We are going to Ibiza

Ik raas maar door en door. Van de ene taak naar de andere taak. Alles heeft prioriteit en alles moet af. Niet alleen in mijn werk, maar ook privé merk ik dat ik altijd van alles moet. Doordat ik ook nog een perfectionist ben en graag alle touwtjes zelf in handen wil houden, loop ik vaak tegen moeten aan. ‘Moeten’ is een stemmetje in mij waar ik heel veel van moet. Ik merk dat Moeten mij heel erg tegenhoudt om stappen te zetten, creatief en in een heerlijke flow te zijn. 

Heilige driehoek
Wat zou het heerlijk zijn om Moeten op vakantie te sturen. Ik weet dat  Moeten dat erg lastig zal vinden. Ze zal me elke dag een kaartje sturen en vijf keer per dag bellen. Zodat ik haar niet vergeet. Ook mist ze Perfectionist en Controle als ze alleen op vakantie is, want deze twee steunen Moeten enorm. Met z’n drieën vormen ze een heilige driehoek. 

Het beste voor hebben
Wat ze alle drie veel doen, is ongevraagd advies geven. Zich bemoeien met mijn creativiteit en ze steken andere stemmetjes in mij aan, zoals mijn criticus. Die is dol op deze heilige driehoek, meestal zijn ze het met z’n allen zeer met elkaar eens. Ik begrijp best dat ze het beste met me voor hebben en dat ze handelen vanuit liefde. Het enige waar ik moeite mee heb, is dat ze handelen vanuit de ervaringen uit het verleden en niet openstaan voor nieuwe denkwijzen. Mijn leven zou er veel gemakkelijker uitzien als ze alle drie regelmatig op vakantie gaan. Als er een moment is dat ik ze nodig heb, dat ik ze kan bellen of skypen om advies te vragen. 

De voorbereiding
Op het moment dat ik eentje van de heilige driehoek op vakantie stuur, zijn de andere geheel van slag. Dus heb ik besloten om ze met z’n drieën op vakantie te sturen naar Ibiza. Perfectionisme zorgt ervoor dat ze een goed hotel uitzoekt, wat gezellig is, niet te grootschalig en waar het eten lekker is. Moeten wil natuurlijk alles bezichtigen en zoekt de uitstapjes uit en duikt in internet en alle boeken die ze maar kan vinden in de bibliotheek. Moeten en Perfectionisme geven al hun wensen door aan Controle en zij regelt de vlucht, hotel en boekt de gidsen voor de uitstapjes. Alle drie zijn ze in hun nopjes en hebben zin om op vakantie te gaan.

Ibiza
Op Ibiza loopt het gesmeerd. Controle heeft alles in een strak schema gezet en per uur en per dag alles netjes opgeschreven en kan nu ook haar rust even pakken. Perfectionisme is zo blij met het hotel dat ze heeft uitgekozen, dat ze nu heerlijk kan genieten van het strand. Ze ligt op haar ligbed, die ze precies goed in de zon heeft gezet, haar badhanddoek er netjes opgelegd. Ze heeft haar nageltjes gelakt, haar haren netjes in de plooi, zonnebrand opgedaan, haar mooiste bikini aangedaan, zonnehoed en zonnebril op en het leukste boek uitgekozen om te lezen. Moeten heeft erg veel moeite met haar rust te vinden. Nu ze op Ibiza is, ziet ze nog veel meer dingen die ze moet zien en ondernemen. Ze heeft toch wel moeite dat alles al zo strak is gepland door controle en alles zo perfect is qua locatie. Ze begint nu toch wel in te zien dat het ook fijn is om zelf wat meer invulling te kunnen geven aan haar dag.

Genieten
Als de heilige driehoek op vakantie is kan ik  Going with the Flow en Creativiteit meer ruimte geven. Hier word ik blij van, geniet ik meer van het leven en krijg ik veel meer energie. Ook kan ik mijn dromen gaan uitwerken en waarmaken. Dus is mijn plan om vanaf dit moment de heilige driehoek vaker op vakantie te sturen en ze alleen te raadplegen als ik hun advies nodig heb.

Tips:
Wil jij ook meer creativiteit en je stemmetjes die je belemmeren op een zachter pitje zetten? Dan heb ik hier een aantal tips voor je hoe ik dat heb gedaan:

  • Zoek uit welke stemmetjes in jou je afremmen.
  • Werk elk stemmetje uit op papier: wat zijn de negatieve kanten en wat de positieve kanten?
  • Visualiseer hoe je leven eruit kan zien als je deze stemmetjes minder toelaat.
  • Maak een moodboard van je leven zoals het eruit ziet als je de stemmetjes minder toelaat en zet/hang dit op een plek waar je regelmatig langskomt. Zo word je elke dag eraan herinnerd. 
  • Bedank je stemmetjes met een ritueel, ze hebben je tenslotte ook goed gediend en zeg tegen ze dat je ze altijd om advies zal vragen, alleen wel op het moment dat jij bepaalt.
  • Durf weer te dromen en doe eens gek. Laat het kleine kind in jezelf weer eens spelen. 
  • Ga iets ondernemen wat totaal uit je comfortzone is en wat altijd al een droom is geweest. Het hoeft maar iets heel kleins te zijn. 

Veel plezier met je nieuwe creativiteit in je leven.

6 thoughts on “We are going to Ibiza”
  1. Lekker zeg. Tijd om eens lekker uit de band te springen zonder de heilige driehoek. Los en go with the flow….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: