De sneeuw zorgt voor een zacht dekentje van plezier – ook in de liefde

Een lichte wereld omringt ons, een zacht dekentje van plezier. Wanneer de zon erop schijnt, dan zie je de reflectie terug in de sneeuw. Een magisch effect is het gevolg. Herken je het gevoel van willen spelen en rollen in dit witte goud? Het kind in jezelf wil spelen, alles niet al te serieus nemen. Je ziet veel dieren rennen en dollend door de sneeuw gaan. Ze zijn een mooie voorbeeld voor ons. Ze genieten in het moment.

In deze tijden van beperkingen en belastingen op vele gebieden worden we even uit onze sleur gehaald. De sneeuw bedekt alles wat donker is. Wegen zijn glad en moeilijk begaanbaar, je directe omgeving krijgt een opfrisbeurt. Zo ook je relatie.

Ga bewust met je relaties om
Er vinden grote veranderingen plaats op het gebied van relaties. Door de verschuivingen van 3D naar 5D, (zie mijn vorige blog) kom je meer bij het gevoel van je hart. Je verlangen wordt dieper om de roep van je hart te volgen. Dit heeft ook te maken met de zingeving in je leven: waarom ben ik hier? Wat je voor jezelf wenst, doe dat ook voor de ander. De tijden van compromissen binnen relaties veranderen. Waar de oudere generatie bij elkaar blijft omdat ze het net kunnen uithouden met elkaar (en veelal als broer en zus leven), is dit voor deze tijd steeds minder aan de orde; we blijven niet tegen beter weten bij elkaar.

De mooie buitenkant verdwijnt als sneeuw voor de zon
Er is een sterk verlangen naar echtheid. We hebben er geen zin meer in dat iemand een muur om zich heen heeft opgetrokken en je steeds weer indirect moet communiceren. Of dat je zelfs maar moet raden wat er in de ander omgaat. Je kunt je voorstellen dat kinderen dit ook voelen bij volwassenen. De wereld van de mooie buitenkant en de onrustige, ontevreden binnenkant is aan het verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Een relatie is niet altijd makkelijk
Een relatie is niet altijd makkelijk, het kan een enorme uitdaging zijn, we leven immers in een wereld van dualiteit. Wanneer mensen verliefd zijn, zie je ze opbloeien en lijkt hun wereld één grote hemel op aarde. Het is alsof alles wordt opgelicht door een witte schitterende deken. Na deze fase van verliefdheid komt ook een andere werkelijkheid naar boven. In een relatie vindt er een voortdurende uitwisseling plaats van energie. Je bent fysiek, maar ook energetisch met elkaar verbonden. Zelfs wanneer het donker wordt in de nacht stopt deze uitwisseling niet. Je deelt niet alleen de liefdesenergie, maar ook andere energieën. Wanneer één van beiden niet goed in zijn vel zit, kan de ander dit opvangen. Zelfs wanneer er een witte deken over gelegd is. Je kunt dit merken aan bijvoorbeeld vermoeider opstaan dan dat je naar bed bent gegaan.

Liefde is de meest transformerende kracht ter wereld
Wat is houden van? Wat is liefde? Mannen en vrouwen zijn verschillend. Wanneer ik generaliseer: mannen zijn vaak doelgerichter, ze zijn actiegericht, vrouwen zijn gevoeliger voor sfeer en intuïtiever. Juist omdat mannen en vrouwen zo verschillend zijn, kunnen ze elkaar zo goed aanvullen. Voor mij is liefde dat je diep verbonden bent met elkaar van binnen naar buiten. Je bent elkaars spiegel, net zoals je kinderen of zelfs je huisdieren een heldere spiegel kunnen zijn. Laat je relatie niet versloffen, het vraagt aandacht en onderhoud. Liefde is de meest transformerende kracht ter wereld. Benut deze kracht. Wanneer het niet meer werkt, durf dan je eigen hart en pad te volgen.

Wat is er nodig voor een fijne relatie?

  • Doe eens lekker gek en maak plezier.
  • Waardering en respect, bevestig elkaar.
  • Offer jezelf niet op voor de ander; dit gaat vroeg of laat wringen.
  • Geef elkaar complimentjes.
  • Maak je los van relaties waarin macht en onmacht een rol speelt.
  • Wees je bewust van jouw rol binnen een relatie.
  • Geef de ervaringen die pijnlijk of verdrietig zijn geweest een plek en verwerk ze.
  • Neem je verwachtingen onder de loep, een ‘roze’ wolk is nooit blijvend.
  • Luister echt naar elkaar en neem het verhaal niet over.
  • Blijf niet hangen in je gelijk willen halen, stel jezelf kwetsbaar op, laat je maar zien.

Lach en maak plezier met elkaar
Laat het onbevangen kind in je omhoog komen en speel met het licht en het donker. Gooi sneeuwballen zonder de ander in te peperen. Het kind in jezelf is het mooiste wat er is. Dit is het vrije kind wat de bedding en vrijheid in zichzelf heeft. Wat heel goed op eigen benen door de sneeuw kan rennen, af en toe uitglijdt, maar ook weer opstaat. Lach en maak plezier met elkaar wanneer het kan, er blijft tijd genoeg over voor ernstige zaken. Wees zelf de verandering die je voor de wereld wenst.

2 thoughts on “De sneeuw zorgt voor een zacht dekentje van plezier – ook in de liefde”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: