Het recept voor échte flow in je leven

Steeds vaker en vaker zit ik volledig in de flow als ik aan het werk ben. Dat is wel eens anders geweest, helaas. Dat ik energie verloor, geen echte tevredenheid voelde, onzekerheid of te veel drukte. Flow daarentegen is echt magisch en iedereen kan het en kent het. Jij herkent dat vast ook wel. Dat je volledig in de flow aan het werk bent. Dan voelt het niet eens als werken, maar als spelen en genieten. Het woord wordt zo vaak gebruikt, maar wat is flow eigenlijk? Ik neem je even mee in hoe ik dat zie en ervaar.

Je eigen unieke wijze
Flow voel ik echt van binnen, als ik iets doe wat ik gewoon leuk vind. Leuk is een heel belangrijk criterium. Daarnaast voel ik het ook als het voor mij relevant is, belangrijk is. Als ik iets doe dat raakt aan mijn kernwaarden, mijn missie, dat wat ik met de wereld wil delen. En dat is nog niet alles, want als ik dat mag doen op mijn unieke eigen-wijze, kom ik nog meer in de flow. Want dan past het volledig bij wie ik ben en waar ik diep van binnen voor wil staan.

De dag begint gewoon ook al fijn
Die flow was er bijvoorbeeld volledig eerder deze maand, op vrijdag 10 juni. Heerlijk. De dag begint dan gewoon ook al super fijn. Het is mooi weer, ik rij naar één van min favoriete trainingslocaties, Erf de Burgwal in Leusden. Een boerderij waar de paarden in de wei staan en de katten op het erf liggen te kroelen. De gastheer ontvangt me met een glimlach en geeft me een lekker bakkie koffie, terwijl ik de trainingszaal klaarmaak voor de dag. Dat heerlijke stille moment, waarop er nog niemand is en ik zelf kan genieten van wat ik ga doen die dag. 

De hele dag mag ik mijn enthousiasme en kennis delen over de wijsheid van onze intuïtie, onze meerdere breinen. Ik krijg energie van het onderwerp van de dag en de plek waar ik werk. Maar vooral ook van mijn deelnemers, die nieuwsgierig zijn en zelf ook steeds enthousiaster worden. Vanuit plezier en verbinding lopen we de dag door, steeds dieper in de materie en steeds meer verbonden met elkaar. Wat een feest.

Flow is het optimaal inzetten van je ratio én intuïtie
Wel grappig. Ik realiseer me dat flow volgens mBraining gaat over het optimaal inzetten van de intelligentie van je meerdere breinen. Als ze volledig aanwezig en verbonden zijn en vanuit balans voor je aan het werk zijn. Als passie, creativiteit en moed, de allerhoogste expressies van onze drie breinen, verbonden en actief zijn. En zo was het voor mij die dag. 

Mijn hoofd was optimaal creatief om voorbeelden, verhalen, theorie en oefeningen over te brengen. Vanuit mijn hart was ik verbonden met de deelnemers en met mijn passie voor dit vak en het onderwerp. En vanuit mijn buikbrein was er het gevoel dat dit diep van binnen zo past bij wie ik ben. Waar ik vanuit mijn kern voor sta. Alles klopte. Optimale flow.

Verbonden met je passie, creativiteit en moed
‘Een dag met een gouden randje’ noemde ik het die avond toen ik wat foto’s deelde op de social media. En ik voelde diepe dankbaarheid toen ik een aantal reacties van de deelnemers las. Dit is wat flow is, leven en werken met verbonden passie, creativiteit en moed. Ik weet niet hoe het voor jou is, maar ik zie heel veel mensen die niet in de flow zijn of kunnen komen. Of er telkens weer uitschieten. 

Wil jij dat ook?
Wil jij ook meer flow ervaren of meer weten hoe jij terug in jouw flow kunt komen? Of anderen helpen om flow in hun leven te ervaren? Misschien is deze eendaagse workshop – waarin je kennis maakt met je meerdere intelligenties – ook iets voor jou. Nog meer in contact komen met de kracht van je intuïtie en hoe je daar naar kunt luisteren. Je bent van harte welkom op 19 september of 7 november.
Kijk hier voor meer informatie: https://ingrid-smit.nl/mbraining-workshop/

Dit is wat ze over de workshop schreven
Misschien vind je het leuk om een paar reacties te lezen van mijn deelnemers.

“In deze ééndaagse training maak je kennis met je 3 intelligenties, je hoofd, hart en buikbrein. De uitleg, locatie, verzorging en dagindeling zijn perfect georganiseerd. Ingrid is een toptrainer en begeleidt de groep in een fijne bedding en individueel met zorg en aandacht tijdens deze dag.”
*
“Wat een inzichten hoe balans van binnenuit zo belangrijk is.”
*
“Om dit lichaamswerk bij Ingrid Smit te ervaren is absoluut een aanrader. Wat een toptrainer, helder en effectief in een veilige bedding.”
*
“Het was interessant, leerzaam, fijn en mooi om van je te mogen leren en om over ‘mBraining’ te leren. Dank voor de fantastische dag!”
*
“Ik heb Ingrid mogen ervaren als een kundige en enthousiaste begeleider tijdens de mBraining-training. Heldere kennisoverdracht en vanuit veiligheid verdieping zoekend met de groep. Was een fijne dag.”
*
“Wat een cadeautje was het weer om een training van jou te krijgen. Er is geen betere trainer dan jij. Prachtige inzichten gekregen en gevoeld vandaag. Ik ga mijn buikbrein veel meer koesteren vanaf nu.”
*
“Het is zo interessant om te leren hoe die 3 breinen met elkaar kunnen communiceren.”

Tsja, flow. Heerlijk!

2 thoughts on “Het recept voor échte flow in je leven”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: