De invloed van Mercurius retrograde

Vroeg in de ochtend loop ik naar het station, ik check in met mijn ov-kaart en wacht tot de trein arriveert. Ik stap in en zoek een plaatsje bij het raam. Tot zover is alles gladjes verlopen, Mercurius staat retrograde en dan is het vaak een verrassing of het allemaal verloopt zoals je hoopt. Ik wil me net richten op het boek dat ik aan het lezen ben als de trein nogal abrupt stopt. Ik kijk uit het raam en zie dat we net voorbij station Almere Poort zijn. 

Wat is er aan de hand en waarom stoppen we?
De informatie van de NS-medewerkers laat even op zich wachten. Dan klinkt er een stem door het omroepsysteem. Een man vertelt dat de trein stilstaat. Ja, dat hadden we natuurlijk allang ontdekt. “Er zitten twee zwanen op de rails” zegt hij ook nog. Duidelijk, dan kunnen we niet doorrijden. Het zal me benieuwen wat er nu gebeurt. Ik pak mijn boek er weer bij en wil lekker gaan lezen. Alleen mijn hoofd leidt vaak een eigen leven en heeft een eigen wil die niet altijd strookt met wat ik bewust wil gaan doen. Zo is dat ook nu het geval. Mijn hoofd heeft er alweer een plaatje bij gezocht en er een verhaal van gemaakt.

De zwanen zitten op de rails
De zwaan zit op de rails en wil er niet af. Dit plekje, zo op deze mooie verhoging, lijkt haar ideaal. Lekker een nest met uitzicht, dat lijkt haar wel wat. Nu moet ze nog gaan bouwen, takjes verzamelen om een mooi nest te maken. Kijk, daar heb je haar levensgezel ook, die vindt haar vooruitstrevendheid wel wat voorbarig. Hij komt bij haar zitten en wil net met haar overleggen wie er takken gaat halen. Totdat hij een luid snerpend geluid hoort. Hij springt opzij en ziet hoe zijn vrouwtje een zet krijgt van een heel groot geel ding. Aan de voorkant zitten twee ogen en een vooruitstekend stuk. Daar krijgt zij een zet van. Ze is gewond en kan niet meer weg vliegen. Hij loopt weer naar haar toe, zo goed hij kan. Geschrokken van wat er is gebeurd en niet in staat te begrijpen wat er precies aan de hand is. Ze roept om hem en hij nadert haar al. 

Paniek en wanhoop spelen de hoofdrol
 Dan ziet hij een mens uit het grote gele ding stappen en naar beneden klimmen. Hij loopt naar zijn vrouwtje toe. Haar blik ziet hem en hij ziet de wanhoop en pijn in haar mooie ogen. Het mannetje loopt naar haar toe en wil haar beschermen. De mens doet niets en pakt iets uit zijn jas. Hij zegt er iets tegen en kijkt vervolgens om naar het grote gele ding. De mens lijkt ergens op te wachten. Het mannetje gaat gauw naast zijn vrouwtje zitten en probeert haar zo te beschermen en warm te houden. Hier en daar zijn haar veren licht roze geworden en ze blijft maar om hem roepen. Terwijl hij gewoon tegen haar aan zit. Wat gebeurt er toch allemaal?

Redding en het mannetje neemt de vleugels
Het mannetje ziet een heleboel mensen aankomen lopen. Ze hebben iets bij zich en komen langzaam maar gestaag hun kant op. De mens staat nog steeds naast hen. Hij begint tegen de andere, nieuwe mensen te praten. Er wordt wat heen en weer gepraat en dan komt er eentje recht op de zwanen aflopen. Het mannetje schrikt, probeert zich te bedwingen en slaat dan toch op de vlucht. Eerst holt hij weg en dan spreidt hij zijn vleugels en vliegt naar beneden. Richting het lekkere koele water. Hij komt langzaam tot rust en dobbert rond in het water. Dan kijkt hij omhoog en ziet dat het grote gele ding weer in beweging komt. Het rijdt weg. 

Maar waar is zijn vrouwtje nu?
Het mannetje heeft al een aantal keren omhoog gekeken. Zal hij wel of zal hij niet gaan kijken of zijn vrouwtje daar nog is? Het is al twee keer donker geworden en daarna weer licht. Hij moet het gewoon weten. Ze horen toch bij elkaar? Het mannetje besluit om te gaan kijken. Eerst voert hij zijn zwemsnelheid op en na een goede aanloop slaat hij zijn vleugels uit en vliegt omhoog. Steeds hoger en hoger vliegt hij. Tot hij van bovenaf een goede kijk op de rails heeft. Hij kijkt omlaag terwijl hij een rondje vliegt, maar kan zijn vrouwtje niet ontdekken. Misschien moet hij wat lager gaan vliegen. Hij vliegt nu wat trager en hierdoor daalt hij wat, waardoor de afstand met de rails kleiner wordt. Nog steeds kan hij haar niet ontdekken. Lager en nog lager vliegt hij. Uiteindelijk besluit het mannetje te gaan landen om de plek waar zijn vrouwtje zat nog wat beter te kunnen bestuderen. Dat doet hij en begint voorzichtig rond te lopen op de plaats waar hij zijn vrouwtje voor het laatst heeft gezien. Ze is er niet. Zou ze dan toch zijn meegenomen door de mensen? Waar is ze dan nu? Er zijn zoveel dingen die hij niet weet. Wel weet hij dat ze hier niet is en dat hij haar mist. Ze waren al heel lang samen. Wat besluiteloos blijft hij op de rails staan. 

Eind goed al goed?
In de verte komt er weer zo’n groot geel ding aan met twee ogen. Het mannetje vindt het eng en besluit weer op te stijgen en weg te vliegen. Terug naar het water waar hij de omgeving beter kent en waar het veilig is. Na een paar dagen gaat hij nog eens kijken. Zou hij haar nooit meer terug zien? En weer keert hij, zonder haar, terug in het koele en veilige water.

 Wat er daarna gebeurde
Het vrouwtje is die dag door de mensen van de dierenambulance meegenomen. Door de aanrijding met de trein hebben ze haar moeten laten inslapen. Het mannetje heeft nog een aantal keer op de rails plaats genomen in de weken na de aanrijding. Hij bleef op zoek naar zijn vrouwtje. Gelukkig heeft hij hierbij geen aanrijding gekregen en was steeds in staat weg te vliegen. Uiteindelijk is hij opgehouden met zijn vrouwtje te zoeken. 

Mercurius retrogade
Dit vond ik zo’n bijzondere gebeurtenis dat ik het graag wilde delen. Zo wordt het duidelijker waar een bepaalde planeetenergie de aanzet toe kan zijn en wat er dan gebeurt. Mercurius retrograde zorgt vaak voor vertragingen, misverstanden, files, afspraken die worden afgezegd en nog heel veel meer. Mercurius werkt voor een ieder anders uit op het persoonlijke vlak, hoewel er natuurlijk altijd overeenkomsten zijn met anderen.

Horoscoop duiden
Door het duiden van je horoscoop ben ik in staat om helderheid en overzicht te creëren. Zodat je duidelijk hebt wat er speelt en helder hebt wat je mogelijkheden zijn. Nieuwsgierig? Neem dan contact op.

4 thoughts on “De invloed van Mercurius retrograde”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: