Een grote online schoonmaak levert jou winst op

Waar ik de grootste hekel aan heb? Schoonmaken, dat vind ik werkelijk het meest ondankbare werk ever! Zo ben je met de muziek loeihard aan lekker aan het stoffen, soppen, de vloer aan het stofzuigen en schrobben. En 5 minuten daarna zie je alweer van alles liggen. Tja met een viervoeter in huis heb je dat al snel en met twee mannen in huis nog veel sneller.

Het grootste pluspunt van schoonmaken
Maar je huis schoonmaken, maakt ook schoon in je hoofd. Dat is het grootste pluspunt van schoonmaken en opruimen. Hoe groot de schoonmaak gaat worden, is geheel aan jou natuurlijk. Bij mij werkt het zo dat als ik eenmaal begin, werkelijk alles in een keer dezelfde dag nog schoon moet. Dan ben je dus wel even bezig.

Opschonen kan je geld opleveren
Het kan natuurlijk ook gedoseerd. Het is maar net wat bij jou past en waar je blij van wordt. Wat voor mij dan een goede trigger is, is wanneer het ook nog geld oplevert. Zo gaat bij ons de garage eruit, daarmee sparen we weer 200 euro uit. En dat betekent dat ook de kelder opgeruimd gaat worden om ruimte te maken voor de dingen die we echt willen houden. 

Online schoonmaken
Wat heeft dit in hemelsnaam met online schoonmaken te maken? Heel veel! Je huis schoonmaken, of een keer per jaar een grote schoonmaak, is hetzelfde als een grote online schoonmaak. Want ook online opschonen, in je social media, geeft heel veel rust in je hoofd.

3 Online schoonmaakcties
Ben je er klaar voor? We beginnen met 3 online schoonmaakacties die direct veel rust en overzicht scheppen in je e-mailbox en telefoon.

Tip 1: Nieuwsbrieven
Hoeveel nieuwsbrieven ontvang jij per dag, week of maand? Ik heb net de nieuwsbrieven die ik ontvang even geteld en ik zit nu al op 25. Lees ik ze allemaal? Eh, nou niet echt. Opzeggen en uitschrijven dus. 

Tip 2: Betaalde Apps
Welke apps heb jij op je smartphone staan waar je voor betaalt? Ik haalde er twee apps uit, die ik niet meer gebruik. Waar ik inmiddels een betere andere app voor heb gevonden. En daarmee spaar ik direct weer geld uit. Via de Apps store of Google Apps kun je direct zien hoeveel apps je geïnstalleerd hebt. Hoeveel zijn dat er bij jou? Ik heb er 166. En nee die gebruik ik zeker niet allemaal. Dus dat is mijn schone taak voor deze week. Ook van deze apps, als je dat niet hebt uitgezet, krijg je meldingen. Zet dus gelijk van een aantal apps de meldingen uit, dat is wel zo rustig en prettig voor je hoofd (en ook voor je omgeving).

Welke Apps heb jij gekocht? En voor welke heb je een abonnement?
In Google Play kun je je transacties en abonnementen eenvoudig terugvinden. Ga naar je menu, onder account vind je je transacties terug en bij abonnementen vind je terug waar je nog steeds voor betaalt. In de App Store op je iPhone tik je op je accountfoto en ga je naar aankopen. Gebruik je het niet, zeg het dan op! Iedere stuiver is er één.

Tip 3: Betaalde online diensten
Er zijn ongetwijfeld online diensten waar je een abonnement voor hebt afgesloten, waar je ook nog steeds voor betaalt, maar die je inmiddels niet meer gebruikt. Denk dan aan: Hootsuite, Buffer, Microsoft Teams, OneDrive, Dropbox, Zoom enz.

Geld besparen
Soms vergeten we het gewoonweg. Even de archieven induiken, loont! Het geld dat je hebt bespaard, kun je nu mooi gebruiken voor je bedrijf, een campagne of advertentie of gewoon om jezelf te verwennen met een cadeautje. Successen moeten we tenslotte vieren!

Social media opschonen
In de komende blogs geef ik je praktische tips om je social media lekker op te schonen, zodat je met een opgeruimde tijdlijn fris dit nieuwe ondernemersjaar ingaat.

Kan ik je ondersteunen?
Soms zie je door de bomen het bos niet meer en heb je even een klein zetje in de rug nodig om weer orde in de chaos te scheppen? Heb je door deze tips vragen waar je best een handje bij kunt gebruiken? Een eerste intakegesprek van 30 minuten met mij is geheel gratis, neem gerust contact met mij op

12 thoughts on “Een grote online schoonmaak levert jou winst op”
  1. Wat een goede tips, dat is fijn om ook naast t opruimen van winkel en huisraad ook de computer op te schonen.

    Dank je en kijk uit naar je volgende blogs xxx

    Liefs Mo.20

  2. Dank voor de tips, Joke! Ik vind het huis schoonmaken minder erg dan mijn computer opschonen. Nu moet ik nog 6500 mails wegwerken, pff. Gek genoeg schrijf ik me wel uit voor nieuwsbrieven, maar lijkt het vaak niet te helpen. Geen idee hoe dat komt. Ik ga er weer naar kijken, zodra ik de moed gevonden heb voor het opruimen van al die mails…

    1. Hallo Jet, zet je mails dan eens op ‘ontvangen van’ en op alfabetische volgorde. Kijk dan eens wat echt relevant is. Je kunt dan opzeggen wat niet je interesse heeft en in een keer alles van deze verzender verwijderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: