: dansen, masseren, creëren, zingen, mediteren, yoga, djembe spelen, improviseren, naar jezelf kijken met je innerlijke familie, familieopstelling of andere invalshoeken.

Lekker aanschuiven
En daarbij telkens aanschuiven voor heerlijke maaltijden, elke dag weer gezond, vegetarisch en gevarieerd. Ik moet na al die weken thuis weer enorm wennen aan zelf boodschappen doen en koken. Maar dat duurt nog even, we gaan eerst naar Zuid-Limburg naar de zomerweken van VakantieAnders. Mijn gedachten zijn er al!

Wil jij ook een zomerweek beleven? Kamperen bij de Anders familie, de hele week genieten van alles wat er is? En misschien eens uit je comfortzone stappen om nieuwe ontdekkingen te doen? Meld je aan en kom erbij!

0 thoughts on “Genieten van een week in de wereld van Anders”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: