Ben jij een zuig- of bruistablet?

Je communiceert niet alleen met je stem, maar ook met je lichaam. Hier ben je je meestal bewust van. Dat je ook communiceert via je aura is onbekend gebied voor veel mensen. Vooral wanneer je gevoelig bent, neem je energie op van de ander via je aura, met alle gevolgen van dien. Onbewust kom je meteen in actie wanneer iemand zich niet fijn voelt. Dit is een soort reflex vanuit jouw empathische vermogen.

Je zult het ongetwijfeld herkennen; je voelt je bruisend en vol energie, iemand begint een praatje met je. Je voelt de energie als het ware uit je gezogen worden. Weg is het bruisende gevoel en de vermoeidheid slaat toe. Een zuigtablet heeft toegeslagen.

Hoe zit dat nu met energie?
Je bestaat niet alleen uit een fysiek lichaam, je hebt een energieveld om je heen. Wie twee gelijk polige magneten tegen elkaar duwt, merkt dat het moeilijk gaat. Ze stoten elkaar af. Je kunt dit niet zien, maar wel voelen in je handen. Alles wat leeft, heeft een energieveld om zich heen. We noemen dit ook wel aura. Veel mensen kunnen de aura voelen wanneer ze met hun hand naar het lichaam bewegen. Je voelt dan dat de lucht onder je hand wat dikker wordt. Je kunt ook je handen tegen elkaar wrijven. Wanneer je warmte voelt en je handen iets uit elkaar trekt dan voel je de energie in de ruimte tussen je handen. In je energieveld zit informatie over hoe je jezelf voelt en over prikkels en ervaringen die je hebt opgedaan.

Je geeft er makkelijk wat van weg
Hoe meer lading je met je meedraagt – zoals verdriet, pijn, angst – hoe zwaarder de energie kan aanvoelen. Je herkent gevoelens en emoties in elkaar. Je natuurlijke reactie is om te zorgen dat het goed gaat met de ander. Je zit goed in je energie, dus geef je er makkelijk wat van weg. De ander vertrekt opgeladen en jij voelt je leeg, als je niet oppast.

Angst is een zuigende energie en een slechte raadgever
Collectieve energie omringt ons allemaal. Er is veel onrust op de aarde. Hele volksstammen zijn op de vlucht gegaan op zoek naar betere levensomstandigheden. Op dit moment zijn we in de wurggreep van de pandemie. Dit heeft grote gevolgen. Onze basisveiligheid wordt aangetast. We zijn weinig in fysieke verbinding met elkaar. Angst is een zuigende energie en een slechte raadgever. Deze energie komt bij ons binnen op veel verschillende manieren. Mensen raken depressief en zoeken een vorm van troost in alcohol of drugs. Dat dit nog meer energie bij hen wegzuigt, realiseren ze zich niet.

Wanneer je wilt blijven bruisen, focus dan op de dingen die wel fijn zijn, ook al is dit moeilijk. Praat over je gevoel en pak je oude onverwerkte pijnen aan.

Wat kun je eraan doen?

  1. Maak het onderscheid welke energie van jou is en welke van de ander. 
  2. Zorg dat je goed contact houdt met je lijf.
  3. Haal een paar keer diep adem.
  4. Visualiseer dat je een onuitputtelijke bron van licht in je hebt die uitstraalt naar je omgeving.
  5. Leg jezelf niet de taak op om te zorgen voor de ander.
  6. Laat je niet meezuigen in negatieve uitingen, maar probeer ze door jouw energie om te buigen. Blijf in je eigen lichtkracht.
  7. Toon medeleven, maar ga niet in het mee-lijden.
  8. Blijf je verbinden met positieve energie. Zoek het negatieve niet op.

Ze doen het niet bewust
Het is goed om je te realiseren dat mensen niet bewust hun zware energie bij jou leggen. We zoeken als mens verbinding met de ander. In deze verbinding geven we onze energie door. Hoe meer je er bewust van bent dat dit kan gebeuren, hoe makkelijker het is om bij jezelf te blijven en niet te verstrengelen met de ander. Meer bruistabletten zorgen voor minder zuigtabletten. Zo kunnen we het leven een stuk mooier maken.

Wat kan ik voor je doen?
Ik begeleid mensen dagelijks naar een betere versie van zichzelf. Ieder van ons is voortdurend in ontwikkeling. Het is een weg van uitdagingen en transformatie. De werkelijke kracht zit in onszelf. Wanneer we dit uitstralen via onze aura kunnen we blijven bruisen.

Mocht je vragen hebben of willen weten hoe jij weer kunt bruisen, neem dan hier contact met me op. Ik bied je gratis een inzichtgesprek aan van 30 minuten. 

11 thoughts on “Ben jij een zuig- of bruistablet?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: