De antwoorden zitten in jou

Je lichaam is de fluisteraar van je ziel. Het laat je zo helder zien en voelen wat er aan de hand is en wat je nodig hebt. Als je maar wilt luisteren. Ongemakken wil je vaak zo snel mogelijk weg hebben, want ze zitten je in de weg; je kunt dan niet doen wat je wil doen, wat je zo belangrijk vindt. Maar juist het gaan luisteren naar deze ongemakken kan je helpen om veel verder te komen dan je nu voor ogen hebt. Hoe je dat kunt doen? In dit blog deel ik een voorbeeld over mijn eigen fysieke pijn, hoe ik daarmee in gesprek ging.

Door af stemmen op jezelf, dat deel in je lichaam dat zeer doet of waar je voelt dat iets zit, krijg je de antwoorden die je nodig hebt om verder te groeien op je pad.

Wat is afstemmen?
Afstemmen is hetzelfde als luisteren en in gesprek gaan, je aandacht richten op die of datgene waar jij naar wilt luisteren. Dat kan dus je eigen lichaam zijn, maar ook de ziel van een ander. Alles en iedereen die gehoord wil worden, daar kun je op afstemmen. Je richt je met je aandacht op de vraag van de ander, of je eigen lichaam, je wordt stil en gaat luisteren. En dan komen de antwoorden, dan ontstaat het gesprek. Ik heb dit geleerd in de officiële opleiding tot Luisterkind en het is een van de grootste verrijkingen die ik mezelf kon geven.

In contact met mijn eileider
Een tijd geleden overviel me weer eens mijn eisprong. Die doet altijd zo ontzettend zeer. Of deed moet ik eigenlijk zeggen. Ik lag urenlang krampen weg te puffen op bed, ik kon dan echt even niks anders dan liggen. Tijdens een opleidingsmoment kreeg ik de opdracht om in gesprek te gaan met een deel van mijn lichaam. Ik bedacht me dat ik wel eens even mijn eileider zou laten weten dat dit moest stoppen. Het liep aardig anders. Mijn eileider had mij wat te vertellen. Het duurde even voor ik door de weerstand heen kon komen en echt kon luisteren. En toen me dat lukte, ontstond als vanzelf, zonder na te denken (want dat is hoe een afstemming gaat) zoiets moois, zo helder en waar. Ik kon de boodschap horen die mijn lijf me te vertellen had. Het ontroerde me en er kwam ook een stuk ontlading waardoor ik iets kon transformeren. Ik deel heel graag het gesprek met je, zodat jij hier ook iets aan hebt.

Het gesprek
Eisprong, elke keer als jij komt, doet het zo’n pijn. Ik voel me gevloerd, krampen, ik krimp ineen, waarom doe jij zo’n pijn? Ik hoef geen kind meer, dus wat mij betreft mag dit stoppen.
Dus jij denkt dat wij er alleen zijn om te zorgen dat je een kind kunt krijgen?
Ja, en op zich ook wel de maandelijkse opschoning.
Dus jij ziet niet wat wij nog meer doen voor je?
Trek je daarom nu zo hard aan de bel? Alsof ik je niet hoor? Wat negeer ik dan?
Je eigen wijsheid. Je vrouw zijn.
Ho, daar ben ik het niet mee eens, ik voel me heel vrouwelijk. Lekker dan, zitten we hier ruzie te maken, als een stel zussen.
Je negeert je oude vrouwelijke wijsheid.
Ik kan hier niet zoveel mee.
Je leeft niet volgens je eigen flow.
Ja, ik heb toch ook gewoon te werken. Ik kan toch niet ’s ochtends een cliënt afbellen en zeggen ‘sorry, maar ik heb nu mijn eisprong, ik moet naar bed?!’ Wat bedoel je nu?
Dat je jezelf serieus moet nemen.
Dat doe ik toch?
Ga nou eens voelen en kijk me echt aan. Waar ben je zo bang voor?
Om mijn innerlijke kind te verliezen waar ik zo hard voor gevochten heb al die 44 jaar. Ze is zo belangrijk voor me, ik mag haar toch niet in de steek laten?
Nee, inderdaad, maar je vrouw zijn, je oude vrouwelijke wijsheid wacht op je. Ze staat voor je klaar. Je hoeft jouw kleine ik niet in de steek te laten, we zullen haar altijd koesteren, zien en de ruimte geven om te zijn. Ze is geheeld, ze is blij, speels, ze heeft gekregen wat ze nodig had. Jij mag nu verder op je reis. Jouw innerlijke wijsheid wacht met liefde en verwondering voor jou op jou. Je hoeft de stap maar te zetten. Het is de overgang. De pijn was jouw weerstand. Verbind je met de pijn als die er is, laat door je heen stromen wat er dan door je heen mag gaan en ontmoet de vrouw die je gaat zijn, krachtig, zacht, wijs, alles zal terugkomen als je verder durft te gaan. Er wacht een nieuw leven op je.

Dichter bij mijn wijsheid
‘Er wacht een nieuw leven op me’ voelde groot. Maar als ik nu terugkijk op de tijd na deze afstemming, dan zijn er heel wat ervaringen op mijn pad gekomen waarin ik steeds dichter bij de wijsheid uit ben gekomen die ik eerder niet durfde te zien. En sindsdien heeft mijn eisprong geen pijn meer gedaan.

Tijd voor jou
Wat mijn lichaam mij te vertellen heeft, is niet datgene dat jouw lichaam jou te vertellen heeft. Maar de boodschap die ik kreeg voelt wel als universeel:

  • In hoeverre is het tijd voor jouw wijsheid?
  • En wat hou jij tegen in jezelf om daarbij te komen?
  • Waar hou jij je aan vast omdat dat veiliger voelt dan het diepe in te springen?

Het is dus niet alleen de afstemming zelf, het is ook open durven staan voor de boodschap en daar ruimte voor maken in jouw leven. Beseffen en voelen dat het werkelijk tijd is voor jou, voor wat jij te doen hebt in jouw leven, voor jezelf en voor anderen. Je lichaam kan jou de boodschap geven, vervolgens is het aan jou om daar iets mee te doen. Jezelf serieus nemen is een van de belangrijkste dingen daarin.

Wil jij een afstemming ontvangen?
Wil jij dat ik afstem op jou, op een vraag, iets wat je wilt onderzoeken op de diepere laag van je ziel? Ik doe het met liefde voor je. Hier vind je meer informatie.

0 thoughts on “De antwoorden zitten in jou”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: