Besteed nu aandacht aan je achtste chakra

Je hebt ongetwijfeld wel eens van chakra’s gehoord. Een chakra is niets anders dan een energiepunt in ons lichaam. Chakra betekent wiel, een wiel wat draait en zorgt voor doorstroming van energie in je lichaam. Meestal hebben we het over zeven chakra’s, maar weet je dat er ook een achtste is? 

Het collectieve bewustzijn
Het achtste chakra kun je zien als een ladder naar je hogere weten. Het is verbonden met het eenheidsbesef. Intuïtief weten we vaak waar het echt om gaat in het leven. We staan hier meestal niet bij stil omdat we zo druk zijn met alles wat er gebeuren moet. Tot er momenten zijn waarin je hele intensieve dingen meemaakt. Dit doet je stilstaan bij jezelf, je diepste ik. Het kunnen ervaringen zijn van verlies of juist het krijgen van een kind of andere levensveranderende zaken.

Coronavirus
Nu is iedereen in de greep van het coronavirus. Niemand kan het wegdenken of de andere kant uitkijken. Het totale leven is hierdoor veranderd.

Angst is besmettelijk
Het leven zit ineens vol onzekerheden. De wereld komt langzaam steeds meer tot stilstand. Noodgedwongen weliswaar. We horen allerlei berichten en maatregelen die ieder uur ook weer lijken te veranderen. Onzekerheid speelt de boventoon. Het is niet vreemd dat je gevoelens van angst ervaart. Alles is immers energie. ‘De angst regeert’ is een uitdrukking die nu van toepassing is. De energie van angst raast om en door ons heen. Wanneer je in de supermarkt loopt, zie je mensen meer pakken dan ze nodig hebben. Dit werkt aanstekelijk, zelf neem je ook wat extra mee. Dit is niet vreemd, maar wanneer het extreme vormen krijgt, is het goed om zelf te voelen wat er kloppend is en wat niet.

Chakra’s en wetenschap
De wetenschap heeft aangetoond dat chakra’s uit balans kunnen raken door bijvoorbeeld negatieve gedachten.

  • Je hebt het wortelchakra (rood), dat gaat over veiligheid en verbinding met jezelf. Bij veel mensen is dit chakra niet in balans.
  • Je hebt het tweede chakra (oranje), dat staat voor het uiten van emoties en creativiteit.
  • Het derde chakra (geel) staat voor zelfwaardering en controle over jezelf.
  • Het hartchakra (groen) is verbonden met liefde, geborgenheid en vertrouwen.
  • Het vijfde chakra (turkoois) is verbonden met het communiceren en uiten van jezelf.
  • Het zesde chakra (blauw) heeft te maken met de mate van bewustzijn en de keuzes die je maakt in je leven.
  • Het zevende chakra (paars), punt op je kruin dat staat voor eenheid en verbinding met andere lagen van bewustzijn.
  • Het achtste chakra (magenta), de ladder naar je hogere bewustzijn.

Er valt nog veel meer te vertellen over de hakra’s, maar ik beperk me hier tot acht.

Contact maken met je hogere bewustzijn
Wat je kunt doen is je richten op je achtste chakra, de ladder naar je hogere bewustzijn. Stel je maar voor dat je dit chakra een kleur geeft die je prettig vindt. Wanneer je hier bewust contact mee maakt, en de kleur laat doorstromen naar je wortelchakra, kan er rust komen in je hele lijf. Het klinkt misschien simpel, maar je richt je aandacht positief naar je basis. Voel je lijf en wees je bewust van je gedachten. De energie van eenheid met alles wat leeft is sterk vertegenwoordigd. Alles is met elkaar verbonden en reageert op elkaar. Houd je gedachten in de gaten en buig ze zo nodig om naar positieve gedachten.

Angst creëert stress, blijf gecentreerd in je lichaam. De grootste trigger is dat we geen controle hebben. Dit hebben we ook nooit gehad. Wat we wel kunnen is controle houden over je reacties.

Het ik-tijdperk is voorbij
Er zijn veel uitdagingen te overwinnen. Wat voel je en wat heeft het je te vertellen? Keer naar binnen en besteed tijd aan jezelf en elkaar. Maak met je gezin of voor jezelf een moodboard over jouw ideale wereld. Wat wil je en wat kun je bereiken? Vind de creativiteit weer terug in jezelf en geef hier uiting aan. De aarde herstelt snel, er zijn al veel verbeteringen ten aanzien van de lucht en waterkwaliteit. De wereld staat stil, een moment van inkeer en verandering. Nu hopen we dat de mensen ook snel herstellen, dit zal een langduriger proces zijn. Laten we elkaar zoveel mogelijk ondersteunen vanuit liefde en compassie. Zorgdragen en liefdevolle gedachten toesturen. Het ik-tijdperk is voorbij. 

Tekens van liefde en hoop
Accepteer de dingen die je niet kunt veranderen en heb de moed om de dingen te veranderen die je kunt veranderen. Vandaag heb ik een voorleesboek voor mijn kleindochter gekocht. Ik heb  het verhaal ingesproken en het boek op de post gedaan. Het zijn kleine dingen, maar voor mij zijn het tekens van liefde en hoop. Zo vraag ik ook in mijn omgeving wat ik kan doen; zorg dragen voor elkaar zit vaak in kleine dingen. Ik realiseer me dat ik geen ziekte en verdriet kan wegnemen, hoe jammer ik dit ook vind. Maar laten we vanuit ons hogere bewustzijn contact maken en doen wat we kunnen voor elkaar.

Ik wens je in deze moeilijke tijd veel kracht, liefde en verbinding toe met jezelf en alles wat leeft.

Professionele steun nodig?
Wanneer je behoefte hebt aan professionele steun, laat het me weten. Ik werk via Zoom of Skype en natuurlijk is een telefonisch consult ook mogelijk www.anna-smit.nl.

2 thoughts on “Besteed nu aandacht aan je achtste chakra”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: