De kleur van je mondkapje

Ga ik dit werkelijk doen? Nooit gedacht dat ik hier ooit een blog over zou schrijven. Maar laatst kreeg ik de volgende hint toch echt van mijn schrijfcoach: ‘En natuurlijk ga je nog een blog over de kleur van je mondkapje schrijven, toch?’ Ik had net haar Spaanse roomwitte met borduurmotief staan bewonderen. Haar ogen lichtten vrolijk op boven het zachte materiaal.

Goed idee! Maar toen ik erover nadacht voelde ik weerstand, en die wilde ik eerst even onderzoeken. Ik schrijf graag over de vrije wil of misschien wel over de verantwoording voor je vrije wil. En een mondkapje is niet uit vrije wil. Er is iets dat ons in de greep heeft en hoe ga je daarmee om? Gelukkig had ik mezelf in de gaten en dacht: Ha Lies, maar het is nog steeds de vrije wil hoe je daarmee omgaat. En… het is in Nederland helemaal niet verplicht. Oja!

Waar ligt de verantwoording?
Is er dan nog meer weerstand? Ja er zit namelijk nog een laagje onder. Ik wil er geen gedoe van maken, geen issue. Ik zie veel dapperheid en manieren en hele wijze woorden voorbij komen. Ik zie mensen in opstand komen, ik zie van alles en vraag me af wat mijn taak is in dit geheel? Welke verantwoording heb ik te pakken? Wat is mijn stuk?

De kernwaarde van Bloei!
Vanuit de waarde van mijn onderneming Bloei! Is het belangrijk om de dingen lichter te maken. Vrouwen helpen naar een nieuw perspectief nadat het oude eigenlijk een blok aan het been is geworden. De oude verhalen die we onszelf blijven vertellen voorbij. Naar een nieuwe fase, een ander leven. Op een lichte manier waar we de taaie stukken niet schuwen. Je hebt nu eenmaal het oude pad te verlaten naar een nieuw avontuur. Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg. Dus heb ik geen grote mond omdat ik de kennis van de wereld niet heb, maar wel de kennis van de indrukwekkende invloed van kleur op je gemoed en humeur. En daar heb ik wél wat in te doen.

Bewustworden van wat jij uitstraalt
Dus ja hoor, een blog over de kleur van je mondkapje. Voor de bewustwording van je uitstraling. Wat wil je met non-verbale communicatie zeggen? Wat wil je overbrengen? Wat kun je met de kleur van je mondkapje geven nu je glimlach minder zichtbaar is? Up to you. Je kunt het mooier maken.

De kleuren van je mondkapje… wat zegt dat over jou?
– Ga je voor roze, dan straal je zachtheid uit, beetje liefde in pittige tijden.
– Liever blauw omdat die nu eenmaal overal voorhanden is? Dan ga je voor gemak en straal je vertrouwen uit. Blauw is de kleur van trouw in alle vormen en is dol op communicatie. In dit verhaal dus de non-verbale communicatie.
– Wit is de kleur van jezelf laten zien, naast open minded en positief. En het geeft een gevoel van ruimte en luchtigheid. Dat is natuurlijk heel fijn en bruikbaar.
– Geel stuurt vrolijkheid de wereld in en gaat over weten wat je wilt. Zelfzeker.
– Ik zie ook veel zwarte mondkapjes. Heel praktisch, want de vlekken zijn niet zichtbaar. En zwart maakt nog meer niet zichtbaar. Het is de kleur van bescherming en naar binnen gericht zijn. De ‘let maar niet op mij’ kleur. En dat kan ook gereserveerd uitstralen.
– Groen van rust en relaxed zijn. Wat heerlijk om daar naar te kijken als het allemaal best een beetje spannend is in dit stuk van ons leven en de wereld. De weg naar verandering is niet altijd makkelijk en het helpt enorm als we ons dat realiseren. Dat niemand hiervoor kiest. Dat we op veel zaken geen invloed hebben en daarom dat waar we dat wel hebben het mooier kunnen maken.

Natuurlijk wil je dit
Nog meer weten over de kleuren van jouw keuze? En wil je kiezen voor de bewustwording van wat wél mogelijk is? Wat jij wél kunt doen voor jezelf en je omgeving? Vanuit een lichte doeltreffende manier waar je werkelijk durft te leren voelen en staan voor wat in je speelt? Welkom bij Bloei! en kies dan vandaag nog voor volle Bloei .

1 thought on “De kleur van je mondkapje”
  1. Mooi Anne-Lies??Ik heb mondkapjes gekocht bij een lokale coupeuse. Van stoffen uit verre buitenlanden die in mijn kast lagen te wachten. Een mondkapjes dragen voelt nog steeds wat ongemakkelijk, maar de etnische prints maken me vrolijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: