Langzamer leven tijdens de Zeeuwse zomer

In bladen over langzamer leven, zoals de Flow, wordt het ook wel staycation genoemd. Vakantie vieren in je eigen huis en tuin. Geen verre reis hoeven plannen, geen koffers pakken, geen stress over alle dingen die je moet regelen als je naar het buitenland vertrekt. Hoe heerlijk klinkt dat!

We besluiten dit jaar onze eigen tweeweekse staycation te vieren in juni. In Casa De Meibloem aan de Zeeuwse Rivièra – het weer werkt in elk geval fantastisch mee. Regelmatig wanen we ons in Spanje. Het enige dat nodig is, is de knop omzetten. We zijn niet thuis, we zijn met vakantie. Kleine dingen helpen daarbij, zoals in een ander dorp je boodschappen doen, in een winkel waar je normaal gesproken nooit komt. We maken uitstapjes en gedragen ons als toeristen in onze eigen provincie.

Deze 3 tips zijn voor jou als je deze zomer naar Zeeland komt.

Tip 1
Maak een wandeling door de Zwaakse Weel, één van de grootste natuurgebieden in de Zak van Zuid-Beveland. De kreekrest ‘De Zwake’ is een middeleeuwse verbinding tussen de rivier de Schelde en de Noordzee. Natuurmonumenten heeft deze oude getijdenkreek weer meer ruimte gegeven. Je start bij het infopunt Zwaakse Weel, waar je koffie kunt drinken. Tussen de hoogstamfruitbomen is een heerlijke picnickplek. Als in het najaar als het fruit rijp is, mag je het plukken. Er zijn wandelingen van 4,5 en 3,5 km, die je ook kunt combineren. Onderweg kom je nog het Vlinderbelevingspad tegen. Honden mogen mee als ze aangelijnd zijn.

Tip 2
Op Schouwen-Duiveland ligt de prachtige boswachterij Westenschouwen. Ook daar zijn wandelroutes van verschillende lengte te vinden. De combinatie van bos en strand is bijzonder mooi. Onze favoriet na een heerlijke wandeling is pannenkoekenmolen de Graanhalm in Burg-Haamstede. In de molen bij het pannenkoekenhuis malen ze Zeeuwse vlegeltarwe tot prachtig volkorenmeel waarmee de pannenkoeken worden gebakken. Tijdens de Zeeuwse vakanties in mijn jeugd aten we hier al pannenkoeken, toen onze eigen kinderen klein waren opnieuw en nu nog steeds. Een mooie familietraditie!

Tip 3
Het strand waar wij graag naartoe gaan ligt tussen Dishoek en Valkenisse. Deze week doen we dat met een parasolletje en een kleurrijk Afrikaans kleed om heerlijk op te liggen. Goed insmeren, boeken mee voor een aantal uren ongestoord leesplezier, af en toe een verfrissende duik in zee en even nagenieten op het terras van de Botanist aan Zee.

Kersen plukken
’s Avonds terug op ons eigen erf kunnen we genieten van een bijzonder natuurfenomeen. In de oude iepen achter de wagenschuur is een zwerm spreeuwen neergestreken en zij zingen uit volle borst. Ineens vliegen zij met z’n allen richting onze boomgaard en strijken neer op de prachtige hoogstam kersenboom die vol kersen hangt. De boom is zo hoog dat het niet mogelijk is om het fruit af te schermen en de kersen zijn al wel mooi rood, maar nog niet donkerrood. Omdat we nog geen enkel jaar zelf kersen van onze boom hebben gegeten (we vinden vaak de pitten hangend aan de steeltjes) besluit ik de spreeuwen te verjagen en kersen te gaan plukken. Het zijn er zo veel dat ik een groot deel laat hangen. De volgende dag is de boom alsnog leeg gegeten!

Slapen in Zeeland
Heb jij je vakantie nog niet geboekt en schrikken de verhalen over urenlange wachtrijen op Schiphol je af? Kom dan naar Zeeland, we hebben nog een aantal weken in juli en augustus beschikbaar. Je kunt rechtstreeks boeken via https://slapeninzeeland.nl/boekingen/ Het is ook mogelijk om tijdens je verblijf een coachsessie of coachwandeling te boeken. Misschien loop ik wel met jou het rondje Zwaakse Weel deze zomer?

1 thought on “Langzamer leven tijdens de Zeeuwse zomer”
  1. Wat een heerlijk blog Susan, vooral genieten in de nabije omgeving. Met die heerlijke zonnige dagen hier maakt alles nog mooier. Een feest van herkenning hier in Oostvoorne/Brielle, een bezoek aan Spanje pas weer in oktober.

    Ps leuke tips om eens te doen
    Xxx liefs van mij Monique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: