De geboorteaankondiging van Heart Mama in Amerika

Na de prachtige week in een wondere witte wereld is het nu weer wennen aan grijs en druilerigheid. Het regent te hard voor een strandwandeling, dus ik kies voor schrijven bij de houtkachel in de keuken. Kaarsen aan, kopje thee en snurkende honden aan mijn voeten. Klein geluk – of misschien zelfs wel groot geluk. Ik voel een blije kriebel in mijn buik als ik denk aan de afgelopen week. Mijn Amerikaanse avontuur (zie mijn blog Op een doodgewone donderdag vlieg ik naar Denver) krijgt een mooi vervolg. Zoomsessies met bijzondere vrouwen overzee; het zijn echt cadeautjes. Tijdverschil en afstand doen er niet toe, er is wezenlijke verbinding. Heart Mama opent deuren naar andere harten.

Gesigneerd exemplaar voor de Amerikaanse rouwtherapeut
De eerste vrouw die ik spreek is de rouwtherapeut. Zo bijzonder om met een collega overzee uit te wisselen over ons vak. Ook zij heeft – net als ik – een heel andere carrière achter de rug voordat ze op latere leeftijd de opleiding tot rouwtherapeut ging volgen. Zij voelt ook dat dit het is wat ze te doen heeft, wat haar vreugde geeft. Ze stelt mooie vragen over mijn boek en ze wil graag een gesigneerd exemplaar. Ze belooft het ook onder de aandacht te brengen bij haar collega’s. We spreken af contact te houden.

De geboorteaankondiging van Heart Mama in de VS
Een week later spreek ik de ‘book midwife’. Zo’n prachtige benaming, een vroedvrouw voor boeken. De vrouw die auteurs begeleidt om boeken ter wereld te brengen. Natuurlijk is Heart Mama al eerder geboren, maar ze kan zeker nog support krijgen bij een geboorteaankondiging in Amerika. De book midwife werkt voor een Amerikaanse facilitaire uitgever. Ik vraag haar naar de mogelijkheden voor printing on demand in Amerika, het plaatsen op Amazon.com en boekmarketing. 

Ze vraagt me wat mijn missie is
We bespreken wat er mogelijk is en ik vertel over mijn missie om gestolde rouw na jong ouderverlies te ont-stollen, zodat het leven weer lichter kan worden. Dat rouwen nooit overgeslagen kan worden, maar dat het in liefdevolle kleine stappen mag. Dat het lezen van mijn boek zo’n eerste kleine stap kan zijn; de herkenning, het gevoel niet de enige te zijn.

De dag na de Zoomsessie krijg ik een voorstel van de book midwife. Ze schrijft: ‘We’d love to be of service getting your book out over here, too. It sounds like it has a powerful message.’

Wat als je voelt dat jouw rouw nog steeds is weggestopt?
Als je mijn boek nog niet hebt gelezen, kun je je eigen exemplaar bestellen via mijn website. Je kunt kiezen voor de Nederlandse of de Engelse versie. Heb je het gevoel dat je graag door mij begeleid wilt worden na jong ouderverlies, vraag dan een kosteloze kennismaking van een half uur aan.

4 thoughts on “De geboorteaankondiging van Heart Mama in Amerika”
  1. Geweldig voor je Susan, hoe mooi om te zien dat ook je engelse versie van jouw boek Hartmama nu ook in Amerika gelezen kan worden. En dat er aandacht komt voor de gestolde rouw.

    Liefs , Monique

  2. Oooh Suus, spannend.
    Wat een fantastische stappen ben je aan het maken overzee!
    En zo leuk om dat ook met de wereld te delen. Heel fijn. ???
    Super gaaf! Go for it!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: