Benut de kwaliteiten van je hoogsensitiviteit

De professionele vrouwen die ik coach zijn vaak helemaal niet zo bewust van de kwaliteitskant van hoogsensitiviteit. Mijn missie bestaat uit het zichtbaar maken van de kwaliteiten die jij hebt. De toegevoegde waarde van je sensitiviteit. Je voelsprieten inzetten als tool. Ja, je gevoeligheid is een bron van informatie. Mits je deze juist weet in te zetten.

Het is niet zo gek dat je gevoeligheid juist parten speelt als je niet genoeg energie hebt, overprikkeld of emotioneler bent. Dan lijkt het alleen maar lastig. Ingewikkeld. Verwarrend. En het ondermijnt je zelfvertrouwen omdat je overmatig gaat analyseren wat er gebeurt. 

Door je unieke handleiding te kennen en daar bewust naar te leven zul je ervaren dat jij juist je sensitiviteit kunt inzetten als toegevoegde waarde. In het jaarprogramma Sensitief Leiderschap ontdekken deelnemers de kwaliteitkant die je meer vrijheid, kracht en rust geeft.

Om jou te inspireren een lijst van kwaliteiten:

1 – Je empathie
Je voelt aan wat anderen voelen en nodig hebben, zelfs zonder dat het uitgesproken wordt. Je weet het als vanzelf. Je hebt begrip voor andere perspectieven en geeft daarin ruimte aan anderen, ook als zij anders doen en denken dan jijzelf. Hoe gaaf is het als jij anderen kunt zien en horen in wat er in hen omgaat? En je hen kunt begeleiden op hun pad.

2 – Je verantwoordelijkheid
Je voelt je verantwoordelijk voor mens en resultaten. Je bent goed in het grote plaatje zien en weet dus ook wat er nodig is. Hoe waardevol is het als jij juist weet wat er nodig is en dat op een effectieve manier kunt communiceren? In relaties of werksetting.

3 – Je bent intuïtief sterk
Je hebt een sterk ontwikkelde intuïtie. Je weet vaak diep van binnen wat de juiste stap of beslissing is zonder daar over na te denken. Hoe waanzinnig is het als jij leert vertrouwen op jezelf, zodat je meer vanuit je innerlijke leiding en intuïtie impact maakt?

4 – Je creativiteit 
Je bent creatief in denken, oplossingen en/ of creatief in maken met je handen. Hoe mooi is het als jij je talent kunt benutten in het breed aandragen van ideeën en oplossingen, of de wereld mooier maakt met je creativiteit?

5 – Je zelfreflectie 
Je hebt een intra-persoonlijke intelligentie die je helpt om jezelf te verbeteren en te groeien. Hoe fantastisch is het als jij jezelf juist kunt ondersteunen door je reflecterend vermogen? 

6 – Je systeemdenken
Je intra-persoonlijke intelligentie geeft je inzichten in processen, zowel individueel als in groepen. Hoe moedig is het als jij durft te benoemen wat anderen nog bespreekbaar maken in de onderstoom in groepen en relaties?

7 – Je hebt een subtiele waarneming
Je ziet details die anderen over het hoofd zien. Dit maakt je ook sterk in non-verbale communicatie. Hoe zuiver is het als jij onderscheid kunt maken tussen wat je werkelijk allemaal waarneemt en dit van toegevoegde waarde wordt in gesprekken? 

Be loyal to the royal within you 
Zoals je ziet is het een prachtig pakket dat zeer waardevol is in je relaties. Door goed voor jezelf te zorgen kun je beter in contact zijn met jezelf en je innerlijke kracht inzetten in heldere communicatie naar anderen… én naar jezelf. 

Sensitief leiderschap
Lees meer over het jaarprogramma waarin jij je sensitief leiderschap ontwikkelt. Een combinatie tussen HSP coaching, persoonlijk leiderschap en concrete communicatievaardigheden. 

4 thoughts on “Benut de kwaliteiten van je hoogsensitiviteit”
  1. Fijne blog! Hoogsensitief aanwezig zijn en gebruiken, geeft je altijd iets extra’s in een (zakelijke) context. Je bent altijd een stapje vooruit. Inderdaad zo waardevol om het in te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: