Op een doodgewone donderdag vlieg ik naar Denver

Mijn uitgever heeft me gewaarschuwd dat het voor een Nederlandse auteur niet gemakkelijk is om de Engelstalige boekenmarkt te veroveren. Het beleid van het moederbedrijf van Amazon is om vertaalde buitenlandse auteurs alleen op de Amazon site van het land van herkomst van de auteur te plaatsen. Dus mijn boek ‘Heart Mama, a story of belated grief’ is niet zomaar te vinden door bijvoorbeeld Amerikaanse lezers.

Kan ik je helpen?
In gesprek met iemand uit mijn netwerk, budgetcoach Merijn Nuijten, ontstond het idee om haar internationale netwerkmogelijkheden via BNI te benutten. Zij introduceerde mij bij een BNI-chapter in Denver, Colorado. Zelf ben ik in het begin van mijn ondernemerschap ook actief geweest binnen deze organisatie, dus ik ken hun manier van netwerken en de kracht van hun basisprincipe dat geven loont. Normaal gesproken zijn de meetings live, nu vanwege COVID-19 online. Merijn en ik ‘vlogen in’ om deel te nemen aan de meeting. Het blijkt een groot chapter te zijn, dus veel pitches over de meest uiteenlopende bedrijven en beroepen. Van schilder tot advocaat, van cateraar tot rouwtherapeut.

Hoe pitch je over jong ouderverlies in 30 seconden?
Vlak voor de meeting lees ik dat gasten 30 seconden krijgen voor hun pitch. Ik krijg het een beetje benauwd. Hoe pitch je over jong ouderverlies in 30 seconden? ‘Tell us your name and something about your business.’ Dus haal ik de meest essentiële zinnen uit mijn pitch en vraag om hulp bij het vinden van manieren om mijn boek in Amerika te verspreiden.

Om hulp vragen
De helper die hulp vraagt, één van mijn overlevingsmechanismes laat ik nu los. Hoe spannend is dat! Het is alsof ik één van de zinnen uit mijn boek hoor weerklinken in mijn hoofd. Honderd procent zelfredzaamheid bestaat niet. Als je leert om hulp te vragen, kom je ook gemakkelijker in verbinding met anderen. Mensen helpen graag andere mensen. Je kwetsbaarheid laten zien maakt dat je meer aanraakbaar wordt voor anderen. Ik haal een diepe teug adem en laat in de chat mijn contactgegevens achter en de uitnodiging om te linken.

Meer ruimte voor ontmoeting
Gelukkig zijn er ook break-out rooms waar ik kan doorpraten over mijn boek met de rouwtherapeut en een gezinscounselor. Ze zijn heel belangstellend en nieuwsgierig naar mijn boek. Ze bieden aan om mee te denken over een slimme manier om mijn boek in Amerika te verspreiden. Hoe geweldig is dat! Als de meeting is afgelopen, kom ik stuiterend naar beneden. Mijn avondklokhonden hebben me gered van een onrustige nacht.

Budgetcoach
Mocht jij iemand nodig hebben om je financiën op orde te krijgen, dan kan ik budgetcoach Merijn Nuijten van harte aanbevelen. Ze werkt voor particulieren en bedrijven en ook online, dus afstand is geen bezwaar. 

‘Heart Mama’ cadeau doen
Ken jij een Engelstalig iemand die jong een ouder is verloren en wil je ‘Heart Mama’ cadeau doen? Bestel je gesigneerde exemplaar via www.heartmama.com.

4 thoughts on “Op een doodgewone donderdag vlieg ik naar Denver”
  1. Wow, respect. 30 seconded voor een pitch. Wat stoer van je om dat te doen. En inderdaad, de helper die hulp vraagt, dat is pas echte kracht! Goed gedaan hoor, ik wens je heel veel succes en mooie helpers daar aan de andere kant van de oceaan.

  2. Oh Susan wat heerlijk. En wat doe je dit goed. Je gebruikt je netwerken, je zoekt verbinding en vraagt als helper hulp en dan ook nog een 30 seconden pitch in Denver voor totale onbekenden..
    Wouw! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: