De kleuren van de regenboog als een brug naar de toekomst

Deze week neem ik stoere stappen. Ik neem afscheid van iets dat vijftien jaar lang zo belangrijk voor mij is geweest. Ondanks de emotionele rollercoaster van de afgelopen jaren ervaar en voel ik nu de kracht om verder te gaan. Los te laten om in vertrouwen mijn hartsverlangen te volgen.

De kracht van visualiseren
In 2017 maakte ik kennis met de kracht van visualisatie. En na het lezen van The Secret van Rhonda Byrne had ik de overtuiging om met positieve affirmaties mijzelf een boost te geven om af te stemmen wat ik echt heel graag wilde bereiken en niet wat ik niet wilde. Ook door het visueel te maken kreeg ik inzicht in mijn onbewuste gevoelens. 

Waar ik streefde naar verbetering in mijn gezondheid, droomde ik ook van meer vrijheid waarbij ik zocht naar balans tussen werk en privé. Ja hoor, daar was de buitenlandse droom, voetjes in het zand en de kleuren die ik draag zijn een expressie van mijn mood en persoonlijkheid. Dit staat er echt op. Nu ik terugkijk, besef ik dat deze jaren van struggle nodig zijn geweest om naar dit afscheid toe te groeien.

Kiezen voor gezondheid en balans
De kleine opzet van Inmocasa was mijn kindje en met zoveel inzet, passie, liefde en vanuit mijn hart uitgegroeid tot een grote modeboutique waar menig dame met een tas vol mooie aanwinsten is geslaagd. Het was hard en veel werken met de overtuiging dat ik nooit meer wat anders zou gaan doen.

Inmiddels is er al veel veranderd, met Kompas in Kleur geef ik kleurcoaching, -workshops en wil ik retreat-reizen gaan organiseren in het zonnige Spanje. Hiermee wil ik andere dames helpen, coachen om sterker te worden na een ongeval met blijvend letsel, na een lang ziekbed of andere traumatische gebeurtenis. 

Vooral vanuit mijn ervaring en omgang met dagelijkse pijnen wil ik jou helpen om te accepteren dat je nooit meer de oude wordt. Je helpen met kleurkennis, zodat je meteen handvatten hebt die eenvoudig toe te passen zijn met doeltreffende resultaten.

Met kleur weer in je kracht
Het valt niet mee om nu te besluiten; ik mag het loslaten, alles wat zo vertrouwd is. De waterval symboliseert de overvloed aan tranen tijdens mijn eerste gesprekken met het team. Ze zijn begripvol en hebben mijn strijd gezien, zij steunen mij volledig en hebben mijn liefde voor kleur en de coachingtechniek zien ontwikkelen. Door de tranen heen zie ik de kleuren van de regenboog als een brug naar de toekomst.

De kennis van de colour comfort methode heeft mij en diverse cliënten al zoveel kracht gegeven om het leven weer te omarmen daar waar het zo moeilijk is geweest.

Nieuwe mogelijkheden
Het is wetenschappelijk bewezen dat kleur communicatie is en de positieve reacties na een coachtraject geven mij de kracht om dit met iedereen te delen. Met kleur krijg je symbolisch een schop onder je kont, je ziet weer mogelijkheden, kansen, je gaat weer aan de slag met interesses, verlangens van weleer geef je weer aandacht en je start met kiezen voor jezelf. Je neemt besluiten, je stuurt bij daar waar je bent vastgelopen. 

Mijn hartsverlangen
Ja, en daar was van de week mijn moment, ik sprak duidelijk, ik hield het droog en vertelde dat ik nu voor mijzelf kies. Mijn besluit staat vast. Ik ben er naartoe gegroeid, ik stop met de winkel, zodat ik meer aandacht aan mijn gezondheid kan besteden. Met alle kennis over kleur en de tools waarmee ik andere kan helpen kies ik voor een nieuwe route, ook ik volg mijn hartsverlangen.

Meer vreugde en kleur in je leven
Heb jezelf ook een zware periode ervaren, ben je nu tijdens de coronacrisis toe aan meer vreugde en kleur in je leven? Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de kleurcoachingmethode of deelnemen aan een workshop Visueel Hartsverlangen? Maak weer tijd voor jezelf en jouw keuzes. 

7 thoughts on “De kleuren van de regenboog als een brug naar de toekomst”
 1. Wow, wat een ingrijpend besluit, Monique! Hartstikke goed van je. Ik weet zeker dat je succes gaat hebben met wat je ook oppakt, vooral en juist omdat je naar je eigen verlangens blijft luisteren. Alleen jij kunt jouw leven leiden – voor mij is het heel inspirerend om je voorbeeld te zien.

  Veel voldoening, veel succes en veel liefs van Jet.

 2. Lieve Monique ik ben zo trots op je. Ik weet dat je veel mensen gaat helpen op hun weg naar een kleurrijk leven.
  Dappere mooie vrouw.

 3. Et voila!!! Dit is de meest gekleurde blog tot nu toe …bijna als vanzelfsprekend een vervolg op al jou andere blogs die als jij ze na leest het voor 100% klopt !!! Jaaaa een regeboogblog noem ik het .., dat jij deze prachtige blog hebt kunnen schrijven vanuit jou zielsmissie echter het zelf eerst helemaal te hebben doorvoeld, alles is met alles verbonden en creatie na creatie is nu een nieuwe witte wind die jou aan zal sturen en begeleiden, communicatief een ster die steeds helderder zal schijnen xxx TQM

 4. Wat mooi Monique en wat krijg je veel kracht van het maken van heldere keuzes. Je doet dat zo mooi en fijn dat de kleuren je zo goed ondersteunen in dat proces. Prachtig om te lezen. Krachtig en helder. Love it

  1. Mooi jou levensverhaal van de laatste 15 jaar op te schrijven wat heb je toch een kracht in je en je blijft ondanks je grote pijn en verdriet toch altijd weer positief in het leven te staan! de kleuren in jou leven zullen je helpen om weer nieuwe uitdagingen aan te gaan ..ik hoop en wens dat je nog jezelf maar ook de andere mensen gelukkig kunt maken
   Liefs mama xxxx

 5. Wat een mooi blog over moedige keuze’s. Heerlijk om te lezen. Geweldige plannen. En je hebt een doelgroep die precies bij jou past, super. Kom graag nog een keer in je winkel nu het nog kan. XX

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: