Amazoniet laat je wortelen als een boom

Iedereen vindt het fijn om in balans te zijn. Er zijn dan ook verschillende edelstenen die je hierin kunnen ondersteunen. Vandaag wil ik hiervoor de amazoniet in de schijnwerpers zetten.

Alles is energie en dus met elkaar verbonden. De energie van een edelsteen verbindt zich ook met jou. Hoe en waar hij in jouw lichaam resoneert verschilt per persoon. Iedereen loopt zijn eigen pad en daarom kan de ene energie je meer raken dan de ander. Het ligt er maar net aan hoe ver jij al in dat proces bent.

Voor mij is een proces als een ui
Je haalt steeds een laagje eraf, een schil. Dus heb jij bijvoorbeeld moeite met conflicten en jouw waarheid spreken, dan kan de energie van een edelsteen je ondersteunen in jouw proces om dit te veranderen en sterker te gaan staan. Dat kan geleidelijk gaan en bijna ongemerkt blijven, maar je kunt er ook heel bewust van zijn en de verandering duidelijk merken. Ook als je denkt dat het probleem is opgelost, kan het blijven dragen van de edelsteen fijn zijn. Want je verdiept je proces, je gaat een volgende laag aan.

Wat doet amazoniet?
Amazoniet helpt je om je evenwichtiger te voelen en verbindt je met Moeder Aarde. Zij kan je het gevoel geven dat je wortels vanuit je voeten zo de aarde instromen om je stabieler te laten voelen. Zij biedt balans en je ervaart haar ondersteuning bij het oplossen van conflicten en andere situaties waarvan je weet dat je ze lastig vindt om aan te gaan. Je wil versterkt zich en dat steunt je om je woorden tot daden om te zetten. Haar energie is helend en dit ervaar je ook bij de angst die je hebt over oordelen en conflicten. De angst neemt af of is zelfs over, omdat je weet dat je jouw waarheid mag spreken. 

Weerstand versus intuïtie
Amazoniet helpt je uit je weerstand. Die bescherming die je jezelf geeft brokkelt zij langzaam af en maakt je bewust van je intuïtie. Hierop leren vertrouwen, ernaar luisteren en handelen is dan de nieuwe uitdaging. Ze helpt je angsten, trauma’s, bezorgdheid, rouw en verdriet te verminderen. De bonus is dat ze fysiek ook nog eens veel te bieden heeft, want ze heeft o.a. een positieve werking op je stofwisseling, huid, hersenen, het zenuwstelsel en je tanden. 

Wat heb ik vandaag nodig?
Mijn cliënten vertel ik altijd dat ze mogen vertrouwen op hun intuïtie. Vaak hebben zij meerdere edelstenen liggen. Jij ook? Dan adviseer ik je om ’s morgens bij je edelstenen te gaan staan. Je ogen te sluiten en stel jezelf de vraag: Wat heb ik vandaag nodig? Open je ogen en kijk naar welke edelsteen je aandacht gaan. Dat is degene die je nodig hebt.

Sprankelsessie
Wil je ontdekken wat de helende energie van edelstenen voor jou kan betekenen? Boek dan een gratis 30 minuten sprankelsessie en we gaan samen kijken welke edelstenen jou op dit moment kunnen ondersteunen.

1 thought on “Amazoniet laat je wortelen als een boom”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: