De zee zag het

Een zacht briesje streelt mijn lijf. Op de achtergrond een swingend muziekje. Tonen die meegevoerd worden op het komen en gaan van de golven. Ik voel me vrij met mijn voeten in het zand. Langzaam zak ik weer terug in mijn lijf. Rustig verbinding makend met mijn kern. Mijn hoofd komt eindelijk tot rust. Het is niet te bevatten in welke horrorfilm ik terecht gekomen ben.

Kankerpatiënt
Het lijkt van de ene op de andere dag te zijn gebeurd; van een gezond persoon naar een kankerpatiënt. Ongeloof, vertwijfeling, angst, verdriet en boosheid komen als een razende storm voorbij. Alle regie ben ik kwijt. Na het eerste onderzoek volgen er velen: mammografie, biopt, MRI en pet scan. Dagen en uiteindelijk weken vol spanning. Vele gedachten passeren de revue.

Vandaag ben ik op het strand met mijn lief
De zee lijkt mijn voeten te kussen. Ik voel de zachtheid terwijl ik de zilte lucht absorbeer met iedere ademhaling. Meeuwen zijn op zoek naar lekkere hapjes, ik hoor hun vertrouwde geluid. Ik tuur naar de horizon en terwijl ik dat doe, zie ik het energieveld van de zee dansen. Lichtenergie daar waar het aardse contact maakt met de oneindigheid van het luchtruim.

Ik geloof niet dat de zee zout is
Ik voel me als het ware opgenomen door de kabbelende golven en de daarbij behorende geluiden. Het is alsof ik terugvlieg in de tijd. Ik zie mijzelf als zesjarig meisje staan aan de vloedlijn. De immense zee is overweldigend. Dit is de eerste keer dat ik de zee zie. Mijn pleegvader heeft me verteld dat de zee zout is. We wonen in het dorp Oud Zuylen bij Utrecht. Vanuit het kindertehuis ben ik daar komen wonen op mijn vierde jaar. Het water dat ik ken komt uit de kraan. Ook het water waarin wij spelen in Loosdrecht is niet zout. Ik geloof dus niet dat de zee zout is.

Ik proef de zee
Dit heeft tot gevolg dat ik een bekertje krijg met zeewater. “Drink dat maar eens op dan weet je voor altijd hoe de zee smaakt.” Aarzelend neem ik een nipje, en wat proef ik? Zout water, verbaasd kijk ik in zijn lachende ogen. Ik ben dit nooit vergeten en mijn liefde voor de zee is op dat moment geboren.

Overal kom ik thuis bij de zee
Mijn leven lang ben ik op belangrijke en moeilijke momenten naar de zee teruggekeerd. Eb en vloed, het komen en gaan heeft me altijd getroost en geïnspireerd. Ik heb tien jaar op Vlieland gewoond met de zee in de achtertuin. Mijn ziel en zaligheid heb ik toevertrouwd aan de zee. Vele reizen heb ik gemaakt en overal waar ik kwam zocht ik de zee. Springende dolfijnen, walvissen en andere zeebewoners begroeten me telkens weer. Overal kom ik thuis bij de zee.

En nu vandaag sta ik weer aan de vloedlijn
De laatste weken is mijn aandacht veelal uitgegaan naar de onderzoeken en behandelingen. Nu voel ik mij verbonden in het moment. Ik richt mijn volle aandacht op de schoonheid en de liefde voor het leven, terwijl de zee mijn stille getuige is. Het is tijd voor een volgende stap. Het boek dat ik schrijf over mijn leven nadert met forse schreden de laatste hoofdstukken. Nieuwe verhalen vormen zich in mij. Het oude afsluiten, het nieuwe omarmen. Dit is wat mij energie geeft in het moment.

Zo lang de liefde maar blijft stromen
Het is hartverwarmend hoeveel liefde in allerlei vormen ik krijg van mensen. Dit werkt enorm versterkend. Kanker krijg je niet alleen, het heeft gevolgen voor de mensen met wie je samen bent in de breedste zin van het woord. Wat voor mij het allerbelangrijkste is, is dat de liefde blijft stromen. Liefde is nog steeds de grootste kracht van het universum. En zolang er leven is, is er hoop. Volgende week starten we de behandeling en hier heb ik alle vertrouwen in. Samen staan we sterk. En ik weet, uiteindelijk komt alles goed.

‘As De Liefde Mar Blef Winnen, dan komt het allemaal wel goed’ van Daniel Lohues vind ik een prachtig nummer.

Kan ik iets voor je betekenen?
In mijn praktijk begeleid ik mensen van alle leeftijden om de mooiste versie van zichzelf te worden en te blijven. Mijn deur en mijn hart staan voor je open. De reis van de ziel kent vele vormen.

31 thoughts on “De zee zag het”
 1. Wat heb je een prachtig verhaal geschreven!
  Dat je wereld even instort herken ik maar met alle lieve mensen om je heen ga je de behandelingen doorstaan.
  Heel veel sterkte😘

 2. Lieve Anna wat een nieuws….heel veel sterkte de komende periode. Ik herken de troost van de zee….zoek maar lekker vaak op. Liefs Corine

 3. Ach lieve Anna, Wat heb je een prachtig blog (weer) geschreven met een zo mooie boodschap van liefde waar de zee zo een mooie rol in speelt. Ik wens je veel zachte kracht toe voor nu en straks. 🙏😘💕

 4. Lieve Anna,
  Mooie, moedige, warme vrouw. Hoe jij leven en liefde omarmt, in alles wat het leven biedt, is een voorbeeld voor mij. En velen. Hele warme knuffels ❤️

 5. Lieve Anna
  Jij dappere vrouw
  Jij mooie vrouw
  Jij die vrouw met dat prachtige licht
  Jij met die zo bijzondere aura
  Jij mooie vrouw
  Jij dappere vrouw
  Jij met je voeten in de branding
  Jij in het midden
  Wij om jou heen
  Wij om jou te dragen
  Wij om jou in het licht te zetten
  Wij die van jou ❤️

  1. Prachtig je woorden van het moment, lieve Anna. Ik moest het natuurlijk even lezen 😉
   Dus hier een stroom van franse liefde via de Noordzee over het strand naar jou toegeblazen om het op te pakken als je in een vrolijke bui ben of het even nodig hebt.

 6. Lieve, lieve Anna, weet dat je met een hele kring vrouwen in de branding staat. De zee en onze cirkel bieden je het extra steuntje in de rug en bedding die je nodig hebt. We zijn er voor je. Alle liefs van mij

 7. Lieve Anna wat een mooi blog. Zo fijn dat de zee je zoveel troost geeft. Ik heb dit ook altijd ervaren. Alsof hij je schoonspoelt. Veel sterkte en liefde de komende tijd.

 8. Lieve Anna,

  Jij belichaamt een bijzondere energie, leven in de puurste vorm.

  Werelden van zo boven en beneden, van binnen en van buiten.
  Jij die het leven in alle facetten omarmt en ver terug reist naar daar waar onze oorsprong is, waar dieren, engelen en dromen jou de richtingen aanwijzen om de ander te begeleiden tijdens ieders reis .

  Daar waar zielen gelijk zijn, gevoed door licht en liefde, die krachten op deze hogere frequentie zijn aanwezig in jou, met jou en rond jou.

  Vertrouw op de allerbeste behandeling zodat jij jouw bijzondere gave kan blijven inzetten en kan blijven genieten van jouw reis.

  Monique

  1. Dank je wel voor je liefdevolle woorden.
   Wat is het toch fijn en troostrijk om zulke mooie verbindingen te hebben met elkaar.

 9. Lieve Anna, wat een schrik dat jou dit overkomt. De pieken en dalen die er bij komen kijken, net als het komen en gaan van de golven. Ik ben blij voor wat de zee je brengt, dat je dat hebt om aan vast te houden, om naar te blijven verlangen, om te blijven doen. Als baken in alles waar je doorheen gaat. Ik wens je alle moed en liefde toe, in net zulke grote overvloed als de zee ons golven brengt.
  Liefs, Willy

 10. Lieve prachtige Anna. Wat een naar nieuws en wat een mooie blog. Ik wens je veel licht en liefde toe en mooie troostende zeeën. Veel licht en liefs van mij. Monique

 11. Lieve Anna,
  Ook mijn adem bleef steken in mijn borst, bij het lezen van je blog.
  De boodschap belicht van meerdere kanten, zo bijzonder net als jijzelf.
  Van alles gaat er door mij heen. Herinnering, herkenning, schrik, troost en liefde.
  Ik stuur jou warme omarming, liefdevolle bedding, moed en kracht. In vertrouwen, liefs 💋

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: