Fijn, ik ben boos!

Boos ben ik, of eigenlijk zou ik willen dat ik laaiend was, stampvoetend aardverschuivend life changing laaiend! Gekwetst en verdrietig is misschien dichter bij de waarheid. Soms sijpelen er schandalen en mistoestanden door vanuit Nederland tot helemaal in Spanje. Zoals het hele gebeuren van Talpa en de man met de kaars. Komt hij echt weer op tv? Serieus? Gaan ze dat toelaten? Gaan WIJ dat toelaten?

Geef deze man geen platform
Op Facebook heb ik gereageerd op een meneer die heel mooi onze gezamenlijke man-vrouw verantwoordelijkheid hierin benoemde: Vrouwen moeten leren grenzen te stellen en mannen moeten leren grenzen te accepteren. Voor hem was het belangrijk dat de gezamenlijke verantwoordelijkheid hierin werd benoemd, samen vooruit kijken en niet straffen. Klinkt op zich goed toch? En toch vind ik dat je een man als Derksen GEEN platform MAG geven. Zeg NEE!

Hoe stel je trouwens grenzen wanneer je bewusteloos bent?
Is dat straf? Nee het gaat over normen en waarden herstellen in een maatschappij die zonder hem al genoeg gif heeft om op te schonen. Daarbij vind ik dat je de grenzen niet alleen moet accepteren, maar ook ten volste de ander dient te respecteren, dus ja ik had toch wat commentaar op deze meneer. Hoe stel je trouwens grenzen wanneer je bewusteloos bent?

Waarom is het rondom lichamen plotseling anders voor zoveel mannen en ook vrouwen?
Wanneer ik de deur van mijn huis niet op slot doe of vergeet de auto op slot te doen, mag je dan dus gewoon naar binnen omdat ik de grens niet heb aangegeven? Nee, daar hebben we best duidelijke afspraken en ongeschreven regels over, je wordt uitgenodigd en of de deur nou openstaat of niet, pas wanneer iemand thuis is en zegt “Kom maar binnen” ga je die drempel over. Kom niet aan iemands auto, huis, familie of bankrekening, dan zijn de rapen gaar. Waarom is het dan rondom lichamen plotseling anders voor zoveel mannen en ook vrouwen?

Het zou niet nodig moeten zijn dat er een discussie losbarst in de maatschappij
Het zou niet nodig moeten zijn om jouw eigen lichaam met hand en tand te moeten verdedigen, om telkens NEE te moeten fluisteren, roepen of schreeuwen. Het zou niet nodig moeten zijn dat er een discussie losbarst in de maatschappij of de man die zoiets mensonterends op tv rondbazuint wel of niet nog een platform krijgt om zijn gif over (nieuwe) generaties uit te spugen. Snap jij het? Dat dit gewoon kan? 

Als je iets anders wilt, dan moet je anders doen
Mannen en vrouwen, inclusief ikzelf, zouden met potten en pannen de straat op moeten, vanaf nu willen we anders en vervang dan ‘willen’ in doen. We doen het anders! Als je iets anders wilt, dan moet je anders doen. En we weten dat alles wat nieuw is, elke verandering moeilijk, lastig, eng en spannend is, maar dat mag niet het excuus zijn. Zeg nou zelf: hoe had jij gereageerd wanneer het om jezelf zou gaan, je dochter, je nicht, je zus, je moeder? Wat als zij of jij die kaars had gekregen? 

Dat er lacherig gedaan wordt over zoiets vreselijks
Als we een samenleving willen met normen en waarden waarin we grenzen respecteren en accepteren van elkaar, dan zullen we boos moeten worden, razend op dit soort praktijken. Welk signaal geeft de maatschappij af? Dat één of andere oude man, nota bene betaald, zijn misbruikpraktijken mag vertellen op een platform waar hij miljoen(en) mensen mee bereikt en gewoon door kan blijven gaan? Dat er lacherig gedaan wordt over zoiets vreselijks. Indirect keuren we het goed dat er met een vrouw, een mens, zoiets gebeurt en dat het veel aandacht en kijkcijfers oplevert en maar bar weinig consequenties. BAH!

Misschien ben ik dan toch boos
Jij, jij die nu leest, hoeveel mensen ken je die seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben meegemaakt, van wie de seksuele grenzen niet gerespecteerd zijn? Wanneer het NUL is, dan ben ik zeer verbaasd en zou ik je willen vragen om eens voorzichtig en respectvol het gesprek aan te gaan met de mensen om je heen. Wat je ook doet, geef zijn gif geen platform, zodat we zorgen dat volgende generaties met meer respect opgroeien en niet de grenzen van hun lijf moeten bevechten en moeten rond toeteren.

Fijn, ik ben toch boos. Ik merk het aan de felheid en snelheid van mijn typen. Fijn, want met boos, met deze energie, knalt het naar buiten terwijl met gekwetstheid en verdrietig zijn het naar binnen schiet. Ik ben boos en ik hoop jij ook!

5 thoughts on “Fijn, ik ben boos!”
  1. Ik ben zelf razend, het meest omdat mensen nog steeds verbaasd en verrast zijn. Dit is eeuwen oud en blijf maar doorgaan. Ikzelf en mijn kind, hebben ermee te maken gehad. En ik ken nog veel meer mensen. Ik word er misselijk van.
    Dank Katrin, dank je dat jij er zo over schrijft, kan niet vaak genoeg. En eens, gelederen sluiten en een duidelijk NEE. ✋🏻

  2. Hier kan ook ik me al geruime tijd niet bij neerleggen. Des te wonderlijker dat het in de politiek, D’66 ook ‘ gewoon’ geaccepteerd. Iedereen blijft rustig zitten en doen wat ze doen. Ja, ik weet dat er ook wat mensen zijn vertrokken in de politiek maar iemand als A. Pechtold blijft rustig zitten. Wonderlijk ern bijzonder he dat er niet grootschalig demonstraties worden gehouden en men op de barricades gaat..

    1. Ook zo krom als wat inderdaad! De misstanden komen nu meer naar buiten, tijd om daar ook passende acties op te nemen. De bezem er door ook, zeker ook, in de politiek.
      Dank je wel voor je reactie! 🙏💕🌸

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: