Lingerie draag je voornamelijk voor jezelf

Facebook herinnert me met een foto aan een gebeurtenis van 10 jaar geleden: de voorbereiding voor de opening van mijn winkel op 15 juni 2012. In de maanden voor de grote dag hield ik me bezig met de keuze van de merken, inkoop van artikelen, het verkoop klaar maken ervan en de presentatie op de winkelvloer. Ik werd in die tijd gelukkig vele uren bijgestaan door familie en vrienden.

Waarom een lingeriezaak?
Na ruim 14 jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, wilde ik iets anders. Maar waarom een lingeriezaak? Dat begreep ik zelf in eerste instantie ook niet helemaal. Ik had er geen bijzondere band mee, ik wist er niks vanaf, behalve dat ik het zelf droeg. Na een aantal gesprekken met een coach werd het me duidelijk. De vraag wat ik precies miste in het basisonderwijs en wat ik exact wilde met het openen van een lingeriezaak kan ik inmiddels kort en bondig beantwoorden.

Door in contact te komen met vrouwen
help ik hen hun eigenwaarde
en zelfvertrouwen
naar een hoger plan te tillen.

Mijn allereerste klant
Ik had nooit kunnen bedenken dat dit ongeveer een week voor de opening al aan de orde was. Ik herinner me nog als de dag van gisteren mijn allereerste klant. Het moment staat in mijn geheugen gegrift. Ze hield me staande bij de deur. “Ik weet dat je nog niet officieel open bent, maar ik ben mantelzorger voor mijn tante en ik ben op zoek naar een beha voor haar. Heb jij iets wat aan haar wensen voldoet?”

En dat had ik. Dit was precies wat ik wilde. Ik kon die zieke tante helpen aan een fijne, comfortabele beha, zodat ze zich zelfverzekerder voelde als ze bezoek kreeg of als ze naar het ziekenhuis moest voor onderzoek. Tot op de dag van vandaag is mijn allereerste klant iemand die met regelmaat de winkel binnenstapt voor de aanschaf van nieuwe lingerie of zomaar om even te vragen hoe het met me gaat.

Onzekerheid over je lichaam
Lingerie wordt vaak geassocieerd met sexy, mooi, slank en verleiding. Veel vrouwen hebben het idee dat ze moeten voldoen aan een ideaalbeeld dat ze naar hun mening nooit kunnen bereiken. Zij bestempelen lingerie als iets dat knelt, kriebelt, ongeschikt is voor hun figuur en de aanschaf ervan is een te grote besteding. De onzekerheid over hun eigen lichaam weegt te zwaar om over de drempel te stappen van een lingeriezaak. Het besef dat ze straks in het volle licht met ontbloot bovenlichaam in de spiegel van de paskamer staan, voelt als het zwaard van Damocles. Liever lopen ze de deur van de lingeriezaak voorbij en besluiten nog wel even door te kunnen met hun oude versleten beha’s. Dat dit vervolgens bijdraagt aan een nog verdere daling van eigenwaarde en zelfvertrouwen, nemen ze voor lief. Ze stellen het bezoek aan een lingeriezaak uit of bestellen wel een keer iets op internet.

Lingerie draag je voor jezelf
Maar in mijn beleving werkt het anders. Lingerie draag je voornamelijk voor jezelf. Als jij je fijn en veilig voelt in een comfortabele beha met eventueel bijpassende slip, dan straal je dat uit. Mijn medewerksters en ik streven ernaar dat jij je zelfverzekerd en prettig voelt in de lingerie die je draagt. Dat je je daarnaast sexy, slank en verleidelijk voelt, is een mooie bijkomstigheid en het gevolg van het eerste.

Combinatie lingeriezaak en praktijk voor borstgezondheid
Inmiddels zijn er bijna 10 jaren verstreken en is de collectie lingerie en mijn kennis over pasvormen, materialen, maten en modellen behoorlijk uitgebreid. Naast mijn aanwezigheid op de winkelvloer voor de in- en verkoop van lingerie ben ik regelmatig te vinden in mijn praktijkruimte waar ik vrouwen met niet oncologisch gerelateerde borstklachten een borstweefselbehandeling geef of waar ik de behandelingen inzet als preventieve maatregel voor het behoud van een goede borstgezondheid.

Het realiseren van de combinatie lingeriezaak en praktijk voor borstgezondheid is iets waar ik ongelooflijk trots op ben. Deze situatie is uniek in Nederland en biedt hulp aan vele vrouwen die na een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis te horen krijgen: “Leer er maar mee leven, met pijn in je borsten.”

Breed assortiment
Het brede assortiment beugel- en beugelloze beha’s in mijn winkel is met zorg geselecteerd, ruim opgezet en varieert van comfortabele ondermode tot luxe lingerie in een betaalbare klasse. Het advies dat mijn medewerksters en ik aan de vrouw in de paskamer geven gaat altijd gepaard met oog voor en tips over het behouden of verkrijgen van een zo optimaal mogelijke borstgezondheid.

In het straatbeeld van Zaltbommel
Naast de ontelbare kleine en een aantal grote successen die in de afgelopen jaren zijn geboekt, heb ik sinds de start van mijn bedrijf ook voor vele uitdagingen gestaan. Met hulp van teamleden, mijn lieve partner, vriendinnen en familie heb ik ze allemaal het hoofd geboden. Binnenkort vieren we het 10-jarig jubileum en spreek ik de wens uit dat Love-li lingerie nog vele jaren in het straatbeeld van Zaltbommel te vinden is. Gelukkig helpt Facebook mij om de mooie herinneringen te bewaren.

1 thought on “Lingerie draag je voornamelijk voor jezelf”
  1. Mooi hoe een herinnering je altijd weer dichterbij je essentie brengt, je groei, je proces en daar wat je nu staat. Geniet van je jubileum! Ik kom graag een keertje langs voor lingerie voor mezelf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: